Αρχίζει η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου- Η πρώτη δίκη πολιτικού μετά το 1989!

Αρχίζει η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου- Η πρώτη δίκη πολιτικού μετά το 1989!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του, στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να διακίνησε ο πρώην υπουργός. 


Ωστόσο η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς ξεκίνησε με πέντε απόντες κατηγορουμένους.


Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη, απουσίαζαν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.


Ο πρόεδρος εκφώνησε και τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου που είναι 18, ενώ στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου.


Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να κάθονται, βάση του βουλεύματος (υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. 


Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.


Η δίκη διεξάγεται στην Αίθουσα τελετών του Αρείου Πάγου.Η άφιξη


Ο πρώην υπουργός έφθασε στο Εφετείο Αθηνών έφθασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας με λεωφορείο της αστυνομίας από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ανέβει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Το λεωφορείο της αστυνομίας στάθμευσε έξω από το πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου, όπου υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε από την πλαϊνή πόρτα του λεωφορείου και μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από το χώρο του πάρκινγκ, χωρίς να γίνει ευρύτερα αντιληπτός, καθώς τον κάλυπταν πολλοί αστυνομικοί.

 

Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχει συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ υπάρχουν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία -ελληνικά και ξένα- για να καλύψουν το γεγονός.

 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου γίνονται προσεκτικοί έλεγχοι σε όσους εισέρχονται σε αυτήν.

 

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 09:00 και θα διακοπεί στις 15:00.

 

Μετά και την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο κ.Τσοχατσόπουλος και άλλοι 18 κατηγορούμενοι βρίσκονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αμαρτωλές αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.


 

Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.

 

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της δίκης, την Παρασκευή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα στους κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στη δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

 

«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ» φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο και έκτοτε βρίσκεται στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Μέσα στις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι 18 συγκατηγορούμενοί του.

 

Μαζί του επίσης δικάζονται οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος