"Νέο μαχαίρι" 5,1 δισ. σε συντάξεις και επιδόματα

Νέο μαχαίρι 5,1 δισ. σε συντάξεις και επιδόματα

Από τα 11,5 δισ. ευρώ τα 5,1 θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα.


 

 

Προτείνεται πλαφόν 2.200 έως 2.400 ευρώ στις συντάξεις. Επίσης προτείνεται η περικοπή κατά 5% για συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και κατά 10% για ποσά άνω των 1.400 ευρώ.

 

Εξετάζεται επίσης η κατάργηση του προνοιακού μέρους της κατώτατης σύνταξης για όσους συνταξιούχους έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές.

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη το μεσημέρι αναμένεται να οριστικοποιηθεί το περίγραμμα των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει προς συζήτηση θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Στα μέτρα που θα εισηγηθούν τα υπουργεία στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, περιλαμβάνονται η αναδρομική επιβολή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα πλην του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας, η επιβολή ετήσιου πλαφόν ύψους 1.500 ευρώ στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων για το κόστος της ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ανά ασφαλισμένο και η περικοπή 10% στα ειδικά μισθολόγια με εξαίρεση τους μάχιμους αστυνομικούς και τους ιπτάμενους και μηχανικούς της πολεμικής αεροπορίας.

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την περικοπή δαπανών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με δίκαιο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, αφού προηγηθεί νέα επίσκεψη των επικεφαλής της τριμερούς στην Αθήνα, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι τότε, η Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το μήνα Αύγουστο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας έφτασαν στην Αθήνα την Τρίτη, ξεκινώντας τον έλεγχο αναφορικά με την πορεία του προγράμματος στη χώρα, ξεκινώντας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η τρόικα θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Πηγή: Skai.gr


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper