Νοσούντες σπάνε την καραντίνα και κυκλοφορούν ανέμελοι στη Σκόπελο

Νοσούντες σπάνε την καραντίνα και κυκλοφορούν ανέμελοι στη Σκόπελο

Νοσούντες με κορονοϊό σπάνε την καραντίνα και κυκλοφορούν στη Σκόπελο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς στο νησί, καταγγέλλει οργισμένος στην ιστοσελίδα taxydromos.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαφίνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τις τελευταίες μέρες στο νησί καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού σε μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως αψηφούν υγειονομικά πρωτόκολλα και καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού. Η Πολιτική Προστασία του δήμου ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ για 13 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα. Οκτώ κρούσματα στο χωριό Γλώσσα και πέντε στο Ελιος.

Όμως εκφράζονται φόβοι, ότι εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων από τους νοσούντες, η διασπορά θα είναι σημαντική και πως θα προκύψουν στην πορεία νέα κρούσματα. Στο νησί επικρατεί αναβρασμός για την αδιαφορία που επιδεικνύουν ορισμένοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.


Μεταξύ των κατοίκων η ανησυχία έχει «χτυπήσει» κόκκινο, καθώς όπως είναι φυσικό, πρόκειται για κλειστές κοινωνίες. Τα δύο χωριά μαζί πληθυσμιακά δεν ξεπερνούν τους 700 κατοίκους και τα 13 θετικά κρούσματα είναι ένας υψηλός αριθμός, που γρήγορα μπορεί να γίνει μεγαλύτερος, αν συνεχιστεί εκ μέρους ενός τμήματος του πληθυσμού να υπάρχει χαλαρότητα, συγχρωτισμός και μη τήρηση της αυτονόητης καραντίνας για όσους νοσούν αλλά και για τις στενές τους επαφές.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει ζητήσει να γίνει ευρεία ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες, σε μία προσπάθεια να «σπάσει» η αλυσίδα της μεταδοτικότητας. «Είναι εξωφρενικό αυτό που γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι εμπύρετοι, που έχουν διαγνωστεί με το ιό και αντί να μείνουν μέσα, κυκλοφορούν σε τράπεζες και άλλους χώρους και έρχονται σ’ επαφή με άλλους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι. Ο ιός δεν αστειεύεται. Έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους», κατήγγειλε ο κ. Βαφίνης.

Βλέποντας την κατάσταση να τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου ο δήμος έχει απευθυνθεί σ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των μέτρων, ενώ ενήμερη είναι επίσης η Αστυνομία του νησιού προκειμένου να ελέγξει, αν τηρείται η καραντίνα ή όχι, από όσους νοσούν. «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των παραπάνω κοινοτήτων να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να παραμείνουν στα σπίτια τους και εάν παρουσιάσουν κάποια φαινόμενα αδιαθεσίας, να ενημερώνουν το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου. Να τηρούν απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα του covid-19», ήταν η απεγνωσμένη έκκληση του κ. Βαφίνη.

«Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο 13 συνάνθρωποί μας που νοσούν αυτές τις μέρες. Υπάρχουν και άλλα άτομα, βάσει στατιστικών δεδομένων. Παρακαλούνται να μείνουν στις οικίες τους με κάθε δυνατή προφύλαξη και εάν δούνε ανησυχητικά συμπτώματα, να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, να τηρούν τα μέτρα προστασίας που έχουν ζητηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας. Να μη διστάσουν ό,τι κι αν χρειαστούν, να ζητήσουν την βοήθεια του δήμου και των αρχών», επισημαίνει καταλήγοντας  ο αντιδήμαρχος.

Πηγή News.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper