Νέα χαράτσια για να κλείσει το πακέτο των 11.9 δισ. ευρώ!

Νέα χαράτσια για να κλείσει το πακέτο των 11.9 δισ. ευρώ!

Έκτακτη εισφορά σε 1,5 εκατ. φορολογούμενους που μισθώνουν ακίνητα, η οποία θα ξεκινά από 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται και επιβολή ενιαίου φόρου από 20% έως 30% σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με ταυτόχρονη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό πακέτο που καταρτίζει η κυβέρνηση, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα για τα 11,9 δισ. ευρώ.

 

Τα νέα φορολογικά μέτρα -κατά πληροφορίες- θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2013.

 

 

«Δεν υπογράφω, θα φύγω»

 

Παρά τις αρχικές γκρίνιες... χθες κατά την τετράωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα σημειώθηκε πρόοδος.

 

«Το πακέτο θα κλείσει 100% τώρα» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα ακόμη και σήμερα, Παρασκευή.

 

Η νέα συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών έχει προγραμματισθεί για τις 16:00.



Οι επικεφαλής της τρόικας, ούτως ή άλλως, είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν Κυριακή ή Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου για τη σύνταξη της τελικής έκθεσης αξιολόγησης.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα φθάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

 

Επιπλέον έχουν ήδη συμφωνηθεί διαρθρωτικά μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ και υπολοίπονται 2 - 2,5 δισ. ευρώ.



Αν και το κλίμα κατά τη συνάντηση με την τρόικα ήταν καλύτερο από αυτό της Τετάρτης, όταν ο Πολ Τομσεν άσκησε ασφυκτικές πιέσεις για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τα αιτήματα αυτά διατυπώθηκαν εκ νέου και την Πέμπτη. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται -σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών- να είπε: «Δεν υπογράφω, θα φύγω».



Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «υπήρξε κάποια πρόοδος· βέβαια παραμένει ένα κενό ακόμα. Αλλά υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες για το πως μπορεί να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να πούμε τι, γιατί δεν έχουμε συμφωνήσει με τις προϊστάμενες αρχές [πολιτικοί αρχηγοί και ΕΕ, ΔΝΤ]».


 


Νέα χαράτσια;



Πάντως, την Πέμπτη, το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες ότι προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ θα επιβληθούν νέα χαράτσια σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων.



Η πρόταση που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς αφορούσε την επιβολή «κεφαλικού φόρου» ύψους 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper