Ο Δημήτρης Κανέλλος συστήνεται στο Newspistol.gr !

Ο Δημήτρης Κανέλλος συστήνεται στο Newspistol.gr !

Ο Δημήτρης Κανέλλος είναι απόφοιτος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, της τάξης της Άννας Διαμαντοπούλου και έχει κάνει μαθήματα θεωρίας και αρμονίας μουσικής.  Αν κι έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Rising Star», όπου διαγωνίστηκε με την ομάδα του Κώστα Μακεδόνα, είχε αξιόλογη πορεία στο τραγούδι πριν πάρει μέρος στο talent show. Στο ενεργητικό του έχει αρκετές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Σήμερα μιλάει αποκλειστικά στο Newspistol.gr και μοιράζεται μαζί μας τα σχέδια του , όσα έχει βιώσει μέχρι σήμερα στον χώρο της μουσικής αλλά τα εμπόδια που έχει βρει μπροστά του.  

 

- Οι πρώτες μουσικές ανησυχίες σου  πότε ξεκινούν για σένα;

Οι πρώτες μουσικές μου ανησυχίες ξεκινούν ,θυμάμαι, σε πολύ μικρή ηλικία όταν περνούσα μαζί με τους γονείς μου έξω από ένα μαγαζί με μουσικά όργανα στη γειτονιά όπου έμενα στη Νίκαια, και δεν έλεγα με τίποτα να φύγω από κει. Κυριολεκτικά με έπαιρναν σηκωτό μες τα κλάματα(παρόλο που ‘χει κλείσει εδώ και χρόνια, όταν περνάω και το βλέπω εκεί έτσι ερημωμένο μου έρχεται μια μελαγχολία..).
Μου έφτανε να χαζεύω τη βιτρίνα του μαγαζιού που ήταν γεμάτη από μουσικά όργανα. Ένιωθα τόσο ευτυχισμένος!
Λόγω της οικονομικής ανέχειας όμως της οικογένειας μου, για μεγάλο χρονικό διάστημα δε μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο μουσικό όργανο. Στην πορεία, κι αφού ήδη ένα χρόνο περίπου έκανα μαθήματα μπουζουκιού στο Πνευματικό κέντρο της Νίκαιας με δανεικό μπουζούκι, μου πήρανε και μένα το πρώτο μου μπουζουκάκι. Η χαρά μου ήταν αληθινά απερίγραπτη.
 

- Τι σπούδασες θέλω να μου πεις και αν πιστεύεις ότι η μουσική διαχωρίζεται σε έντεχνο , λαικό , ποπ και ροκ 

 

Έχω σπουδάσει φωνητική σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό ωδείο με δασκάλα την  Άννα Διαμαντοπούλου.
Δε μ’ αρέσει να διαχωρίζω τη μουσική σε κατηγορίες και να της βάζω ταμπέλες. Όπως δε μ’ αρέσει να κρίνω έναν άνθρωπο με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή το φύλο του, μα κυρίως από τις πράξεις του και τη στάση ζωής του, έτσι και στη μουσική, αυτό που πιστεύω τελικά μένει ως αίσθηση, είναι η αλήθεια που βγάζει και κατά πόσο αντανακλά το σήμερα, ανεξάρτητα το που κατατάσσεται μουσικά. Νιώθω δηλαδή, ότι κρύβει μια τάση εμπορευματοποίησης αυτή όλη η «ταμπελοποίηση» χάνοντας τελικά την αίσθηση του ωραίου, όχι μόνο στη μουσική αλλά γενικότερα.

Για σένα υπήρξαν τραγούδια ή κάποιοι τραγουδιστές  που αποτέλεσαν για σένα πρότυπο ;

Ναι, από μικρός είχα πρότυπα τραγουδιστών και νιώθω ευλογημένος που έχω συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς.
Η Πόλυ Πάνου, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Ελένη Βιτάλη κ.α, είναι κάποια από αυτά τα μεγάλα ονόματα. Βέβαια, υπήρξαν κι άλλα πρότυπα τραγουδιστών που ακούγαμε στο σπίτι όταν ήμουν μικρός, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Γιάννης Πάριος κ.α.
Η βάση των ακουσμάτων μου όπως καταλαβαίνετε, ήταν και είναι το καλό λαϊκό τραγούδι.

- Θέλω να μου μιλήσεις για τις δισκογραφικές σου δουλειές και τι ετοιμάζεις αυτή τη περίοδο. 

Έχω στο ενεργητικό μου ουσιαστικά, τρεις δισκογραφικές δουλειές.
Η πρώτη κυκλοφόρησε το 2010 από την Legend με το label της Eros με τίτλο «Χίλια Γράμματα». Ήταν επανεκτελέσεις τραγουδιών που επιλέξαμε με τον τότε παραγωγό μου, Στέλιο Φωτιάδη. Η δεύτερη ήταν επίσης επανακτελέσεις τραγουδιών σε ποίηση Φώντα Λάδη και μουσικές Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου, που κυκλοφόρησε το 2017 από την Heaven. H τρίτη κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από την Minos – EMI a Universal Company, με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε» κι έχει στο επίκεντρο της την ποίηση του Άλκη Αλκαίου.  Αποτελείται από 10 στο σύνολο τραγούδια, εκ των οποίων τα εννιά είναι σε ποίηση Άλκη Αλκαίου, και ένα σε στίχους Γρηγόρη Λιάρου(αδερφού του Άλκη Αλκαίου).
Τα πέντε είναι καινούργιες συνθέσεις, και τα άλλα πέντε, επανεκτελέσεις.
Εκ των νέων συνθέσεων, τα δύο είναι σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και ποίηση Άλκη Αλκαίου, το ένα σε μουσική Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση Άλκη Αλκαίου, και δύο σε μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου και στίχους Άλκη Αλκαίου και Γρηγόρη Λιάρου, αντίστοιχα.
Από τις επανεκτελέσεις, τα δύο είναι σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και ποίηση Άλκη Αλκαίου, και τα υπόλοιπα τρία σε μουσική Μίλτου Πασχαλίδη και ποίηση Άλκη Αλκαίου.
Τον τελευταίο καιρό ολοκληρώνω στο στούντιο μια νέα διασκευή, σε μουσική του αγαπημένου μου(μας) συνθέτη Μίμη Πλέσσα και σε στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου.
Είναι αυτονόητο πόσο χαρούμενος είμαι που ένα ακόμα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον μαέστρο όπως επίσης και την αξιολάτρευτη σύζυγό του Λουκίλα για τη μεγάλη τους αγκαλιά .

- Βρήκες εμπόδια στον χώρο της μουσικής . Εννοώ αν ένιωσες ότι ήθελαν να σε βγάλουν εκτός " παιχνιδιού " .

Συχνά στη ζωή μου συναντώ εμπόδια. Όχι μόνο στο χώρο της μουσικής αλλά γενικότερα. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο συμβαίνει σε όλους μας. Το σημαντικό είναι εφόσον αγαπάμε κάτι και το πιστεύουμε, να μην σταματάμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό και να μην τα παρατάμε. Αρκεί βέβαια κι αυτό απ’ τη μεριά του να μας δίνει ενίοτε κάποιες αχτίδες ελπίδας για να μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Ναι, υπήρξε περίοδος στη ζωή μου που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Αν το έκανα θα μετάνιωνα όχι τόσο για μένα επειδή δεν θα ήξερα μέχρι που θα έφτανα ως καλλιτέχνης, αλλά κυρίως γιατί θα απογοήτευα τόσο κόσμο που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει σε μένα. Κι όπως έλεγε κι ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, «Κάποτε θα ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα».
 

- Τα Talent Show έχουν αξία πλέον για τα παιδιά που επιλέγουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο ; 

Τα talent shows, όσο επίκεντρο τους έχουν το ταλέντο των παιδιών και δε γίνονται reality είναι ένας ακόμα αξιοπρεπής τρόπος κατά την γνώμη μου να διεκδικήσει ένα νέο παιδί μια θέση στο όνειρο. Πριν από περίπου τρία χρόνια συμμετείχα σ’ ένα μουσικό τηλεπαιχνίδι του ANT1, στο Rising Star. Ήταν κατά τη γνώμη μου μια προσεγμένη και αξιοπρεπής μουσική παραγωγή και γι’ αυτό με προέτρεψαν κάποιοι φίλοι και συνεργάτες να πάρω μέρος. Μετά την έξοδο μου από ‘κει κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά με επανεκτελέσεις του Μάνου Λοΐζου και του Δημήτρη Λάγιου σε ποίηση Φώντα Λάδη.
Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία συνολικά για μένα γιατί αποκόμισα σημαντική τηλεοπτική εμπειρία όπως επίσης γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες.
 

-  Θα μπορούσες να αλλάξεις το στυλ και το ύφος που τραγουδάς για να βρεθείς σε μια μεγάλη μουσική σκηνή στο πλάι ενός εμπορικού ονόματος ; 

Τραγουδάω ό,τι μπορώ να υποστηρίξω ως ιδιοσυγκρασία αλλά και ως άνθρωπος συνολικά. Αν ερμηνεύσω κάτι που είναι έξω από μένα, δεν νομίζω να αρέσει και στον ίδιο τον κόσμο. Βέβαια, πίστεψε με, αυτή είναι μια τεράστια γκάμα ρεπερτορίου ελληνικών αλλά και ξένων τραγουδιών(που βέβαια ο πολύς κόσμος δεν μ’ έχει ακούσει). Είμαι ένας άνθρωπος που μ’ αρέσει να τεστάρω τον εαυτό μου σε νέα πράγματα και προκλήσεις, αρκεί να νιώθω πως μπορώ με αξιοπρέπεια να σταθώ απέναντι τους.

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper