Το Newspistol.gr πήγε στο THE CAKERS : " Σαν νέο μαγαζί της περιοχής, ο κόσμος μας έδωσε μια ευκαιρία και την αρπάξαμε " !

Το Newspistol.gr πήγε στο THE CAKERS  :  Σαν νέο μαγαζί της περιοχής, ο κόσμος μας έδωσε μια ευκαιρία και την αρπάξαμε  !

Η Ελισάβετ και η Λουίζα έστησαν στη Γλυφάδα ένα  ζαχαροπλαστείο - εργαστήριό κόσμημα. Με μεράκι , σκληρή δουλειά και με το μεγάλο στοίχημα να το κερδίζουν.  Μεγάλο ατού τους, τα ανάλαφρα υλικά  χωρίς να ταλαιπωρούν το στομάχι μας . Υπέροχες και οι vegan προτάσεις, όπως το κέικ σοκολάτας με μους από ταχίνι. Σήμερα μιλούν αποκλειστικά στο Newspistol.gr και μοιράζονται μαζί μας αυτό το όραμα που έγινε πράξη αλλά και το πως κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

- Πως γεννήθηκε η ιδέα του Cakers ; 

Ήταν το κοινό όνειρο μας με την Ελισάβετ! Ένας χώρος που θα παράγονται κυρίως προϊόντα ζαχαροτεχνίας υψηλής αισθητικής και λεπτών γεύσεων. Είμαστε οπαδοί των «άγλυκων γλυκών» και η ιστορία της ζαχαροτεχνίας είναι ακριβώς το αντίθετο. Το στοίχημα λοιπόν ήταν να καταφέρουμε αυτή την λεπτή ισορροπία.

 

- Γιατί κάποιος να σας προτιμήσει και τι θα βρεί ερχόμενος στο μαγαζί σας ; 

Ζούμε στην εποχή της εικόνας οπότε νομίζω ότι ο πρώτος λόγος που θα κάνει κάποιον να έρθει σε επαφή μαζί μας, είναι η αισθητική του CAKERS. Ο δεύτερος είναι σίγουρα η γεύση! Θα μπορούσαμε να πούμε οτι στο CAKERS θα βρείτε γλυκά αμερικάνικου τύπου προσαρμοσμένα στις μεσογειακές γεύσεις και παρασκευασμένα from scratch. Δεν χρησιμοποιούμε μείγματα, ούτε μεταπωλούμε. Χρησιμοποιούμε κλασσικές συνταγές τις οποίες «πειράζουμε» ώστε να έχουμε πάντα το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί. Καθημερινά ψήνονται φρέσκα muffins σε 7 γεύσεις, soft cookies σε 4, macarons σε 8, cake pops, μπάρες δημητριακών, donuts και οι τούρτες μας που πωλούνται είτε με το κομμάτι, είτε ολόκληρες επίσης σε 7 γεύσεις. Κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να ετοιμάσουμε θεματικές τούρτες, να στήσουμε candy bars για κάθε είδους εκδήλωση (party, βάφτιση, γάμο, επαγγελματική, κα) και γενικά να αναλάβουμε κάθε είδους γλυκιά επιθυμία!

 

-  Η περίοδος της πανδημίας πόσο " φρέναρε "  την δουλειά σας και πως καταφέρατε να ανταπεξέλθετε ; 

Συνέβη μια μαγική συγκυρία! Το πρώτο lockdown μας βρήκε να μετακομίζουμε το εργαστήριο στον νέο μας χώρο στη Γλυφάδα όπου έχουμε και λιανική πώληση. Αυτό μας έβαλε αμέσως στη λίστα των καταστημάτων που μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά για take-away και delivery οπότε αντί να μας «φρενάρει» η πανδημία, μας βοήθησε τολμώ να πω! Σαν νέο μαγαζί της περιοχής, ο κόσμος μας έδωσε μια ευκαιρία και την αρπάξαμε!

May be an image of 1 person and cake

-  Το μυστικό ενός καλού γλυκού τελικά πιο  είναι ; 

Τα καλά υλικά και η αντίληψη του ζαχαροπλάστη. Ζούμε σε μια εποχή που όλη η πληροφορία είναι εκεί! Μπορεί κανείς πια να βρει τις πιο απαιτητικές συνταγές των πιο διάσημων ζαχαροπλαστών όλου του κόσμου. Αν έχεις καλές πρώτες ύλες τις γνώσεις να κατανοήσεις τις τεχνικές και την αντίληψη να τις κάνεις «δικές σου», το μόνο που μένει είναι η επιθυμία να το καταφέρεις.

 

-  Bundt cakes, Cupcakes γλυκά και αλμυρά, Muffins, τάρτες. Ένας πειρασμός που προσαρμόζεται ανάλογα και στα θέλω των μικρών φίλων που αγαπούν τα γλυκά ; Το ρωτάω γιατί αναλαβάνεται και πολλά παιδικά γενέθλια με πολλές εκπλήξεις 

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εκδηλώσεις αλλά ναι! Τα παιδικά γενέθλια είναι από τις καλύτερες μας γιατί δεν συγκρίνεται με τίποτα η χαρά στα μάτια ενός παιδιού που αντικρίζει την τούρτα που είχε διαλέξει! (και το καμάρι των γονιών του!) Και ναι, συνήθως πλαισιώνουμε τις τούρτες και με άλλα γλυκά (cupcakes, cake pops, macarons, donuts) που ακολουθούν το θέμα και τους χρωματισμούς της τούρτας οπότε το αποτέλεσμα είναι πράγματι χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου! Χαχαχα

 

-  Μπορεί να υπάρχει αρμονία και καλή συνεργασία ανάμεσα σε δύο φίλες μιας και η επιχείρηση είναι γυναίκεία υπόθεση ; 

Φυσικά και μπορεί! Σε εμάς βέβαια η σειρά έγινε ανάποδα… πρώτα ήρθε η συνεργασία και μετά η φιλία! Μια κοινή μας φίλη γνωρίζοντας την αγάπη μας για την ζαχαροτεχνία σκέφτηκε να μας συστήσει και την ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό! Το καταπληκτικό με την Ελισάβετ είναι ότι είμαστε καλές και μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε βαθιά εκτίμηση, σεβασμός, κοινή αφετηρία και κοινοί στόχοι, τα οποία εξελίχθηκαν, μετά από σχεδόν 4 χρόνια συνεργασίας, σε μια ουσιαστική φιλία. Ακούμε η μία την άλλη, μιλάμε πολύ, δουλεύουμε πολύ και γελάμε πολύ!

- Διεύθυνση καταστήματος : Ξενοφώντος 23, Γλυφάδα

- Tηλέφωνο καταστήματος : 213 0341273

- Μπείτε στην σελίδα του καταστήματος στο Instagram https://www.instagram.com/thecakersgr/?hl=el


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper