Η τρόικα θέλει και άλλο αίμα!

Η τρόικα θέλει και άλλο αίμα!

«Ανοικτή» παραμένει η «τρύπα» των 4 δισ. ευρώ στο πακέτο των μέτρων 11,9 δισ., παρά και τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

 

Την άποψη αυτή μετέφεραν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ενημέρωση που τους παρέσχε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους, «αγκάθια» παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την 'Άμυνα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος κόμματος, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν φτάνουν τα μέτρα, η τρόικα θέλει και άλλο αίμα», ενώ άλλο στέλεχος κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, αρκέστηκε να πει λακωνικά ότι «είναι άγρια τα πράγματα».

 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αποκόμισαν την εντύπωση από τον υπουργό Οικονομικών ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει οπωσδήποτε να έχει κλείσει έως την προσεχή Κυριακή. Και θεωρούν αναπόφευκτα, τόσο την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, από τα 65 στα 67 έτη, όσο και τις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα, αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» τα στελέχη της τρόικας είναι πλέον κοντά στην αποδοχή εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Σημειώνεται ότι οι επαφές της τρόικας τόσο με τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, όσο και με εκείνους των άλλων υπουργείων που εμπλέκονται στο πακέτο των μέτρων, θα είναι πλέον καθημερινές.

 

Αναμένεται δε και η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ να κλείσει σε 10 ημέρες, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να αποφασιστούν τα μέτρα στήριξης της Ελλάδας στο επόμενο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Casper