Γιώργος Λιάγκας: Τι απάντησε στο ΕΣΡ - Πότε αναμένεται η απόφαση

Γιώργος Λιάγκας: Τι απάντησε στο ΕΣΡ - Πότε αναμένεται η απόφαση

Για ειλικρινή συγνώμη και μεταμέλεια σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr έκαναν λόγo στην απολογία τους προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής νομικοί εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ
Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παρέστησαν σήμερα εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ προκειμένου να απολογηθούν για το σχολιασμό του περιστατικού της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ από την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».


Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στο κτίριο που εδρεύει η Ανεξάρτητη Αρχή στον οδό Αμερικής έδωσε το παρόν η ίδια η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ Εύη Κουτσαυτάκη συνοδευόμενη από δύο δικηγόρους του τηλεοπτικού σταθμού. Η συνεδρίαση διήρκεσε αρκετή ώρα και τόσο το ανώτατο στέλεχος της διοίκησης του ΣΚΑΪ όσοι και οι δικηγόροι απάντησαν αναλυτικά σε αρκετές ερωτήσεις των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.


Η «υπερασπιστική γραμμή» ήταν σαφώς απολογητική. Οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για άτυχη στιγμή την οποία το κανάλι αποδοκίμασε με άμεση αντίδραση. Προσέθεσαν δε στα λεγόμενά τους προς τα μέλη του ΕΣΡ πως έγιναν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες και αυστηρές συστάσεις στους συντελεστές της εκπομπής ενώ επίσης έκαναν λόγο για ειλικρινή συγνώμη και μεταμέλεια που αποδεικνύεται στην πράξη από την κοινωνική ενότητα που ήδη εντάχθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι» και αφορά στις γυναίκες.

Σύμφωνα με άλλη πηγή οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ ανέφεραν επίσης πως πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε, για ένα λάθος που δεν έπρεπε να συμβεί και αναγνωρίστηκε από την πρώτη στιγμή και πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σεξιστική διάθεση από τα μέλη της συγκεκριμένης εκπομπής. Το ΕΣΡ σύμφωνα με το διαδικαστικό που ακολουθεί έδωσε προθεσμία στους νομικούς εκπροσώπους του ΣΚΑΪ να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 15.00 το μεσημέρι και εν συνεχεία η Ανεξάρτητη αρχή σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν τα Χριστούγεννα θα πάρει οριστική απόφαση επί του θέματος.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper