Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απαντά στην σκληρή κατηγορία του Μπολσονάρο για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απαντά στην σκληρή κατηγορία του Μπολσονάρο για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Έχουμε δεχτεί πολλά από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου ως παγκόσμια κοινότητα, αλλά μια αποδόμηση και ολομέτωπη επίθεση προς τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι…non passaran. Και μπορεί το ύφος μας να είναι χιουμοριστικό, αλλά σίγουρα τα όσα είπε την περασμένη Παρασκευή ο Ζαΐχ Μπολσονάρου κατά του ηθοποιού και γνωστού για την τεράστια ακτιβιστική του δράση, είναι πέραν πάσης φαντασίας.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε με ειρωνικό τρόπο ότι ο ΝτιΚάπριο «είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο». Η κατηγορία αφορούσε κάποιες υποθέσεις της αστυνομίας ότι πυροσβέστες έβαλαν φωτιά σε σημεία του Αμαζονίου επίτηδες, για να πουλήσουν τις εικόνες στην WWF κι εκείνη με τη σειρά της να τις χρησιμοποιήσει για να συλλέξει δωρέες.

 

Η WWF αρνήθηκε προφανώς τις κατηγορίες, αλλά και το ότι δέχτηκε δωρεά από τον ΝτιΚάπριο.

Ο ηθοποιός από την πλευρά απάντησε με πολύ ήρεμο τόνο προς τον Μπολσονάρου, χωρίς καν να αναφέρει το όνομά του.

«Αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που παλεύουν να σώσουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα αφοσίωσης και πάθους που χρειάζεται για να σώσουμε το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που στέκομαι με τις ομάδες που τα προστατεύουν.

Αν και τους αξίζει η οικονομική στήριξη, δεν προσφέραμε ποτέ κεφάλαιο στους οργανισμούς που στοχοποιούνται. Παραμένω πιστός στην υποστήριξη των ιθαγενών κοινοτήτων, τοπικών κυβερνήσεων, επιστημόνων, καθοδηγητών και του απλού κόσμου που δουλευουν αδιάκοπα για να εξασφαλίσουν τον Αμαζόνιο για το μέλλον των Βραζιλιάνων».

 

Tags


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος