Απόλογισμός μιας μεγάλης καριέρας: O Bασίλης Καρράς μιλάει για όλους σε μια συνέντευξη απο καρδιάς...

Απόλογισμός μιας μεγάλης καριέρας: O Bασίλης Καρράς μιλάει για όλους σε μια συνέντευξη απο καρδιάς...

O Bασίλης Καρράς νομίζω δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Σε life style περιοδικά ή site   δε μιλάει ποτέ , αλλά όταν αποφασίσει να πει κάτι πάντα θα είναι είδηση. Στην αποκλιεστική συνέντευξη που έδωσε στο Newspistol  αποκαλύπτει οτι ο καλλιτεχνικός του επίλογος πλησιάζει και θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Αναφέρεται για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με την κόρη του Ειρήνη και το πόσο δύσκολα παιδικά χρόνιαπέρασε. Η σεζόν που κάνει απο τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ρεκόρ και στέλνει το μήνυμά του και στους δύο για το καλλιτεχνικό τους μέλλον. Αυτό που έκανε αντύπωση στον Βασίλη, είναι οτι κάναμε την συνέντευξη χωρίς τυπικότητες και στον ενικό όπως μου ζήτησε. Είναι αυθεντικός και πάνω απο όλα αληθινός σε όσα θα διαβάσετε....
 
- Είδαμε τον Βασίλη Καρρά μετά απο έξι μήνες μεγάλης επιτυχίας στην Αθήνα ( Teatro music Hall)  να δακρύζει..

Η ανάμνηση που μου άφησε η Αθήνα, είναι απ αυτές τις όμορφες πληγές που τις ανοίγει με τριαντάφυλλο η ζωή και τις κλείνει με μια οπτασία που είναι πιο ευαίσθητο λουλούδι. Πέρασα μοναδικά με τους συνεργάτες μου και με τον καλό μου φίλο Κώστα Μπερτάκη και όταν δακρύζεις λέγοντας το τελευταίο αντίο σημαίνει πολλά.

- Είναι τελικά ο Βασίλης τόσο ευαίσθητος άνθρωπος;

Αυτό δε μπορώ να το κρίνω εγώ παρά μόνο το κοινό που με αγαπάει και με στηρίζει εδώ και σαράντα χρόνια. Το πόσο ευαίσθητος είμαι το ξέρω μόνο εγώ και θα το κρατάω μια ζωή μέσα μου. Άν βγει προς τα έξω η ευαισθησία σου θα σε ματώσουν ...

- Ο κόσμος για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δεν είχε να φάει φέτος αλλά εσάς έρχεται και σας βλέπει με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

Όλη η ιστορία είναι το στέρημα του κόσμου. Άν πάμε την ιστορία πίσω μετά τις δεκαετίες του 40-50 υπήρχαν χιλιάδες κουτούκια που ο κόσμος για να ξεχάσει τον πόνο του έπινε ένα ποτήρι κρασί. Σήμερα μετά απο 60 χρόνια, ο ίδιος κύκλος ανθρώπων διασκεδάζει διαφορετικά γιατί έτσι είναι η ζωή και έτσι μας υποχρεώνουν να κάνουμε την ζωή μας. Ο κόσμος παρά την κρίση μας κρατάει πολύ ψηλά και να ξέρεις ότι πίσω απο έναν καλλιτέχνη , κρύβονται πολλές οικογένειες . Οφείλω να προστατεύω την επιβίωση αυτών των ανθρώπων που με ακολουθούν και είμαι απ τους τυχερούς που το κατάφερα. Δε πρέπει να σβήσει αυτό το μεγάλο εργοστάσιο που λέγεται νύχτα. Η παρεξηγημένη νύχτα. Και το λέω με παράπονο.

- Χαρακτηρισμοί τύπου βασιλιάς και άρχοντας σ αρέσουν;

Δε με ενδιαφέρουν και δε τα λαμβάνω υπόψιν μου. Θέλω απλά σαν λαός να μπορούμε να προσπεράσουμε τα προβλήματα μας και να βγούμε απ την στεναχώρια και την απομόνωση μας. 

- Νιώθεις γεμάτος 100% μ αυτά που έχεις κάνει στην καριέρα σου;

Το να νιώθω γεμάτος και να βλέπω να πεινάει ο κοσμάκης ; Όχι. Νιώθω τελείως άδειος. Και καλλιτεχνικά το ίδιο θα σου απαντήσω και ας έχουν έρθει τόσες επιτυχίες. Δε μας επιτρέπει η κατάσταση αυτή να χαιρόμαστε ακόμη και την επιτυχία μας.
 
- Στην Θεσσαλονίκη ο κόσμος συνεχίζει να σας δίνει ψήφο εμπιστοσύνη...
 
Ναι και αυτό με χαροποιεί ιδαίτερα σε τέτοιες εποχές. Περνάμε υπέροχα με τα παιδιά και για δύο εβδομάδας ακόμη θα δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Είμαι επίσης χαρούμενος που επιστρέφει και η Πάολα στην παρέα μας μετά απο ένα μικρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και δε σου κρύβω οτι με στεναχώρησαν όσα άκουσα και διάβασα. Κρίμα και άδικο να μιλάς έτσι για έναν επαγγελματία όπως είναι η Παολίνα. Σιδερένια και την περιμένουμε....

- Πια τα συναισθήματα ενός πατέρα να τραγουδάει και να τον παρακολουθεί η κόρη του;

Πανέμορφα. Υπέροχα. Και όταν εισπράττει απο το παιδί του ότι αρέσει αυτό που κάνω τότε πετάω στα σύννεφα.  Έχω πολύ καλές σχέσεις με την Ειρήνη μου και την λατρεύω. Σχέσεις τόσο φιλικές που δε μπορώ να στις περιγράψω. Είναι όλη μου η ζωή μαζί με την γυναίκα μου την Χριστίνα. 

- Είχες όμορφα παιδικά χρόνια;

Όχι δεν είχα ωραία παιδικά χρόνια. Πολύ δύσκολα. Αλλά προσπάθησα με τον χρόνο να βάλω ζωγραφιές και να τα κάνω όμορφα. Να μη νομίζουν οι άλλοι ότι πέρναγα δύσκολα. Αυτό δε μου άρεσε βέβαια αλλά το κάνω σήμερα για να δείξω στη νέα γενιά και στο παιδί μου ότι όλα μπορείς να τα κάνεις όμορφα, άλλο αν ήταν πολύ δύσκολα τότε. Αυτό σε ωριμάζει και σε κάνει άνδρα. Εφηβεία δε γνώρισα και έγινα γρήγορα άνδρας. Δε προβληματίζομαι γι αυτό γιατί έτσι έτσι τα έφερε η ζωή. Από τα 13 μου μεγάλωσα και είμαι υπερήφανος. Μου λείπει βέβαια αυτή η ηλικία που δε κατάφερα να χαρώ τον πατέρα μου αλλά δυνάμωσα.

- Σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή πρέπει να πεις σταματάω...

Ναι.. Παρόλο που η δουλειά μας είναι ένα μικρόβιο που δε μπορεί να το σκοτώσει κανένας. Ένα μικρόβιο που το παίρνεις μαζί σου και στον θάνατο και θα επιβιώσει.Πιστεύω οτι είναι κοντά ο καιρός να πω ένα αντίο στην δουλειά μου, αλλά επίσης με πονάει το αντίο γιατί μέσα απ αυτό γεννιέμαι, πεθαίνω, ανασταίνομαι. Θέλω να φύγω αξιοπρεπέστατα. Θέλω το τέλος να είναι όμορφο και με ψηλά το κεφάλι. Να με φωτίσει ο θεός να το κάνω και να μην παρασηρθώ απο τίποτα. 

- Απωθημένα είχες ως καλλιτέχνης;

Άμα βάλεις τα απωθημένα μπροστά , ποτέ δε γίνεσαι καλλιτέχνης. Απλά κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι και πας μπροστά αλλιώς θα είσαι μια ζωή κακός.

- Η συνεργασία με τον Φοίβο πως προέκυψε. Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη πολύ καλά και ο κόσμος αγάπησε τα νέα κομμάτια. 

Είχαμε δώσει τον λόγο μας να συνεργαστούμε τώρα που πλησιάζει το τέλος. Ήταν ανδρική τιμή. Δε με ενδιαφέρει αν πάει καλά ή όχι, αλλά ότι κάναμε το καθήκον μας και βγήκε μια αξιοπρεπέστατη δουλειά. Κάναμε και ένα βίντεο κλιπ με πολλούς φίλους και πίστεψε είναι μια μοναδική στιγμή που πάτησα ένα κουμπάκι και ήρθαν δίπλα μου όλοι. Είμαι χαρούμενος γι αυτό. Όλοι αυτοί που ήρθαν δεν είναι φίλοι μου για να λέμε αλήθειες. Είναι απλοί συνάδελφοι. Και όμως τόλμησαν να κάτσουν δίπλα μου και να με κάνουν να νιώσω χαρά. Αλλά είναι σειρά μου σε ότι ζητήσουν να το ανταποδώσω. Ήταν ένα crash test για μένα αυτό και είδα πολλά. 

- Τι είναι μοναξιά για σένα;

Καθημερινότητα. Όταν σβήνουν τα φώτα είσαι μόνος. Ο καλλιτέχνης είναι διαφορετικό απο τον ρόλο του οικογενειάρχη. Σαν τραγουδιστής Βασίλης Καρράς είμαι μόνος. Και είναι επιλογή μου αυτό.

- Θέλω κλείνοντας να μου κάνεις ένα σχόλιο για την Πάολα και τον Παντελή και την πορεία που σημειώνουν μέχρι σήμερα.

Έχουν μεγάλο δρόμο μπροστά τους που αν μπορέσουν να τον καθαρίσουν απ τα αγκάθια που θα βρούνε , θα είναι πρώτοι στην Ελλάδα. 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper