Πώς θα μπει «φρένο» στα διπλά και τριπλά SMS . Τι θα γίνει με το μήνυμα στο 13033 ;

Πώς θα μπει «φρένο» στα διπλά και τριπλά SMS . Τι θα γίνει με το μήνυμα στο 13033 ;

Και μπορεί οι καταναλωτές να φορούσαν μάσκα, δεν κρατούσαν όμως τις αποστάσεις γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση του ιού και να δημιουργήσει νέες εστίες μετάδοσης.
Υπό αυτές τις συνθήκες αμέλειας ο κίνδυνος για ένα σκληρότερο τρίτο lockdown ελλοχεύει, ειδικά τώρα που το μεταλλαγμένο στέλεχος κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι σίγουρα πιο μεταδοτικό και ενδεχομένως και πιο φονικό.

Κυβερνητικά στελέχη κατανοούν απόλυτα τον ψυχολογικό φόρτο των πολιτών και την ανάγκη για εκτόνωση αλλά ανησυχούν γιατί εύκολα η κατάσταση μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Η παράλληλη λειτουργία των σχολείων και των καταστημάτων αναμένεται να συνεκτιμηθεί από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να αποδειχθεί στην πράξη πόσο επηρεάζεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι η καθημερινή ρουτίνα και ο αυτοματισμός σε σχέση με τα μέτρα είναι απαραίτητο να τηρούνται μέχρι κεραίας.


Η κατάχρηση των 2 ωρών που επιτρέπονται για τα ψώνια των καταναλωτών με διαδοχικά SMS στο 13033 προβληματίζει το Μαξίμου και συζητείται έντονα πώς θα μπορούσε αυτό να περιχαρακωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει η πλατφόρμα e-katanalotis.

Με ειδική εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει ο πολίτης στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά θα υπάρχει «κλεψύδρα», προκειμένου να μην ξεπερνά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο. Συνεπώς, αν ξεπερνά τις 2 ώρες και ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφόσον αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες. Και δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη μελετώνται, όπως και ο «κόφτης» στα SMS, ο οποίος όμως σκοντάφτει στα προσωπικά δεδομένα, τα οποία το υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης δεν κρατά.

Πηγή Newsbeast.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper