Σταθερότητα και ελαφρά κάμψη της πανδημίας βλέπουν οι επιστήμονες !

Σταθερότητα και ελαφρά κάμψη της πανδημίας βλέπουν οι επιστήμονες  !

Η μικρή μείωση στα κρούσματα κορονοϊού αποτυπώνεται και στον κινητό εβδομαδιαίο μέσο όρο των κρουσμάτων που έχει διαμορφωθεί στα 6.756 κρούσματα. Αν και ελάχιστες περιοχές «κατέβηκαν» επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου, ωστόσο, κάποιες που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” και στη δίνη του κυκλώνα της πανδημίας με εκατοντάδες κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους, σημείωσαν σταθερότητα και μικρή υποχώρηση στις νέες μολύνσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr διαπιστώθηκε μικρή πτώση της διασποράς στη Λάρισα και γενικότερα στη Θεσσαλία, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι οι χειρότεροι αριθμοί στα κρούσματα έχουν παρέλθει στη συγκεκριμένη περιοχή.

“Αχτίδα” αισιοδοξίας αχνοφαίνεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε επιβράδυνση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων.

Τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, που χθες ξεπέρασαν τα 2.100, δεν προβληματίζουν τους ειδικούς. Κι αυτό οφείλεται στην πολύ καλή εμβολιαστική κάλυψη στις περισσότερες περιοχές, κυρίως δε στους “επίμαχους” πληθυσμούς των ηλικιωμένων.

Περιοχές όπως, ο Πειραιάς με πλήρη εμβολιασμό στο 64% και ακόμη πιο υψηλό στους ηλικιωμένους, αλλά και ο βόρειος Τομέας με κάλυψη στο 72% του γενικού πληθυσμού, βρίσκονται εκτός της “σφαίρας ανησυχίας” των ειδικών. Η πίεση στο σύστημα Υγείας, επίσης, είναι προς το παρόν ελεγχόμενη.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα. Περιοχές με χαμηλά ποσοστά στον γενικό πληθυσμό, όπως η Βέροια (53,25%), οι Σέρρες (49,66%), η Πέλλα (50,38%) και η Δράμα (46,91%), εμφανίζουν παρόμοια ή ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών.

Αυτό δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ η εξεύρεση νέων τρόπων προσέλκυσης των ηλικιωμένων στο εμβολιασμό δείχνει να έχει προς το παρόν “παγώσει”.

Προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή κάνει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης με εμβολιασμό “Black Friday” χωρίς ραντεβού, τον οποίο πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή με κινητές μονάδες εύκολα προσβάσιμες στο κοινό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Casper