Προσλήψεις συμβασιούχων από Δήμους και Περιφέρειες 2021: Τι πρέπει να γνωρίζουν άνεργοι - ΟΤΑ

Προσλήψεις συμβασιούχων από Δήμους και Περιφέρειες 2021: Τι πρέπει να γνωρίζουν άνεργοι - ΟΤΑ

To πώς θα γίνουν - μέσω του προγραμματισμού έτους 2021 - οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού από Δήμους, Περιφέρεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αυτών, ανά κατηγορία, καθώς και ποιες κατηγορίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου εξαιρούνται από την ανωτέρω διαδικασία, ορίζει εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών, που παρουσιάζει - αναλύει το epoli.gr. [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ]

Στα κυριότερα σημεία αυτής αναγράφονται τα εξής:

  • ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΟΤΑ α’ ΚΑΙ β’ ΒΑΘΜΟΥ

Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο Παράρτημα 1, με υποχρεωτική συμπλήρωση των υποδειγμάτων αυτού.

  • ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΝΠΙΔ ΤΩΝ ΟΤΑ α’ & β’ ΒΑΘΜΟΥ

Α) Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στα ΝΠΙΔ της αυτοδιοίκησης με προέλευση των πιστώσεων από ιδίους πόρους, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο Παράρτημα 2α, με υποχρεωτική συμπλήρωση των υποδειγμάτων αυτού.

Β) Τα αιτήματα των ΝΠΙΔ Δήμων και Περιφερειών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τον αριθμό των αντίστοιχων εγκρίσεων που χορηγήθηκαν κατά το 2020.

Γ) Όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού σε δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, επισημαίνεται ότι καταργήθηκε η αναστολή προσλήψεων συμβασιούχων. Επομένως, οι φορείς μπορούν να υποβάλουν αιτήματα και για το προσωπικό αυτό.

  • ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Α) Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Δήμους και ΝΠΙΔ αυτών, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στα Παραρτήματα 3 α και 3 β, με υποχρεωτική συμπλήρωση των υποδειγμάτων.

Β) Για να χαρακτηρίζονται οι προσλήψεις ως «ανταποδοτικού χαρακτήρα» πρέπει από τη βεβαίωση περί ύπαρξης πιστώσεων του φορέα να προκύπτει ότι, η δαπάνη καλύπτεται από ανταποδοτικά τέλη και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του φορέα, στους κωδικούς που αντιστοιχούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Γ) Η υπηρεσία του δήμου που διαχειρίζεται τα κοιμητήρια τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ανταποδοτική υπηρεσία».

  • ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΩΝ

Α) Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου σε Δήμους και Περιφέρειες και ΝΠΙΔ αυτών, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στα Παραρτήματα 4 α και 4 β, με υποχρεωτική συμπλήρωση των υποδειγμάτων αυτών.

Β) Το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεν απαιτείται να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το καταβαλλόμενο από τους πολίτες αντίτιμο, αλλά αρκεί να καλύπτεται σε ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα τοις εκατό (70%) από την καταβολή διδάκτρων στις πολιτιστικές και αθλητικές δομές (δημοτικά ωδεία, εικαστικά εργαστήρια, δημοτικά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ.), ενώ το λοιπό ποσό θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του φορέα.

Γ) Για τις λοιπές υπηρεσίες που ασκούν οι φορείς (δημοτικά αναψυκτήρια, εκμετάλλευση παραλιών, δημοτικά σινεμά, παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) εξακολουθεί να ισχύει η κάλυψη της δαπάνης στο 100%.

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Αιτήματα θα αποσταλούν μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου στο πρόγραμμα λόγω αποχώρησης.

 

Οι εξαιρέσεις 

Από την υποχρέωση προγραμματισμού εξαιρούνται:

1. Αρχική πρόσληψη (άρθ.14 ν.4403/2016) και ανανεώσεις (άρθ. 72 ν. 4342/2015) προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

2. Συμβάσεις μίσθωσης έργου(άρθ.30 ν.4314/2014) στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.

3. Εποχικό προσωπικό για την πυρασφάλεια, τις κατασκηνώσεις και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

4. Προσωπικό για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών.

5. Γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας.

6. Υδρονομείς άρδευσης.

7. Αναπλήρωση μοναδικού στον κλάδο του υπαλλήλου.

8. Έκτακτο προσωπικό για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτές είναι οι Προκηρύξεις Δήμων - Υπουργείων που οι αιτήσεις ξεκινούν σήμερα

Πρόσληψη καθαριστριών 18 μηνών από Πανεπιστήμιο

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper