Ευαγγελία Μουμούρη: "Γύρναγα στο σπίτι μου κι έκλαιγα, υπέφερα. Δεν πέρναγα καλά " !

Ευαγγελία Μουμούρη: Γύρναγα στο σπίτι μου κι έκλαιγα, υπέφερα. Δεν πέρναγα καλά  !

H μεγαλοπρεπής παραγωγή «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και μουσική (πρωτότυπη και επιμέλεια) του Νίκου Κυπουργού επέστρεψε για μία νέα σεζόν στο Θέατρο Βεάκη, με ανανεωμένο καστ, στο οποίο συμμετέχει η Ευαγγελία Μουμούρη. Με αφορμή την επιστροφή της στο θεατρικό σανίδι η γνωστή ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», στην οποία μίλησε και για τις ανταγωνιστικές συνεργασίες, αλλά και το κίνημα #MeToo.

 

«Για να μπορέσεις να ζήσεις στο παρόν πρέπει να έχεις αντιμετωπίσει το παρελθόν σου! Να το έχεις παλέψει, να το έχεις νικήσει ή να σ’ έχει νικήσει. Νιώθω τυχερή που με κρατά ο χώρος αυτός ακόμη. Υπήρχαν ανταγωνιστικοί συνάδελφοι και ήταν και τα ονόματα που έχουμε συζητήσει καλώς αυτή τη χρονιά. Αυτός ο ανταγωνισμός – διαπίστωσα με τα χρόνια – δεν ήταν απέναντι σε μένα, ήταν απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Ήταν γραφικός ο άνθρωπος αυτός. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτοί που ανταγωνίζονται, είναι μόνοι τους. Εγώ θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά γιατί θέλω να είμαι μαζί», δήλωσε αρχικά στην κάμερα η Ευαγγελία Μουμούρη και συνέχισε:

«Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωθα δυνατή… Ένιωθα ότι με πατούσαν, ότι έμπαινα μέσα στη γη. Δεν πέρναγα καλά. Έκανα ότι δεν συνέβαινε τίποτα, γύρναγα στο σπίτι μου, έκλαιγα, υπέφερα, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν με έκανε να θέλω να σταματήσω».

Για το ελληνικό #MeToo και τις αποκαλύψεις που έγιναν στο θέατρο, η Ευαγγελία Μουμούρη είπε: «Ούτε θα έπρεπε να γίνει τώρα, ούτε θα έπρεπε να γίνει στο μέλλον. Τα πράγματα γίνονται τη στιγμή που είναι ώριμα να γίνουν. Κορίτσια και αγόρια είχαν μιλήσει για τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Δεν ακούστηκαν… Το έλεγαν και πέρναγε».

«Την περίοδο της καραντίνας το σινάφι μας κλείστηκε μέσα. Λίγο φοβήθηκα… Ένιωσα παράταιρη στην κοινωνία. Ένιωσα ότι η ψυχαγωγία δεν έχει καμία θέση, ότι είμαστε τιποτένιοι, ότι δεν κάνουμε καμία δουλειά. Περιμένω να δω ποια θα είναι η θέση μας στην μετά-covid εποχή. Ήθελα το χώρο μου, ήθελα τον χρόνο μου, τον ζήτησα από τον σύντροφο μου, μου δόθηκε και αυτό ήταν υπέροχο. Δεν κάνω σχέδια. Προετοιμάζομαι για το καλύτερο και όλα τα ωραία έρχονται», ολοκλήρωσε η Ευαγγελία Μουμούρη.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper