Χριστιάννα Καρνέζη : " Το θέατρο για μένα είναι μαγεία. Είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων " !

Χριστιάννα Καρνέζη :  Το θέατρο για μένα είναι μαγεία. Είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων  !

Στις φωτογραφίες της στο Instagram είναι μια εκρηκτική ξανθιά femme fatale. Όταν την συναντάς από κοντά -ειδικά μετά τις εξαντλητικές πρόβες όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες- η Χριστιάνα Καρνέζη θυμίζει εφηβικό κοριτσόπουλο! Ο ενθουσιασμός για την καινούρια συνεργασία της με το Μάρκο Σεφερλή είναι διάχυτος και από εκεί ξεκινάει η κουβέντα μας…

-Χριστιάνα μου σε πετυχαίνουμε σε έναν οργασμό προβών για την επικείμενη πρεμιέρα του «Dettolμη  και Γοητεία» στο Δελφινάριο. Τι μας ετοιμάζεται?

Θα είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα όπως όλες οι παραστάσεις που φέρουν την υπογραφή του Μάρκου Σεφερλή. Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία και ακόμα και εμείς που συμμετέχουμε έχουμε εντυπωσιαστεί με τα σκηνικά και τα κοστούμια. Και βέβαια με τα κείμενα που φέρνουν γέλιο μέχρι δακρύων. Αυτό είναι άλλωστε και το φάρμακο για τον κορονοϊό που θα μοιράζεται απλόχερα στο Δελφινάριο: το γέλιο!

-Πώς είναι ο Μάρκος Σεφερλής σαν συνεργάτης?

Ιδανικός. Ακόμα και οι πρόβες μαζί του είναι μάθημα για μένα. Ο τρόπος που καθοδηγεί τον ηθοποιό μέσα από το ρόλο δημιουργεί μια ασφάλεια. Σου δίνει τις βάσεις, την κατεύθυνση αλλά μπορεί και με μια λεπτομέρεια που δεν έχεις καν σκεφτεί να σου ξεκλειδώσει όλο το ρόλο. Έχω μάθει πάρα πολλά κοντά του και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που βρέθηκε στην ζωή μου. 

Χριστιάνα Καρνέζη: Από τον τηλεφωνικό κατάλογο στο Instagram

-Έχουμε την αίσθηση ότι ο θίασος αυτός είναι ιδιαίτερα δεμένος γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια σταθεροί συνεργάτες…

Είναι αλήθεια. Και αυτό φυσικά προκύπτει από το Μάρκο Σεφερλή και την Έλενα Τσαβαλιά που λειτουργούν με επαγγελματισμό αλλά και συναίσθημα. Νοιάζονται για όλους μας και οι σχέσεις δεν σταματούν κάτω από τη σκηνή. Θα βγούμε, θα φάμε όλοι μαζί, πάμε μια εκδρομή. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.

-Υπήρξε κάποια στιγμή στη διάρκεια της καραντίνας που να ένιωσες ότι δεν θα δουλέψετε φέτος?

Φυσικά! Ειδικά μετά το lockdown όταν άρχισαν να ανοίγουν σιγά σιγά οι επιχειρήσεις και εμείς του καλλιτεχνικού χώρου μέναμε πίσω ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια. Όμως τα βήματα φαίνεται να ήταν σωστά και επιτέλους είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε και εμείς στην κανονικότητά μας που είναι η σκηνή!

-Χριστιάνα μου καλή επιτυχία!

-Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω στο Δελφινάριο!











 

Έγινε ευρέως γνωστή ως «κορίτσι» του Τόνι Σφήνου! Φυσικά μιλάμε για τη διαφήμιση που έκανε τη Χριστιάνα Καρνέζη να ξεχωρίσει. Το εστεμμένο μοντέλο που κόβει την ανάσα σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, μετράει ήδη 5 σεζόν στο θεατρικό σανίδι. Με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό της έχει κερδίσει μια θέση στο θίασο του Μάρκου Σεφερλή αλλά και τις εντυπώσεις με τις θεατρικές της επιδόσεις. Ειδικά φέτος που κρατά ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Μη το πεις ούτε του…μπαμπά» που ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στο θέατρο Περοκέ πλάι στην Έλενα Τσαβαλιά, το Γιάννη Καπετάνιο, το Σταύρο Νικολαϊδη, Αρετή Ζαχαριάδου και Γιάννη Αγριόμαλλο.

 

Χριστιάνα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Να ξεκινήσουμε από την παιδική σου ηλικία. Που γεννήθηκες και μεγάλωσες και πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σας σαν παιδί? 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και συγκεκριμένα μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Κάποια στιγμή προς την εφηβεία μετακομίσαμε στο Ωρωπό. Σαν παιδί ήμουν αρκετά εσωστρεφές , μαζεμένο και δεν ήθελα να στεναχωρώ τους γονείς μου. Μου έλειπαν γιατί δούλευαν και οι δυο πολλές ώρες. Αλλά όταν χρειαζόμουν κάτι  αν και χωρισμένοι ήταν πάντα δίπλα μου. Είχα και μια αντίδραση μέσα μου. Έκανα πείσματα! Θυμάμαι ότι ο μεγάλος τσακωμός με την μητέρα μου ήταν το καθημερινό ντύσιμο-ήθελα να φοράω καλοκαιρινά ρούχα το χειμώνα και χειμωνιάτικα το καλοκαίρι! Επίσης δεν ήθελα με τίποτα να χτενίζομαι . Γύρω στα 16 έκανα την επανάσταση μου και έπιασα δουλειά το καλοκαίρι γιατί ήθελα να δω πως βγαίνουν τα χρήματα! 

Στο σχολείο τι μαθήτρια ήσουνα? Ποιο ήταν το αγαπημένο σου μάθημα?
Καλή. Μου άρεσε το σχολείο. Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν τα αρχαία!

Τι θυμάσαι έντονα από τα παιδικά σου χρόνια?
Θα γελάσεις αλλά η ιστορία που με έχει στιγματίσει έχει να κάνει με ένα ζευγάρι πατίνια. Ήταν το όνειρό της παιδικής μου ζωής να τα αποκτήσω και τα ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη- καταρχάς να σου πω ότι πίστευα φανατικά στον Άγιο Βασίλη και συνεχίζω να πιστεύω!(γελάει) Ο «Άγιος» λοιπόν δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και μου τα έφερε. Μόλις όμως έκανα την πρώτη βόλτα έφαγα τα μούτρα μου! Δέκα ράμματα έκανα στο πόδι! Όπως καταλαβαίνεις η μητέρα μου τα έκρυψε στο πατάρι και μου είπε ψέματα ότι χάλασαν. Η αλήθεια είναι ότι τα χάλασε εκείνη για να μην τα ξαναχρησιμοποιήσω και χτυπήσω πάλι αλλά εμένα μου έμεινε απωθημένο!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το μόντελινγκ? Είναι δύσκολο επάγγελμα? 

Ασχολούμαι με το μοντέλινγκ γύρω στα 10 χρόνια. Είχα διακριθεί σε διαγωνισμό ομορφιάς και είχα κερδίσει τον τίτλο σταρ Πελοπόννησος. Θεωρώ ότι ένα επάγγελμα το επιλέγεις ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας. Το μόντελινγκ στην Ελλάδα είναι από μόνο του μια πρόκληση γιατί δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Εάν το αγαπάς όμως αξίζει να παλέψεις γι’ αυτό και τις ευκαιρίες σου να τις διαχειριστείς σωστά. Χρειάζεται να έχεις υπομονή και πειθαρχία. 

Ποιο είναι το πρότυπό σου στο χώρο του μόντελινγκ?

Οι αγαπημένες μου από Ελληνίδες είναι η Βίκη Καγιά και η Τζένη Μπαλατσινού και από το εξωτερικό η Keit Moss και η Candice Swanepoel.

Έχεις μπει ιδιαίτερα δυναμικά τα τελευταία χρόνια με καμπάνιες και πασαρέλα. Θα πήγαινες στο GNTM?


Επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι κάθε σεζόν στο θέατρο δεν θα μπορούσα γιατί τα γυρίσματα είναι πολύωρα. Από την άλλη, ίσως ενδόμυχα να έχω κάνει και την επιλογή μου.

Έγινες γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική διαφήμιση δίπλα στον Τόνι Σφήνο. Τι θυμάσαι από αυτή τη συνεργασία?

Με ειδοποίησαν από την παραγωγή να περάσω από casting και παρότι ήταν άπειρα κορίτσια με επέλεξαν! Είναι οι ευκαιρίες που λέγαμε προηγουμένως! Ήταν τεράστια παραγωγή, πολύ επαγγελματική δουλειά και το γύρισμα ήταν αρκετά απαιτητικό. Ο Τόνι ήταν υπέροχος. Ανεξάντλητο χιούμορ και μεγάλο ταλέντο. Τιμή μου που υπήρξα τσικάκι του!  


Πόσα χρόνια είσαι με το θίασο του Μάρκου Σεφερλή? 

Συνεργάζομαι με τον κύριο Σεφερλή από το 2017 όταν συμμετείχα στην επιθεώρηση «Άλλος για survivor ». Φέτος είναι ήδη η 5η σεζόν που διανύω και νιώθω ευλογημένη γι’ αυτό. Ο θίασος του Μάρκου Σεφερλή είναι μια τεράστια αγκαλιά για όλους τους συμμετέχοντες. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι τη σκηνή με καταξιωμένους ηθοποιούς και με το Μάρκο Σεφερλή και προσπαθώ καθημερινά να αποκομίσω όσα περισσότερα μπορώ καθώς η συνεργασία μαζί τους είναι για μένα ένα τεράστιο σχολείο και μια μοναδική εμπειρία.

Πως μπήκε η υποκριτική στη ζωή σου?

Το λάτρευα το θέατρο από μικρή. Επειδή όμως δούλευα πάντα για να επιβιώσω, δεν κατάφερα να βρω χρόνο να παρακολουθήσω μαθήματα σε κάποια σχολή υποκριτικής. 

Τι νιώθεις ότι έχεις αποκομίσει από το θέατρο?

Το θέατρο για μένα είναι μαγεία. Είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Σε βοηθάει να ξεχάσεις τα προβλήματα σου, σε απελευθερώνει. Ταξιδεύεις κάθε φορά σε έναν άλλο ψυχικό κόσμο μέσα από το ρόλο και καλείσαι να παρασύρεις μαζί σου το κοινό σε αυτό τον κόσμο. 

Πώς είναι ο Μάρκος Σεφερλής σα συνεργάτης?
Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ιδανικός συνεργάτης. Είναι αυστηρός και τελειομανής. Έχει όμως τον τρόπο να σε αποφορτίσει με το χιούμορ του και να βγάλει από τον καθένα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμμετέχεις και στην ταινία «Χαλβάη 5-0»  -τι ρόλο κάνεις και πώς βίωσες την κινηματογραφική εμπειρία?


Έχω ένα μικρό ρόλο μια sexy barwoman. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό που βρέθηκα έστω και με ένα μικρό πέρασμα ανάμεσα σε τόσους πρωταγωνιστές.
Ο κινηματογράφος ήταν μια ακόμη υπέροχη εμπειρία και τον υπερευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να το ζήσω. Έχει άλλους κώδικες και άλλες δυσκολίες από το θέατρο αλλά όπως και να κάνεις το σινεμά είναι η «μεγάλη οθόνη»!


Φέτος σε συναντάμε στο θέατρο Περοκέ -πες μας λίγα λόγια για το έργο και το ρόλο σου.
Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα γιατί είναι μεγάλος ρόλος και η πρώτη φορά που δοκιμάζομαι σε πρόζα. Αλλά με τον κύριο Σεφερλή στη σκηνοθεσία και την Έλενα Τσαβαλιά στη σκηνή ένιωσα ασφάλεια. Είναι μια κωμωδία-σχέσεων που πραγματικά χαρίζει άφθονο γέλιο! Η υπόθεση του έργου είναι τα ερωτικά μπερδέματα δύο αδερφών: της Τζένης και της Σουζης. Η Σούζη έχει παράνομο δεσμό με τον άντρα της αδερφής της, τον Φάνη ,ενώ η Τζένη έχει παράλληλη σχέση με το αγόρι της αδερφής της τον Πωλ. Όλοι μαζί  θα περάσουν ένα σαββατοκύριακο στο εξοχικό των γονιών τους, το οποίο όπως καταλαβαίνεται θα είναι γεμάτο αποκαλύψεις!


Ενσαρκώνω μία από τις δύο αδερφές, την αδίστακτη και δολοπλόκα Σούζη που παρόλο που αγαπάει την αδερφή της και δεν θέλει να την πληγώσει δεν μπορεί να συγκρατήσει το πάθος της.

Ανάμεσα στην καμπάνια της Gucci και σε ένα μεγάλο ρόλο στο θέατρο τι θα επέλεγες?

Εάν με ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια η απάντηση ήταν μονόδρομος-Gucci. Σήμερα όμως θα επέλεγα το θέατρο -και όχι το ρόλο- γιατί πραγματικά το έχω λατρέψει !

Ποια η γνώμη σου για το γάμο?

Θα ήθελα να παντρευτώ και να δημιουργήσω μια όμορφη και μεγάλη οικογένεια αλλά αυτή τη χρονική στιγμή προτεραιότητα έχει η δουλειά μου. 


Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον?

Να καταφέρω να υπάρχω στο θέατρο και να συνεχίσω αυτό το μαγικό ταξίδι!
 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper