Συνέντευξη του Έκτορα Μποτρίνι στο Newspistol: Σχολιάζει την κόντρα της γαλατόπιτας και αποκαλύπτει ότι παραμένει στον Alpha !

Συνέντευξη του Έκτορα Μποτρίνι στο Newspistol: Σχολιάζει την κόντρα της γαλατόπιτας και αποκαλύπτει ότι παραμένει στον Alpha !

Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς . Από τις πιο σημαντικές βραβεύσεις είναι το 1 αστέρι Michelin με το οποίο έχει βραβευτεί το εστιατόριο Botrini's στο Χαλάνδρι και το διατηρεί από το 2015.


Το 2009 ξεκίνησε το ντεμπούτο του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA με το Μαγειρικό ριάλιτι ''Εφιάλτης στην Κουζίνα'' που προσπαθούσε να βοηθήσει εστιάτορες που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είτε θέλουν να βελτιώσουν την επιχείρηση τους Το 2020, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ανακοίνωσε πως για την τηλεοπτική χρονιά 2020-21 ο Έκτορας Μποτρίνι θα παρουσιάσει ξανά μετά από 11 χρόνια την εκπομπή και η προβολή έφερε υψηλές τηλεθέασεις αλλά διακόπηκε λόγω του κορονοιού. Το 2011 στο ίδιο κανάλι το ''Botrini’s Project'' που ο Έκτορας Μποτρίνι, εκπαιδεύει 12 άνεργους νέους με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα προκειμένου να στελεχώσουν το νέο του εστιατόριο. Ο χώρος που διαδραματίστηκε το Botrini’s Project είναι το σημερινό Botrini’s Restaurant, στο Χαλάνδρι. Το 2015 στον ANT1 ήταν κριτής στο ''Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου'' με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Το Μάιο του 2017 έκανε Πρεμιέρα στο ίδιο κανάλι το ''My Way'' με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου oδοιπορικό με βέσπα, ανά την Αθήνα και την Ελλάδα της γεύσης. Το Μάρτιο του 2018 Πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική εκπομπή ''Hell’s Kitchen''.

Σήμερα μιλάει αποκλειστικά στο Newspistol.gr . Ένας άνθρωπος που σέβομαι και γνωρίζω χρόνια και τον παραδέχομαι γιατί δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και δε χαρίζεται στο άδικο . Στις ερωτήσεις που του έθεσα μίλησε για την γαλατόπιτα που " χώρισε " Ακη και Αργυρώ , το που θα είναι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν αλλά και το πως ένιωσε που είδε πιάτο του να αντιγράφεται στο Master Chef χωρίς να αναφερθεί ότι είναι δικό του. 

Χρυσοί Σκούφοι Έκτορας Μποτρίνι 2018 | Ettore Botrini

 

Βλέπεις φως στο τούνελ; Είσαι αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι καλύτερο για τον χώρο της εστίασης;

Φυσικά και βλέπω. Εμβολιάζονται πολλοί, θα τηρήσουμε τους κανόνες, αυστηρά, και σίγουρα το έξω θα ευνοήσει την εστίαση. Είμαι εν μέρει αισιόδοξος, γιατί δεν κάθομαι με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τον από μηχανής Θεό. Και τώρα δουλεύω, προετοιμάζοντας το άνοιγμα. Πιστεύω πως θα τα πάμε καλύτερα, χωρίς να ωραιοποιώ την κατάσταση.

- Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για ένα πιάτο που φτιάχτηκε στο MasterChef που αφορούσε χταπόδι και αν δεν κάνω λάθος το είχες στο δικό σου μαγαζί. Δεν αναφέρθηκε ότι ήταν δικό σου. Πως ένιωσες;

Παρακολουθώ MasterChef και το διασκεδάζω. Με ευχαριστεί, όταν διαπιστώνω πως παιδιά που μπορεί να έχουν περάσει για ένα διάστημα από κάποια από τις κουζίνες μου κράτησαν κάτι από όσα έμαθαν κοντά μας. Το «χταπόδι στο φυσικό του περιβάλλον» είναι ένα πολύ παλιό και πασίγνωστο, για όποιον έχει επισκεφθεί τα εστιατόρια μου, πιάτο. Από το …2001 έωςκ σήμερα . Νομίζω ότι απάντησα…

 

- Τις προάλλες βγήκε στη δημοσιότητα μία κόντρα ανάμεσα στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον Άκη Πετρετζίκη με μία περιβόητη γαλατόπιτα. Τελικά ένας σεφ πως μπορεί να διαφυλάξει τις συνταγές του και να μην γίνονται αντιγραφές;

Αν κάποιος πει «μανιάτικη» τη γαλατόπιτά του – ακόμα κι αν δεν υπάρχει τέτοια πίτα, που δεν το έχω ψάξει για να είμαι σίγουρος – αποδέχεται a priori πως δεν υπάρχει copyright, στην παραδοσιακή κουζίνα. Τώρα αν είναι πρέπον να κολλάει «φανταστικές»  – όπως δήλωσε η ίδια – τοπωνυμικές ταμπέλες σε μια γαλατόπιτα, μόνο και μόνο για να γίνει πιο πιασιάρικη, ας το κρίνει μόνη της η κυρία Μπαρμπαρίγου, που είναι και πρέσβειρα της τοπικής γαστρονομίας του Αιγαίου.

- Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν παραμένεις στον Alpha, έχετε κάνει συζητήσεις;

Ναι. παραμένω. Καταρχήν μετά από πάρα πολλά χρόνια επέστρεψα στον σταθμό που ήταν η 1η μου τηλεοπτική στέγη. Με ένα format που απέδειξε ότι αντέχει στον χρόνο. Ο συγκεκριμένος κύκλος επεισοδίων του Εφιάλτη στην Κουζίνα ευτυχώς ολοκληρώθηκε λίγο πριν το lockdown. Παρόλα αυτά τα εστιατόρια θα ξανανοίξουν κάποια στιγμή και τότε θα μπορέσουμε να επανέλθουμε με τον Εφιάλτη.  

-  Αν σε ρωτούσα να μου πεις από όλα τα τηλεοπτικά project που έχεις παρουσιάσει πιο είναι το αγαπημένο σου τι θα μου έλεγες;

Ο Εφιάλτης, κυρίως επειδή τον αγκάλιασαν όλοι. Και ο νεαρόκοσμος. Μου άρεσε αυτό το interaction, που είχαν μαζί μου στα social media και που ακόμα το βλέπουν και μου στέλνουν ιστορίες με τις αγαπημένες τους ατάκες μου. Στέλνουν ατάκες ακόμη κι από την 1η σεζόν!

- Υπάρχει κάτι που οραματίζεσαι και έχεις σκεφτεί να προτείνεις σε ένα κανάλι σχετικά με μία εκπομπή;

Ναι υπάρχει, αλλά δεν θα το πω τώρα, δεν θα ήθελα να το κάψω πριν το συζητήσω με τους συνεργάτες μου.

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • XILOURIS TRAVEL
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper