Έντονες πολιτικές αντιδράσεις για τα χθεσινά επεισόδια στη Ραφήνα

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις για τα χθεσινά επεισόδια στη Ραφήνα

Έντονη ήταν η αντίδραση των περισσότερων κομμάτων για τις βίαιες σκηνές, που δεν έχουν καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, που προκάλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμένης και Ηλιόπουλος με το "τάγμα εφόδου" τους.

 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανοχή που δείχνει στα φαινόμενα βίας που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή:

 

 

Τα χθεσινά επεισόδια στο πανηγύρι της Ραφήνας αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο στα όσα άκρως προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της Χρυσής Αυγής .Επί ώρα οι νεοναζί, με τη συμμετοχή μάλιστα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκληματούσαν και τρομοκρατούσαν τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς αστυνομικός.

 

 

Είναι προφανές ότι επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας.

 

 

Γι αυτή την κατάσταση συνυπεύθυνη είναι η τρικομματική κυβέρνηση και η αστυνομία. Βαρύτατες όμως και οι ευθύνες προσωπικά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ο οποίος, πέρα από τις λεκτικές κορώνες, δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θεωρούμε επίσης επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης .

 

 

Ας το ξέρουν όμως ότι η αναβίωση του φασισμού δεν θα περάσει. Όπως και στο παρελθόν η πανδημοκρατική λαϊκή κινητοποίηση θα της βάλει φραγμό.

 

 

Με τον «πλέον απόλυτο τρόπο» καταδίκασε, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, τα χθεσινά επεισόδια στη Ραφήνα, σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής είναι πράξεις παρανόμων και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται».

  

 

 

Παράλληλα, κάλεσε «εδώ και τώρα» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

   

 

«Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο», ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές».

   

 

Σημείωσε δε ότι «όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής».

 

 

«Οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και η βία που διαδραματίστηκαν θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, τις οποίες όχι μόνον η Ελλάδα και οι πολίτες της, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα θέλει να ξεχάσει. Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία. Ο νόμος ισχύει για όλους».

   

 

Αυτό δήλωσε η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καταδικάζοντας με τον «πιο απόλυτο τρόπο» την «αντιποίηση της αρχής και τη βία που ασκήθηκε από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής» χτες στη Ραφήνα.

   

 

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε επίσης ότι «η Πολιτεία οφείλει, βεβαίως, να αντιμετωπίσει δραστικότερα και τη λαθρομετανάστευση και το παραεμπόριο και οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο» για να σημειώσει ότι «δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί άλλοθι η παρανομία των άλλων για τις προσπάθειες κατάλυσης του κράτους δικαίου και των θεσμών της δημοκρατίας».

 

 

Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας τόνισε με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

 

 

«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.

 

 

Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους,

 

 

 

«Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που με επιθέσεις με ρόπαλα και με βάση το χρώμα και τη γλώσσα καθορίζει ποιος είναι νόμιμος πωλητής. Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα «τάγματα εφόδου», έχει την ευθύνη γι' αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα επεισόδια που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή» στην Ραφήνα.

 

 

«Ο έλεγχος του εμπορίου είναι στην ευθύνη των αρμόδιων φορέων και για κανένα λόγο δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε φασιστικές συμμορίες και άλλα κυκλώματα» τονίζεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

 

 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ώρες κι έκαναν τη δέσμευσή τους πράξη. Σύμφωνα με το aerasnews.gr ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτ/νίας Κώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε αρχικά τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

 

Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής απώθησε τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, κυρίως Κινέζους, κλωτσώντας και κούτες με το εμπόρευμά τους αλλά και τους πάγκους τους...

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

 

«Οι ενέργειές μας είναι καθ όλα νόμιμες, οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

 

Διαβάστε αναλυτικά από κάτω την ανακοίνωσή-απάντηση της Χρυσής Αυγής στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια:

 

«Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για «αντιποίηση αρχής» και «απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Για την ιστορία τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου.

 

 

»Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

 

 

»Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ’ αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper