Δικηγόρος Δημήτρη Βέργου: «Ο εντολέας μου είναι διαγνωσμένος χρόνια με σοβαρή ψυχική ασθένεια»

Δικηγόρος Δημήτρη Βέργου: «Ο εντολέας μου είναι διαγνωσμένος χρόνια με σοβαρή ψυχική ασθένεια»

Ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς βγαίνοντας από την Εισαγγελέα της Ναξού προκάλεσε για μια ακόμη φορά, ψελλίζοντας συλλυπητήρια, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος τον αποδοκιμάζει έντονα.

«Νιώθεις άντρας; Είστε μετανιωμένος; Έχετε μετανιώσει;», του φώναζαν κι εκείνος απάντησε: «Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση.»

Η αδερφή του δράστη επικοινώνησε με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς
Η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς παρά την τραγική απώλειά της, διατήρησε από την πρώτη στιγμή μία ψύχραιμη στάση αναφορικά με την οικογένεια του 30χρονου καθ΄ομολογίαν δολοφόνου.
Η ίδια θα δώσει μάχη στα δικαστήρια για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης.

Η αδερφή του 30χρονου επικοινώνησε με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στο δράμα που περνάει όλη η οικογένεια της 26χρονης κοπέλας.

Από την πλευρά της η μητέρα της Γαρυφαλλιάς επισήμανε πως στο δικαστήριο θα είναι αντίπαλοι, επιθυμώντας την καταδίκη του αδερφού της.

Ο δικηγόρος του 30χρονος κ. Γιάννης Βλάχος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνηγόρος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε και τόνισε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».
«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», υπογράμμισε.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Casper