355 μέσα σε δύο ημέρες! - Τα δεδομένα που βάζουν τη χώρα στο δεύτερο κύμα και η σιγουριά του τρίτου κύματος .

355 μέσα σε δύο ημέρες! - Τα δεδομένα που βάζουν τη χώρα στο δεύτερο κύμα και η σιγουριά του τρίτου κύματος .

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στην Ελλάδα, με δραματικό ρυθμό. Τα 355 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο αλλά και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ που έφτασαν χθες τους 72, με τους 22 να είναι διασωληνωμένοι, αποτυπώνουν την συνεχώς εντεινόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

Τα δεδομένα δείχνουν πως ένα νέο επιδημικό κύμα ήδη «ακουμπά» τη χώρα πλήττοντας κυρίως άτομα νέας ηλικίας, σε σχέση με τους ηλικιωμένους που επλήγησαν από το πρώτο κύμα τον περασμένο Μάρτιο- Απρίλιο, και το κρίσιμο είναι τώρα να ανακοπεί η πορεία του. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι είναι δύσκολο να προβλέψουν σε αυτή τη φάση το ύψος και την ένταση που θα έχει το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη χώρα μας, ωστόσο γνωρίζουν από τι εξαρτάται η δυναμική του και συνεπώς η όποια επίπτωσή του, τι θα κρατήσει το κύμα χαμηλά και τι θα το σηκώσει ψηλά: η εφαρμογή ή μη των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Η χρονική συγκυρία, μεσούντος του Αυγούστου, με τον εσωτερικό τουρισμό να κορυφώνεται και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν σε όλη τη χώρα, είναι δύσκολη. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 4 ημέρες, από τις 2 ως τις 6 Αυγούστου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού διπλασιάστηκαν, από 75 έφτασαν στα 153. Μια ακόμη απότομη αύξηση με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα, τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι βάζει τη χώρα δυνατά μέσα στο κύμα της επιδημίας.

Η τεχνογνωσία που έχει κατακτηθεί από την επιτυχή διαχείριση του πρώτου επιδημικού κύματος είναι πλεονέκτημα για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση, ωστόσο ζητούμενο και προσπάθεια όλων το τελευταίο διάστημα ήταν να κερδηθεί όσο περισσότερο χρόνος γινόταν πριν από την έλευση του δεύτερου κύματος –εκτιμούσαν ότι θα είναι το φθινόπωρο.

Με σιγουριά πλέον μιλούν οι ειδικοί και για ένα νέο κύμα εκεί κάπου τον Οκτώβριο που θα φύγει το καλοκαίρι και μαζί με την γρίπη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα κατάλοιπα του Covid - 19 . 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper