Καριοφυλλιά Καραμπέτη: «Η απώλεια του Μηνά Χατζησάββα ήταν για μένα τεράστιο χτύπημα»

Καριοφυλλιά Καραμπέτη: «Η απώλεια του Μηνά Χατζησάββα ήταν για μένα τεράστιο χτύπημα»

Μια σημαντική απώλεια ήταν εκείνη του φίλου και συνεργάτη της Μηνά Χατζησάββα. «Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγε ο Μηνάς. Η σχέση μας ξεκίνησε από το πρώτο έργο που έπαιξα στην Αθήνα το 1983, στο θέατρο Αεικίνητο, που το είχε στήσει ο Κώστας Αρζόγλου. Η αγάπη μας με τον Μηνά ήταν ακαριαία. Πορευτήκαμε μαζί και παίξαμε σε πολύ σημαντικά έργα. Ήμασταν σαν οικογένεια και πηγαίναμε διακοπές. Ο Κώστας Φαλελάκης ήρθε στη ζωή μας το 1991. Και τα 25 χρόνια της σχέσης τους τα ζήσαμε μαζί.

Ύστερα από την απώλεια του Μηνά, ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Κώστας. Ο Κώστας είναι ένα υπέροχο παιδί και η σχέση τους με τον Μηνά ήταν καταπληκτική και ζηλευτή. Υπήρχε απίστευτη αρμονία, αγάπη, ήθος και ποίηση στη σχέση τους. Πηγαίναμε μαζί σινεμά και σε παραστάσεις στο θέατρο. Πολλές φορές καθόμασταν στο σπίτι τους και μας έφτιαχνε φαγητά ο Κώστας, που είναι εξαιρετικός μάγειρας. Η απώλεια του Μηνά ήταν για μένα ένα τεράστιο χτύπημα. Και ύστερα έφυγαν και άλλοι δικοί μου άνθρωποι, όπως ο σεναριογράφος Γιώργος Μιχαηλίδης, ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης αλλά και ο σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας» λέει με συγκίνηση.

Μια και αναφέρεται σε φίλους καρδιάς, της ζητώ να μου πει τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή της. «Υπάρχουν άνθρωποι –γυναίκες και άντρες– με τους οποίους μετράμε δεκαετίες ως φίλοι. Γενικά, όμως, είμαι ανοιχτή ως άνθρωπος σε γνωριμίες. Έχω την τύχη να κινούμαι σε έναν χώρο τέχνης και με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφομαι να μας συνδέει μια κοινή αισθητική. Συνυπάρχω και συνδημιουργώ σε έναν χώρο καλλιτεχνών. Δυστυχώς, με πολλούς από αυτούς χανόμαστε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς δεν σου μένει χώρος και χρόνος για να συνεχίσεις όλες τις σχέσεις. Γι’ αυτό και κρατάς συγκεκριμένους ανθρώπους, μετρημένους στα δάχτυλα».

Απόσπασμα απο την συνέντευξη που έδωσε στο People και τον Μαρίνο Βυθούλκα !


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος