Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μπάσης: «Τον Θάνο Μικρούτσικο τον είδα και στο νοσοκομείο, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον»

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μπάσης: «Τον Θάνο Μικρούτσικο τον είδα και στο νοσοκομείο, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον»

Το «ένα λεπτό» αν δεν ήταν ντουέτο πιστεύετε θα έκανε τόση μεγάλη επιτυχία;

Πιστεύω έγινε επιτυχία επειδή το "ένα λεπτό" είναι έτσι όπως ακριβώς είναι. Από την αρχή είχα σκεφτεί να το πω μαζί με τον Χρήστο Μάστορα. Αν δεν δεχόταν ο Χρήστος Μάστορας να πούμε μαζί το "ένα λεπτό" θα το έλεγα μόνος μου. Δεν είχα σκεφτεί κάποιον άλλον να το πω μαζί ! Γνωρίζω και θαυμάζω το γκρουπ "Μέλισσες" παρά πολλά χρόνια.

Η σχέση σας να φανταστώ με την εκκλησία είναι πολύ καλή, καθώς ήσασταν και ψάλτης στην αρχή. Πιστεύετε ότι οι απόψεις της εκκλησίας είναι λίγο σκληρές σε κάποια πράγματα; Για παράδειγμα στους ομοφυλόφιλους περί γάμου;

Η κεντρική γραμμή της εκκλησίας δεν είναι σκληρή κατά της ομοφυλοφιλίας. Η κοινωνία εξελίσσεται, η εκκλησία προσπαθεί να παρακολουθήσει αυτή την εξέλιξη, την παρακολουθεί με πολύ αργούς ρυθμούς γιατί έχει κάποια ταμπού. Εγώ είμαι πιο ανοιχτός στις απόψεις μου. Είμαι υπέρ οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και να ζούνε. (όχι γάμο)

Μια από τις συνεργασίες σας που έγραψαν ιστορία. Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής. Σας λείπουν; Δώστε μας ένα στιγμιότυπο που δεν το ξέρουμε από την τότε συνεργασία σας;

Ο Δημήτρης Μητροπάνος εμένα προσωπικά μου λείπει πάρα πολύ. Δεν έχει επουλωθεί το ψυχικό μου τραύμα από αυτήν την απώλεια. Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι μια απώλεια που εμένα με έχει στιγματίσει. Έχω την τύχη και την τιμή να συνεχίζω με τους μουσικούς του Μητροπάνου. Όταν έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος οι μουσικοί του επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μου. Οπότε ο βασικός κορμός της ορχήστρας μου είναι η πρώην ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Οπότε ουσιαστικά είναι σαν να είναι εκεί ο Δημήτρης. Στα ταξίδια λέμε ιστορίες που ζήσαμε με τον Δημήτρη. Κάθε φορά λέω τραγούδια του και τον μνημονεύω.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πήγαινα νωρίς στη δουλειά όπως και ο Δημήτρης Μητροπάνος για να πιούμε καφέ στα καμαρίνια. Ήταν η στιγμή της χαλάρωσης και στο να μπεις στο κλίμα της δουλειάς. Πηγαίναμε ένα δίωρο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, έκανε απίστευτες πλάκες ο Δημήτρης αν και ήταν χαμηλών τόνων και λιγομίλητος. Ήταν ένα πειρακτηρι όταν έπινε τον καφέ του. Να πει κάτι το οποίο θα προκαλέσει. Μου λείπει η παρέα του Δημήτρη Μητροπάνου. Αυτός ο καφές που πίναμε πριν την δουλειά.

Τα λέμε με τον Πασχάλη Τερζή που και που. Δυστυχώς για εμένα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και λέω δυστυχώς γιατί είχε πολλά να δώσει ακόμα και του το λέω ο ίδιος. Και όταν του το λέω μου λέει: "έφυγα για να δώσω τόπο στα νιάτα" χαριτολογώντας βέβαια. Έχουμε κρατήσει επαφή. Βέβαια ο Πασχάλης ζει στη Θεσσαλονίκη, εγώ εδώ Αθήνα. Οπότε αυτή η επαφή δεν μπορεί να είναι πολύ στενή.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη εποχή της καριέρας σας;

Η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν έχασα τον πατέρα μου και έπρεπε να συνεχίσω να δουλεύω γιατί ήταν σε εξέλιξη μια συνεργασία μου.

Τηλεόραση βλέπετε; Θα ήσασταν κριτής σε ένα παιχνίδι όπως το «Your face sounds Familiar» η και παίχτης στο «justthe2ofus» ;

Βλέπω πολύ λίγο τηλεόραση. Θα δω ειδήσεις η κάποια ταινία. Δεν το βλέπω καθόλου το Your face sounds familiar και δεν θα ήμουν κριτής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είναι της αισθητικής μου.

Θα συμφωνούσατε να επανέλθει η θανατική ποινή για εγκλήματα όπως η παιδοφιλία;

Όταν διαβάζω ειδήσεις για παιδοφιλίας εξοργίζομαι γιατί έχω δύο μικρά παιδιά. Είναι πολύ σκληρό από τη μια να πεις να επανέλθει η θανατική ποινή, από την άλλη οι παιδοφιλοι δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Πρόσωπο με Πρόσωπα:
Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ένας από τους μεγάλους αθάνατους συνθέτες. Χαίρομαι που τον γνώρισα και μου έδωσε κάποια τραγούδια. Τον Θάνο Μικρούτσικο τον είδα και στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει, αλλά δεν είχαμε επικοινωνία καθώς δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον ο Θάνος.

Ραλλία Χρηστίδου (θα κατεβαίνατε στην πολιτική ποτέ;)

Δεν θα κατέβαινα στην πολιτική ποτέ. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση που μιλάμε. Η Ραλλία Χρηστίδου  πραγματικά είχε τα φώτα που έδειχναν ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Δεν ξέρω γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική, όταν εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής της ευχήθηκα καλή επιτυχία. Έχουμε χαθεί λιγάκι. Της εύχομαι να πετύχει σε αυτό που κάνει.

Ελένη Μενεγάκη (θα σας λείψει τώρα που αποχωρεί;)

Δεν την ξέρω καλά την Ελένη Μενεγάκη. Σε όλη αυτή την διαδρομή μου στα 23 χρόνια της δισκογραφίας μου είναι ζήτημα αν έχω πάει μια φορά. Μια φορά θυμάμαι έχω πάει. Δεν νομίζω ότι ήμουν από τα πρόσωπα που έκαναν για την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά και εγώ δεν ένιωθα ότι μπορώ να λειτουργήσω ανάμεσα σε μαγειρική και μόδα. Να βγω να πω και κάποια τραγούδια. Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Τι λέτε; Θα μου λείψει η Ελένη Μενεγάκη; Είναι μια όμορφη παρουσία και για να είναι τόσα χρόνια πρώτη και γίνεται τόσος ντόρος που φεύγει πάει να πει κάτι.

Sin Boy (αυτή η νέου είδους μουσική σας αρέσει. Κάνει πιστεύετε κακό στη γλώσσα των νέων)

Τον Sin Boy τον ξέρω από τα παιδιά μου. Τα video clip είναι αρκετά έξω από την δική μου αισθητική. Το ότι δεν μου αρέσει αυτό το είδος μουσικής είναι το ένα κομμάτι, θα έπρεπε να ψαχτω λιγο. Η μουσική δεν έχει σύνορα και όρια. Τίποτα δεν κάνει κακό όταν μπορείς να το παρακολουθείς και να ξέρεις μέχρι εκεί που είναι τα όρια του πρέπει.

Συνέντευξη στον Λάζο Μαντικό και τον ΑΡΤ FM 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper