Raph Michael : Ο Graphic Designer μιλάει για πρώτη φορά για την μεγάλη του αγάπη , τις σπουδές του και την ζωή στην Κύπρο !

Raph Michael : Ο  Graphic Designer μιλάει για πρώτη φορά για την μεγάλη του αγάπη , τις σπουδές του και την ζωή στην Κύπρο !

Είναι μόλις 22 ετών και ζει στην Κύπρο. Σπουδάζει στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι ένας ταλαντούχος και πολυπράγμων νέος που του αρέσει το σχέδιο και τα γραφικά. Αυτοδίδακτος και χωρίς να ακολουθήσει κάποια σπουδή αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο του με εφάνταστες μακέτες και αφίσες και αυτό του έβγαλε μάλιστα πολλές δουλειές και συνεργασίες με μερικά από τα πιο γνωστά κλαμπ - Bar . Σήμερα μιλάει για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Newspistol.gr . Ο Raph είναι το άτομο που έφτιαξε και όλες τις μακέτες για τα INSTA LIVE μου με μερικά από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης , της μουσικής και της υποκριτικής. 

 

Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για το πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μαγικό χώρο της γραφιστικής.

Λοιπόν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια δουλεύαμε σε ένα κλαμπ – μπαρ στην Πάφο στο οποίο στην ομάδα του ήμασταν αρκετά άτομα τα οποία γνωριζόμασταν από μικρά παιδιά και κάναμε παρέα από τότε. Μια νύχτα λοιπόν καθόμασταν και σκεφτόμασταν ιδέες για ένα μεγάλο event και είπα στον ιδιοκτήτη να προσπαθήσω να δημιουργήσω εγώ κάτι πάνω στο Photoshop επειδή ασχολήθηκα με το design για ένα project που είχα παλιά στο σχολείο. Έτσι άρχισαν όλα από το πουθενά ψάχνοντας μία ιδέα για ένα event στις 04.00 τα ξημερώματα.

- Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα ήθελες να συνεργαστείς επειδή σου αρέσει η αισθητική του;

Για να είμαι ειλικρινής δε νομίζω να έχω κάποιο καλλιτέχνη στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Αλλά γενικά θα ήθελα να κάνω σε όσο πιο πολλούς γίνεται . Όπως  σου έχω πει και πιο παλιά είναι κάτι που αγαπώ σέβομαι και περνάω αρκετό χρόνο δημιουργώντας. Γι’ αυτό είναι τιμή μου να βλέπω είτε φίλους είτε καλλιτέχνες είτε διάφορες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις δικές μου δημιουργίες.


- Η αγορά της Κύπρου σίγουρα διαφέρει με την αγορά εδώ στην Ελλάδα. Έχεις σκεφτεί να έρθεις στην Αθήνα να δουλέψεις και να ανοίξεις τα φτερά σου;

Να σου πω την αλήθεια προς το παρόν ο βασικός στόχος της ζωής  μου είναι να τελειώσω τις σπουδές μου εδώ στην Κύπρο. Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα εμένα στην Αυστραλία για αρκετά χρόνια και εκεί τελείωσα το σχολείο. Γύρισα λοιπόν πίσω για να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και στο τέλος έμεινα. Η Κύπρος είναι η χώρα που μεγάλωσα ,  που έκανα όλους μου τους παιδικούς φίλους και γενικά είναι ο τόπος που αγαπώ πάρα πολύ !  Με ρωτάνε συνέχεια για ποιο λόγο δεν γύρισα πίσω στην Αυστραλία και πάντα τους λέω ένα πράγμα σαν τον τόπο που γεννήθηκες δεν υπάρχει πουθενά!

- Πως μπορεί να εξελιχθεί η δουλειά σου; Τι είναι αυτό δηλαδή που διαβάζεις καθημερινά για να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου;


Πιστεύω πως εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα.  Σίγουρα δεν είμαι στο Level  που ήμουν όταν άρχισα αλλά σίγουρα ούτε και στο επίπεδο που θα ήθελα να βρίσκομαι . Γενικά όμως είμαι άνθρωπος που του αρέσει να βλέπει διαφορετικές δουλειές και να μαθαίνει και να παίρνει παραδείγματα. Δηλαδή είμαι μία προσωπικότητα που θα κάτσει να ακούσει κι άλλες γνώμες προκειμένου να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος στη δουλειά του.

Γνωρίζω ότι αυτό το κάνεις ως χόμπυ. Έχεις συναντήσει δυσκολίες σ’ αυτά τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σου πορείας ; Γιατί όλοι ξέρουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο και το θέμα των γνωριμιών στο χώρο της σόουμπιζ.

Κοίταξε να δεις Χάρη όπως είπες αυτή τη στιγμή το κάνω σαν χόμπι και για να είμαι ειλικρινής μαζί σου δεν έχω συναντήσει κάποιες σοβαρές δυσκολίες ώστε να πω φτάνει πια τα παρατάω. Όπως σου ανέφερα σίγουρα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αλλά είμαι πάντα έτοιμος γιατί όπως λέμε κάθε εμπόδιο για καλό κι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Σίγουρα παίζουν τεράστιο ρόλο οι γνωριμίες και γι’ αυτό προσπαθώ να δείχνω τον καλύτερο μου εαυτό σε όλους και σε όσους με εκτιμούν σαν άνθρωπο και πάνω απ’ όλα εκτιμούν και τον κόπο της δουλειάς μου.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper