Ο Μαρκόπουλος βγάζει ψεύτη τον Κεδίκογλου

Ο Μαρκόπουλος βγάζει ψεύτη τον Κεδίκογλου

Ανακοίνωση με την οποία ξεμπροστιάζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον αφήνει έκθετο στα μάτια του Ευβοϊκού λαού εξέδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην  Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Ο κ. Μαρκόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Σίμος Κεδίκογλου παραπλάνησε τους Ευβοιώτες, λέγοντας ψέματα, όταν ανακοίνωσε τον περ. Δεκέμβριο ότι ο οδικός άξονας της Εύβοιας είχε ήδη χαρακτηριστεί Διευρωπαϊκός άξονας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Μαρκόπουλος αποκαλύπτει τα εξής:

"Χθες η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής είχε ως θέμα την πορεία των μεγάλων έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δυστυχώς τα νέα ήταν άκρως ανησυχητικά και οι προσδοκίες μας μάλλον διαψεύδονται.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Σιμόπουλος αποκάλυψε ότι το ΕΣΠΑ και στην επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 θα χρηματοδοτήσει ΜΟΝΟ οδικούς άξονες που ανήκουν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Ωστόσο οι δρόμοι της Εύβοιας δεν ανήκουν σε αυτά.

Η Ελλάδα έχει κάνει αίτηση, αλλά δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση. Επομένως ούτε οι οδικοί άξονες, ούτε η παράκαμψη Χαλκίδας πρόκειται να χρηματοδοτηθούν. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με δελτία τύπου του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου στις 18 και 19/12/2012, σύμφωνα με τα οποία ο οδικός άξονας της Εύβοιας είχε ήδη χαρακτηριστεί Διευρωπαϊκός άξονας.

Μάλιστα ο Υφυπουργός ευχαριστούσε τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους Ευρωβουλευτές και ιδιαίτερα τον κ. Γ. Κουμουτσάκο. Ακόμα και αν τώρα, προκύψει θετική απάντηση, το ΕΣΠΑ έχει «πετάξει» πια για την Εύβοια. Όλα τα παραπάνω μόνο για αποκατάσταση της  αλήθειας και για να μην θεωρούμαστε αφελείς ιθαγενείς…

Η επόμενη αποκάλυψη του κ. Σιμόπουλου ήταν ότι οι μελέτες για τον βορειοκεντρικό άξονα όχι μόνο δεν είναι έτοιμες, αλλά αντιθέτως σταμάτησαν πλήρως. Και η παράκαμψη Χαλκίδας δεν είναι ακόμα ώριμη και δεν έχει ενταχθεί καν στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Προσπελασιμότητας! Το ακόμα χειρότερο που μάθαμε είναι ότι η παράκαμψη Βασιλικού που είχε χρηματοδοτηθεί με κονδύλι του Π.Δ.Ε. δεν θα γίνει. Κονδύλια δεν υπάρχουν. Ο ανάδοχος έχει ζητήσει να εγκαταλείψει το έργο!" 


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος