Οι Ιταλοί αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο σπίτι της Αγγλίας !

  • 12/07/2021 -
  • |

Οι Ιταλοί αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο σπίτι της Αγγλίας !

Η Αγγλία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη της επίθεση στο ματς κι άλλαξε από νωρίς τα δεδομένα στον μεγάλο τελικό του Euro 2020. Πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του αγώνα, ο Σο ξεκίνησε τη φάση από το χώρο του κέντρου, η μπάλα έφθασε στα δεξιά στον Τρίπιερ, ο οποίος έκανε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, όπου πρόλαβε να φθάσει αμαρκάριστος ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με σουτ με τη μία να κάνει το 1-0.

Οι Ιταλοί “πάγωσαν” από το γρήγορο γκολ και η ομάδα του Σάουθγκεϊτ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, χαμηλώνοντας το ρυθμό και ψάχνοντας με ηρεμία ένα δεύτερο γκολ.

Το γεγονός οδήγησε σε ένα ματς με ελάχιστε ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ήρθε από την Ιταλία. Ο Κιέζα, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της “σκουάντρα τζούρα” έκανε στο 35′ μία ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Η Ιταλία “πίεσε” και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πλην ενός γυριστού σουτ του Ιμόμπιλε που κατέληξε στην αγκαλιά του Άγγλου τερματοφύλακα, δεν κατάφερε να “απειλήσει” την εστία του.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Ιταλούς να βγαίνουν πιο μαζικά στην επίθεση, ψάχνοντας την ισοφάριση. Η Αγγλία ήταν αυτή που έφθασε όμως πρώτη κοντά στο γκολ, με τον Στέρλινγκ να μπαίνει μέσα στην περιοχή στο 48′, αλλά να μαρκάρεται λίγο πριν εκτελέσει και να ζητάει πέναλτι, αλλά τον διαιτητή να έχει αντίθετη άποψη.

Η Ιταλία κατάφερε όμως να βρει τελικά το γκολ στο 67′, όταν μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, ο Μπονούτσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βεράτι ήταν αυτός που έκανε την πρώτη τελική με κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, για να πάρει ο Ιταλός αμυντικός το “ριμπάουντ” και να κάνει το 1-1 από κοντά και σε κενή ουσιαστικά εστία.

 

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε έτσι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Αγγλία βρέθηκε να προηγείται μετά την απόκρουση του Πίκφορντ στο πέναλτι του Μπελότι. Ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε και το κρίσιμο πέναλτι του Ζορζίνιο, όμως δύο αποκρούσεις έκανε κι ο Ντοναρούμα για την Ιταλία, με τον Ράσφορντ να είναι νωρίτερα άστοχος (στο δοκάρι) και τον Σάκα να γίνεται… μοιραίος για τα “τρία λιοντάρια”. Η Ιταλία κατέκτησε έτσι το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της, μετά το 1968, αφήνοντας χωρίς τίτλο την Αγγλία. 

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 εύστοχος ο Μπεράρντι
1-1 εύστοχος ο Κέιν
1-1 Απέκρουσε το πέναλτι του Μπελότι ο Πίκφορντ

2-1 εύστοχος ο Μαγκουάιρ
2-2 εύστοχος ο Μπονούτσι  3-2 ο Μπερναρντέσκι
3-2 απέκρουσε το πέναλτι του Σάντσο ο Ντοναρούμα 
3-2 απέκρουσε το πέναλτι του Ζορζίνιο ο Πίκφορντ
3-2 απέκρουσε το πέναλτι του Σάκα ο Ντοναρούμα


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper