Κωνσταντίνος Παντελίδης: « Δεν νιώθω ότι συνεχίζω το έργο του γιατί ο Παντελής, αν και απών, είναι παρών. !»

Κωνσταντίνος Παντελίδης: « Δεν νιώθω ότι συνεχίζω το έργο του γιατί ο Παντελής, αν και απών, είναι παρών.  !»

Ο Κωνσταντίνος Παντελίδης συστήνεται μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την Cobalt Music και έχει τίτλο «Κι Αν Με Μισώ» και δηλώνει έτοιμος να μπει στην καθημερινότητα όσων επιλέξουν να ακούσουν τα τραγούδια του και να ταυτιστούν μαζί του!

Στην αρχισυντάκτρια του Τralala.gr Σοφία Μπεκιάρη παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη και μίλησε για όλα… Ευγενικός, χαμηλών τόνων και ώριμος – παρά το νεαρό της ηλικίας του – ο Κωνσταντίνος Παντελίδης, αν και δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τα στοιχεία πάνω του που θυμίζουν τον Παντελή που αγαπήσαμε – άλλωστε είναι θέμα dna – χαράζει τη δική του μουσική πορεία και ανυπομονεί να τον γνωρίσουμε μέσα από τις ερμηνείες του.

Ποια ήταν η πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησες ότι αγαπάς να τραγουδάς και θες να ασχοληθείς με αυτό επαγγελματικά;

Αγαπούσα τη μουσική από πάντα! Στην ηλικία όμως των 7- 8 ετών περίπου οι δικοί μου με έγραψαν στο ωδείο για να μάθω κλασική κιθάρα. Μετά, όσο μεγάλωνα, έμπαινε και το τραγούδι σιγά σιγά στη ζωή μου. Το να ασχοληθώ επαγγελματικά ήρθε στην πορεία.

Είχες στιγμές και ερεθίσματα από τον χώρο που σε «μάγευαν»;

Κυρίως τον Παντελή αλλά και τον πατέρα μου που έπαιζε αρμόνιο!

Ήσουν από αυτά τα παιδιά που στο σχολείο δήλωνε πρώτος ενδιαφέρον σε ότι είχε να κάνει με μουσικές εκδηλώσεις, τραγουδούσες στις παρέες;

Ναι, ήμουν από τους πρώτους που έπαιρνε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις, το ήξεραν και οι καθηγητές μου. Ήξεραν ότι μπορούν να βασιστούν σε μένα. Και σε παρέες με φίλους όταν μαζευόμασταν πάντα τραγουδούσα.

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που άκουγες και θαύμαζες πιο μικρός;

Φυσικά, ο Παντελής! Ο Αντώνης Βαρδής μου άρεσε πολύ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιώργος Σαμπάνης, αυτοί κυρίως.

Οι γονείς σου όταν άκουσαν για πρώτη φορά ότι θα ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι πως αντέδρασαν, τι ήταν αυτό που σου είπαν;

Στην αρχή, εξαιτίας όλων αυτών που τους είχαν συμβεί, δεν ήθελαν να ασχοληθώ με το τραγούδι. Στην πορεία όμως είδαν πόσο το αγαπάω και πόση δουλειά κάνω και είπαν ότι θα με στηρίξουν και θα είναι δίπλα μου.

Πλέον φτάσαμε στο σήμερα που μας παρουσιάζεις το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο «Κι Αν Με Μισώ» που κυκλοφορεί από την Cobalt Music. Μίλησε μου λίγο γι’ αυτό.

Είναι ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι! Έχει ανεβαστικό ρυθμό, αν και οι στίχοι δεν είναι τόσο χαρούμενοι, είναι λίγο πιο σοβαροί. Είναι η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά μαζί με την εταιρεία μου και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σχολιάσω και έναν στίχο του τραγουδιού, γιατί στα social media με ρωτάνε πολλοί τι εννοώ. Ο στίχος λέει «καταραμένο το βουνό που πάω τον πόνο μου να πω». Λέγοντας «βουνό» λοιπόν εννοώ την εξουσία και τον πλούτο. Βάζοντας δίπλα τη λέξη «καταραμένο» εννοώ ότι ένας άνθρωπος έχοντας μόνο αυτά, χωρίς την αγάπη και τη συντροφικότητα, δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον αδερφό σου, τον Παντελή Παντελίδη που αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική δισκογραφία. Πόσο επηρέασε εσένα τον ίδιο η δική του πορεία στο τραγούδι ώστε να ασχοληθείς και εσύ στη συνέχεια με αυτό;

Ο Παντελής κατάφερε να επηρεάσει πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος μέσα από αυτόν είδε πως όλα μπορούν να συμβούν αν δεν σταματάς να κυνηγάς τα όνειρα σου. Πόσο μάλλον εμένα λοιπόν, που μεγάλωνα δίπλα του θαυμάζοντας τον.

Γνωρίζοντας την αδυναμία που σου είχε ως τον μικρότερο της οικογένειας νιώθεις πως με αυτό τον τρόπο συνεχίζεις και ο ίδιος το δικό του έργο;

Ο κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός. Δεν νιώθω ότι συνεχίζω το έργο του γιατί ο Παντελής, αν και απών, είναι παρών. Συνεχίζει εκείνος το έργο του. Εγώ ακολουθώ τα βήματα του, ελπίζοντας να χαράξω τη δική μου πορεία.

Ακούγοντας τη φωνή σου – και παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου – δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι μας θυμίζει έντονα τον αδερφό σου (Παντελή), τον οποίο ο κόσμος αγάπησε ιδιαίτερα πολύ. Θεωρείς ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τη δική σου πορεία;

Εφόσον η ομοιότητα είναι καθαρά θέμα dna και δεν γίνεται κάτι επιτηδευμένα, δεν θεωρώ ότι θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία μου.

Πηγή tralala.gr 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper