Δεν θυμίζουν καλοκαίρι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Άδεια τον Ιούλιο . Mόνο 50 % η πληρότητα για τον Αύγουστο

Δεν θυμίζουν καλοκαίρι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία.  Άδεια τον Ιούλιο . Mόνο  50 % η πληρότητα για τον Αύγουστο

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις  στα ξενοδοχεία της χώρας στη σκιά του κορωνοϊού ,των πρωτοκόλλων και των ακυρώσεων των πτήσεων . Με βάση τις εκτιμήσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η επαναλειτουργία των μονάδων θα φτάσει σταδιακά κοντά στο 60% συνολικά, με τις πληρότητες για το μήνα Ιούλιο να φτάνουν σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, έχει ανοίξει μέχρι στιγμής το 1/3 των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η πληρότητα δεν ξεπερνά το 10%.

Στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο βουτιά κάνει ο τουρισμός καθώς οι Σέρβοι που ήταν από τους βασικούς πελάτες των περιοχών αυτών  αποκλείονται από τη λίστα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα τους .Η  έλλειψη τουρισμού από τη Βρετανία έχει πλήξει σοβαρά και τα νησιά του Ιονίου, που τροφοδοτούνται κυρίως από Άγγλους τουρίστες.

 

Στη Πάρο που είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της χώρας μας η  κάλυψη αυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 30- 40% για τον Ιούλιο και γύρω στο 50 %  τον Αύγουστο εξηγεί στο usay.gr ο π. πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρου κος Γιώργος Μπαφίτης.

 

«Αυτό που εχει επηρρεασει αρνητικα τη διαδικασία είναι δυο παράγοντες .Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες  έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις πτήσεων   με αποτέλεσμα να αναγκάζουν  τους πελάτες τους ή  να αλλάζουν ημερομηνίες ή οι ίδιοι οι πελάτες  να  αλλάζουν γνώμη και να τηλεφωνούν σε εμάς και  να κάνουν ακυρώσεις . Επίσης οι αεροπορικές εταιρείες όχι μόνο αλλάζουν τις ημερομηνίες αλλά αλλάζουν και τις τιμές .Αυτοί λοιπόν είναι αρνητικοί παράγοντες σε συνδυασμό και με τα αρνητικά δημοσιεύματα των ξένων χωρών».

Παράλληλα οι τουρίστες θα πρέπει 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν μία ειδική φόρμα στο Διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνουν ένα ειδικό κωδικό. Αυτός είναι που θα τους διαχωρίζει σε «πράσινους» και «κόκκινους» ταξιδιώτες, σε ποια κατηγορία δηλαδή επικινδυνότητας ανήκουν.

Ειδικότερα οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα, καλούνται 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper