Ευ. Βενιζέλος: "Η Ελλάδα δε θα θυσιαστεί σαν την Ιφιγένεια για την Ευρώπη"

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δε θα θυσιαστεί σαν την Ιφιγένεια για την Ευρώπη

Διευκρίνισε, μετά τη συνάντηση των τριώ πολιτικών αρχηγών ότι το 2012 δεν πρόκειται να ληφθούν, ούτε οριζόντια, ούτε περισσότερα μέτρα.

 

Το θέμα της επιμήκυνσης τέθηκε, κατ΄αρχάς, χθες στην τρόϊκα από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά, επειδή είναι πολιτικό, θα επανατεθεί στο κορυφαίο δυνατό επίπεδο, πιθανότατα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από την κρίση ως ισότιμο μέλος της ευρωζώνης και επιπλέον, να βγει από τη βαθιά ύφεση και να μεταβεί σε πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά, πρόσθεσε, μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια, με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό τόνισε, επίσης, πρέπει να το κατανοήσουν και οι διεθνείς εταίροι της χώρας. Πρέπει, πρόσθεσε, να αλλάξει το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του, διότι πρέπει να αλλάξει και το επικοινωνιακό κλίμα διεθνώς.

 

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ότι εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους και εξανεμίζουν τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους εταίρους να βοηθήσουν την προσπάθεια της Ελλάδας, κατανοώντας την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα.

 

Σημείωσε ότι «αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της ευρωζώνης, κάνουν μεγάλο λάθος, διότι η θυσία θα αποδειχτεί αυτοκτονία για την ευρωζώνη».

 

Αυτή, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, είναι η γραμμή της κυβέρνησης, η συμφωνία των τριών κομμάτων και αυτήν ακολουθούμε.

 

Επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης, στην οποία καταλόγισε ότι ποντάρει στην καταστροφή και το αδιέξοδο και την κάλεσε να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση και να συμβάλει, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper