Σε αυτοαπομόνωση 5.674 τουρίστες – 215 τεστ έχουν βγει ήδη αρνητικά

Σε αυτοαπομόνωση 5.674 τουρίστες – 215 τεστ έχουν βγει ήδη αρνητικά

Με καλά νέα ξεκινούν οι ανακοινώσεις για τα πρώτα αποτελέσματα από τα τεστ για τον κορονοιό στα οποία υποβλήθηκαν 5.889 τουρίστες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα 5.889 “έξυπνα” τεστ που έγιναν χθες 1η Ιουλίου, πρώτη ημέρα ανοίγματος των συνόρων μας στον τουρισμό ήδη τα 215 είναι αρνητικά αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνάει η ώρα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Παρά τις ασυνεννοησίες και τον εκνευρισμό που επικράτησε χθες πρώτη μέρα της εφαρμογής εισόδου στη χώρα με την υποχρεωτική συμπλήρωση της ειδικής «Φόρμας Εντοπισμού Επιβάτη», (Passenger Locator Form – PLF), την οποία δεν είχαν συμπληρώσει έγκαιρα πολύ επιβάτες, στις 235 διεθνείς πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες έγιναν 5.889 τεστ.
 
2.500 τεστ έγιναν μόνο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σάρωσαν και τις πτήσεις στα νησιά.

Αναλυτικά, ο αριθμός των τεστ ανά πτήση:

2.500 Αθήνα “Ελευθέριος Βενιζέλος”
349 Θεσσαλονίκη
586 Ρόδος
70  Ζάκυνθος
350 Χανιά
3  Σκύρος
324 Κως
120 Μύκονος
6 Κάρπαθος
66 Σκιάθος
76  Άκτιο
810 Ηράκλειο
350  Κέρκυρα
11 Κεφαλονιά

Πως έγιναν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Οι υγειονομικές αρχές του αεροδρομίου ή τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν αυτά τα 5.889 δείγματα από τους επιβάτες που επιλέχθηκαν αυτόματα από τα ηλεκτρονικά συστήματα. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των υποψήφιων για δειγματοληπτικό έλεγχο επιβατών, πάντως, αποτελεί η χώρα προέλευσής τους και εάν αυτές εμφανίζουν “βεβαρημένη” επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τον ιό SARS-CoV-2.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση για 24 ώρες στη διεύθυνση διαμονής την οποία είχαν προηγουμένως δηλώσει, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του τεστ, τα οποία αναμένονται σήμερα.

Τα καταλύματα, τα οποία φιλοξενούν τους ταξιδιώτες που έχουν υποβληθεί σε τεστ, έχουν ενημερωθεί  για την αυτό-απομόνωση των πελατών τους, ενώ το κόστος καλύπτεται από τους ταξιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι πλέον δεν ισχύει η διαδικασία της απομόνωσης σε ξενοδοχείο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου και για το 24ωρο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ.

Πηγή Newsit.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper