Στο τραπέζι η άρση του lockdown από 1η Μαρτίου, επιφυλακτικοί οι ειδικοί: Νέος 5ψήφιος μόνο για ψώνια

Στο τραπέζι η άρση του lockdown από 1η Μαρτίου, επιφυλακτικοί οι ειδικοί: Νέος 5ψήφιος μόνο για ψώνια

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι για ενδεχόμενη άρση του lockdown στην Αττική από την 1η Μαρτίου, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά στοιχεία, αξιολογώντας τα με τη συνδρομή της επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η αύξηση στις νοσηλείες προβληματίζει, ενώ ζητούμενο αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο.

Εάν τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν σταθεροποίηση, τότε το Μαξίμου θα προχωρήσει σε επαναλειτουργία των σχολείων και επανεκκίνηση του λιανεμπορίου με ασφάλεια, καθώς κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι η εμπορική δραστηριότητα δεν έχει δείξει ότι ευθύνεται για αύξηση κρουσμάτων, δεδομένου ότι η παρουσία των πελατών γίνεται με τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Την εκτίμηση ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου μπορεί και να γίνει την επόμενη Δευτέρα, έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των φορέων του εμπορικού κόσμου παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι που πρέπει να αξιολογηθούν για να διατηρηθεί η ισορροπία της προστασίας της δημόσιας υγείας σε συνδυασμό με την επαναφορά των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Πλέον υπάρχει η εμπειρία και μπορούν τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα να γίνουν σταθερά και εντός του σωστού υγειονομικού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση.

Και στις δύο εκδοχές θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές, ο οποίος δεν θα υπερβαίνει τις 2 – 3 ώρες, ενώ εξετάζεται αντίστοιχα μηνύματα να μπορούν να αποστέλλονται μόνο μία φορά την ημέρα.

Πηγή Newsbeast.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Casper