Τόνι Μαυρίδης : "Το μεγάλο project στο εξωτερικό, οι νέες συνεργασίες και ο έρωτας στα χρόνια της καραντίνας"

  • 28/04/2021 - SHOWBIZ - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Τόνι Μαυρίδης : Το μεγάλο project στο εξωτερικό, οι νέες συνεργασίες και ο έρωτας στα χρόνια της καραντίνας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αποτυπώσει ανεξίτηλα σημάδια στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών και το σενάριο η covid-19 να έχει μακροχρόνια επίδραση στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι καθόλου απίθανο.

Οι διαστάσεις της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες είναι τεράστιες και επικίνδυνες. Ωστόσο, οι «δημιουργικές» λύσεις για να βγουν από την κρίση, είναι κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας τους.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κορυφαίων επιτυχιών Τόνυ Μαυρίδης, το αποδεικνύει εμπράκτως, έχοντας στα «σκαριά» μια σημαντική συνεργασία έξω από τα σύνορα και αρκετές που ήδη «τρέχουν», με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος στη χώρα

Μιλά για την Πάολα, «μια από τις καλύτερες φωνές της χώρας» για εκείνον, το καλό παιδί του χώρου, Χρήστο Μενιδιάτη και ό,τι τον «δένει» με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Χρήστο Χολίδη.  

«Η καραντίνα για εμένα ήταν δημιουργική», δηλώνει στο It’sMyLiFeStyle.gr και μας εκμυστηρεύεται ότι η δύναμή του είναι η σύζυγός του, η Ευαγγελία. Όσο για την επιτυχημένη καριερίστα που βρίσκεται στο πλευρό του, μια φράση της, αρκεί: «Για μένα ο Τόνυ είναι τα πάντα!» 

- Μουσική στα χρόνια της καραντίνας. Πώς βιώνει ένας καλλιτέχνης αυτή τη περίοδο απομόνωσης; Τι ρόλο έπαιξε η παρουσία και η στήριξη της συζύγου σας;

Η ζωή μου ήταν, είναι και θα είναι μέσα στο στούντιο. Επιθυμώ βαθύτατα να έχω ουσιαστική επαφή μόνο με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου για να δημιουργώ. Είναι αλήθεια πως ζούμε σε μια «εύθραυστη» πραγματικότητα όπου κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο το βιώνουμε τρισδιάστατα. Η δική μου «πνοή», η ζωή μου και οι ώρες ήταν ανέκαθεν μέσα στο «ναό» μου, το στούντιο, εκεί περνάω τις περισσότερες ώρες της ζωής μου. Έτσι ζω... 

Για μένα η καραντίνα είναι δημιουργία! 

Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει σφοδρά πολλές εργασιακές ομάδες, και δη το χώρο της Τέχνης και της μουσικής. Έχω πολλούς συναδέλφους που έχασαν τη δουλειά τους, λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων. 

Τώρα, το «κεφάλαιο» Ευαγγελία, η σύζυγός μου, η παρουσία της στο πλευρό μου επί μια δεκαετία, έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο για μένα, καθώς μου στέκεται σε όλες τις καταστάσεις σαν «βράχος». Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εκείνη.

- Έχετε γράψει μουσική για τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η Πάολα, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Χρήστος Χολίδης, ο Δημήτρης Καραδήμος αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες όπως ο Θοδωρής Ζευγαράς και η Κρυσταλλία ανέλαβαν να «υπηρετήσουν» τις τελευταίες σας δημιουργίες. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτές τις συνεργασίες.

Είμαι υπερήφανος για όλες μου τις συνεργασίες, είτε πρόκειται για μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, είτε για πρωτοεμφανιζόμενους. Κάθε τραγούδι για μένα, είναι κι ένα παιδί μου. 

Την Πάολα τη θεωρώ μία από τις «καλύτερες φωνές» της γενιάς της. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, είχαμε μια ιδιαίτερη «επικοινωνία» και είναι ένας άνθρωπος που έχει απίστευτο χαρακτήρα. Την αγαπώ και τη σέβομαι πολύ. 

Με τον Νίκο Κουρκούλη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Χαίρομαι που έπειτα από 20 χρόνια φιλίας συνεργαστήκαμε και του έδωσα το περασμένο καλοκαίρι το πρώτο τραγούδι. Ήταν ένα πολύ ωραίο τραγούδι και συνεργαστήκαμε επαγγελματικά μαζί με τον Θάνο Παπανικολάου. Ο Νίκος έχει μια πολύ ξεχωριστή φωνή, με πλούσιο ρεπερτόριο. 

Ο Χρήστος Μενιδιάτης είναι από τα «καλά παιδιά» του χώρου,  «στρατιώτης» σε αυτό που κάνει και έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Το νέο μας τραγούδι μόλις κυκλοφόρησε και έχει τον τίτλο «Τελευταία Αγκαλιά», σε στίχους Αναστάσιου Ράμμου. Είναι ένας καλλιτέχνης με ήθος και εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά και στο μέλλον.

Με τον Χρήστο Χολίδη συνεργαστήκαμε πριν λίγους μήνες με το τραγούδι «Θα Γυρίζω», μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία, σε στίχους Δημήτρη Καραδήμου. Πολύ καλή φωνή με απίστευτη λαϊκή χροιά. Αν και τον γνωρίζω λίγο καιρό, από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε ο χαρακτήρας του και τον θεωρώ φίλο μου.

Η νεότερη γενιά...

Ο Δημήτρης Καραδήμος  έχει μια αίγλη που πιστεύω στο μέλλον θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Το «Αχ και να σ’ έβλεπα» που κυκλοφόρησε πριν λίγο διάστημα, γράφτηκε μέσα στην καραντίνα και είναι ένα τραγούδι που φτιάξαμε μαζί με τον Δημήτρη, καθώς έχει γράψει ο ίδιος τους στίχους και νομίζω πως είναι για εκείνον ένα τραγούδι βιωματικό. 

Ο Θοδωρής Ζευγαράς είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης  με πολύ καλή φωνή. Η πρώτη μας συνεργασία είναι ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Στη Φωτιά», το οποίο πηγαίνει ήδη πολύ καλά στα ραδιόφωνα. Ο Θοδωρής πιστεύω πως έχει να δείξει αρκετά πράγματα στο μέλλον..

Με την Κρυσταλλία συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Ήμουν στον καναπέ του σπιτιού μου μαζί με ένα φίλο μου (που τυχαίνει να την γνωρίζει) όταν μου έβαλε να ακούσω τη φωνή της από το κινητό του. Εντυπωσιάστηκα πολύ, μου θύμισε καλές παλιές λαϊκές τραγουδίστριες και του είπα αυθόρμητα να μας φέρει σε επαφή να γνωριστούμε, όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα της πρώτης μας συνεργασίας είναι το «Αποχωρώ». Εύχομαι να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει.

 

- Η φωτογράφηση που απολαμβάνουμε με την σύζυγό σας φιλοξενήθηκε σε μεγάλο μουσικό περιοδικό του εξωτερικού. Κρύβεται» κάποια συνεργασία έξω από τα σύνορα πίσω από αυτό;

Η φωτογράφηση φιλοξενήθηκε για ένα μεγάλο μουσικό περιοδικό της Αγγλίας όπου μαζί με την σύζυγο μου παραχωρήσαμε από κοινού συνέντευξη για μια παραγωγή που ετοιμάζουμε στην Αγγλία και στο Λος Άντζελες, μιλώντας παράλληλα και για τη ζωή μας… στα χρόνια της καραντίνας. 

-Πώς κρατά ένας καλλιτέχνης σε τόσο δύσκολους καιρούς την Τέχνη «ζωντανή»;

Η Τέχνη κρατά, σε τόσο δύσκολους καιρούς,  τα όνειρα «ζωντανά»! Για τον κλάδο των εργαζομένων στην Τέχνη είναι μια  πολύ δύσκολη περίοδος. 

Για να παραμείνει η Τέχνη «ζωντανή» πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε όραμα και στόχους. Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να «ανθίσει» σε αυτούς τους πενιχρούς καιρούς. 

Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις ο καλλιτέχνης εμπνέεται, γιατί πηγάζει μια εσωτερική ανάγκη - αλήθεια που κουβαλά ο καθένας, όπως κι εγώ, που «τη βγάζω από μέσα μου» μέσω των μουσικών συνθέσεων που παράγω.

Οι καλλιτέχνες αυτό το διάστημα έχουν αφιερωθεί ακόμα περισσότερο στη δουλειά τους, κάνοντας πραγματικά πολύ ωραίες και αξιοζήλευτες δουλειές.

- Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Ο καλλιτεχνικός οίστρος δε σταματά ποτέ να «οργιάζει». Σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία,  υπάρχει στο τραπέζι ένα project που ετοιμάζω στο εξωτερικό, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ετοιμάζω δε, πολύ ωραία τραγούδια και παραγωγές με διάφορους καλλιτέχνες όπου θα ανακοινωθούν σύντομα. 

- Πώς φαντάζεστε την επόμενη ημέρα στη χώρα μας; Τι πιστεύετε σχετικά με την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα;

Η επόμενη ημέρα θα είναι όπως εμείς οι ίδιοι θα τη δημιουργήσουμε. Η μουσική βιομηχανία δεν περνά πρώτη φορά από κρίση. Ο τρόπος που «καταναλώναμε» μουσική εξελίχθηκε μέσω του διαδικτύου, από τα βινύλια και τα cd βρεθήκαμε στα mp3/wav, YouTube και Online πλατφόρμες streaming. Η μουσική βιομηχανία στο παρελθόν, είχε «γονατίσει». Κάπως έτσι, μαθαίνεις, να προσαρμόζεσαι και να ακολουθείς τις εξελίξεις. 

Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε, αδιαμφισβήτητα, με νέες προκλήσεις – ιδιαιτέρως για τον κλάδο επαγγελματιών της Τέχνης -  όπου σταμάτησαν αναγκαστικά τις ζωντανές εμφανίσεις, το μοναδικό κέρδος που είχαν μέχρι σήμερα. Παραμένω αισιόδοξος, δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το μέλλον, και βλέπω τις καταστάσεις μέσα από τη δική μου «ματιά», για εμένα και την οικογένειά μου. 

Ευαγγελία Καραμπατζάκη: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αγαπήσω τόσο πολύ έναν άντρα!»

Η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη, Ευαγγελία Καραμπατζάκη, κρατά εδώ και πολλά χρόνια χαμηλούς τόνους στο πλευρό του Τόνυ Μαυρίδη, τόσο για την προσωπική τους ζωή, όσο και για τους δικούς της επιτυχημένους επαγγελματικούς στόχους.  Είναι άραγε, εύκολη υπόθεση το «κεφάλαιο» Τόνυ Μαυρίδης; Πώς κύλησαν οι ημέρες της καραντίντας;

- Έξι χρόνια έγγαμου βίου. Είναι υγιές και αναζωογονητικό για τη σχέση σας το γεγονός ότι δεν ταυτίζονται αμιγώς οι δουλειές σας με τον Τόνυ; Πόσο σημαντικός είναι για εσάς ο σύζυγός σας.

Με τον Τόνυ ζούμε σαν παντρεμένοι από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Συνολικά, μετράμε δέκα χρόνια σχέσης. Δεν έχουν αλλάξει πολλά… 

 Ο σύζυγός μου με «μύησε» στη δουλειά, ξεκινώντας να ασχολούμαι και με αυτό τον χώρο, τον καλλιτεχνικό μέχρι και σήμερα. Δεν συμφωνούμε σε όλα κι αυτό μας προσφέρει υγεία στη σχέση. 

«Δάσκαλός μου» στη δουλειά είναι ο Τόνυ, τον ακούω προσεκτικά σε κάθε του απόφαση. Γενικά, ο ένας ακούει τον άλλον και τον «συμπληρώνει». Αν κάποιες φορές έχουμε διαφωνίες, τις λύνουμε γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται κάτι στην προσωπική μας σχέση. 

Άλλο η δουλειά, άλλο η προσωπική μας ζωή.

Είμαστε ένα πολύ διαφορετικό ζευγάρι με τον Τόνυ, είναι ο σύζυγος μου, ο σύντροφος μου, ο πατέρας μου, ο φίλος μου. Για μένα ο Τόνυ είναι τα πάντα. 

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα αγαπήσω τόσο πολύ έναν άντρα! Είναι ο μόνος άνθρωπος που αγάπησα τόσο πολύ... 

- Αντιμετωπίζετε εμπόδια, λόγω της COVID-19 στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες; 

Γενικά το «επιχειρείν» το έχω στη ζωή μου από όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι. Ο πατέρας μου ήταν «σχολείο» στα επαγγελματικά μου.«Δουλεύεις… ακούς…», ήταν το moto του.  Μου δίδαξε τον τρόπο να επικοινωνώ και να αντιλαμβάνομαι πράγματα καθώς και τους χαρακτήρες των ανθρώπων που συναναστρέφομαι. Στη δουλεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού,  σίγουρα υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες. Στεναχωριέμαι πολύ για όλη αυτή την κατάσταση αλλά το σημαντικότερα απ’ όλα είναι η υγεία μας γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε συνεπής στα μέτρα και να έχουμε υπομονή.

Μέσα απ’ όλο αυτό, θα έλεγα ότι δημιουργήθηκαν νέες ιδέες, καθώς είμαι ένας άνθρωπος ανήσυχος και δεν σταματάω ποτέ να σκέφτομαι και να εξελίσσομαι.

- Είναι εύκολη υπόθεση να βρίσκεστε στο πλευρό ενός διάσημου άντρα, ενός καλλιτέχνη; Έχετε «θυσιάσει» επιλογές για αυτή τη σχέση;

Η σχέση μας είναι απλή και καθημερινή. Στην αρχή ήμουν «τρομαγμένη», δεν είχα επαφές με το χώρο της σόουμπιζ, αλλά δεν άργησαν όλα αυτά να ξεπεραστούν. Για τη σχέση μου έχω «θυσιάσει» πράγματα, όπως όλοι. Έφυγα από την πόλη μου, την Καβάλα όπου εκεί ζει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, τα μέρη που μεγάλωσα...

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο Τόνυ στη ζωή μου. Για να συμβιώσω μαζί του, άλλαξα πολλά. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνον.

- Πέρασε δυσκολίες η σχέση σας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού; Πιστεύετε ότι βοηθά τα ζευγάρια η... απομόνωση;

Καμία, αντιθέτως μας ένωσε «βαθεία».  Έχουμε βρει τον τρόπο να περνάμε καλά και όμορφα την καθημερινότητα μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και συγκυρίες. Με τον σύζυγό μου περνούσαμε, έτσι κι αλλιώς, άπλετο χρόνο μαζί, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς συμβίωσής μας, διότι βρισκόμαστε συνέχεια στο στούντιο. 

Ίσως, σε κάποια ζευγάρια η απομόνωση, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και εξαιτίας των συνθηκών, να μην βοηθά.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper