Συνέντευξη της Άννας Σαρηγιάννη στο Newspistol : " Νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι μακριά από την πατρίδα μου και κάνω την δουλειά που αγαπώ στη γλώσσα μου " !

Συνέντευξη της Άννας Σαρηγιάννη στο Newspistol :  Νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι μακριά από την πατρίδα μου και κάνω την δουλειά που αγαπώ στη γλώσσα μου  !

Η συνάδελφος Άννα Σαρηγιάννη μιλάει αποκλειστικά στο Newspistol.gr για την απόφαση της να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Νέα Υόρκη. Οι δυσκολίες της καθημερινότητας , το μεγάλο όνειρο , η πρόκληση του αύριο αλλά και το πως βλέπει την Ελληνική τηλεόραση σε απαντήσεις αποκαλυπτικές στην κουβέντα που ακολουθεί .... 

 - Άννα πήρες μία μεγάλη απόφαση και άφησες την Ελλάδα, την οικογένειά σου και την δουλειά σου για να διεκδικήσεις ένα καλύτερο αύριο στην Αμερική. Πως είναι τα πράγματα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια που λείπεις;

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να έρθω για 3 μήνες και τον Οκτώβριο κλείνω τα 4 χρονια. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερή που έφυγα από την Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή της κρίσης και λίγο πριν ξεσπάσει ο κορονοϊος . Αγωνιστικά αρκετά να καταφέρω ότι έχω καταφέρει αλλά το καλό αυτής της χώρας είναι ότι όταν δουλεύεις Ανταμοίβεσαι. Είναι μία δύσκολη περίοδος λόγω της πανδημίας αλλά σε σύγκριση με την Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά τα Lockdown.Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς δουλειά και θέματα

- Τι διαφορετικό έχει ο χώρος της δημοσιογραφίας στο εξωτερικό;

Καμία απολύτως διαφορά όσον αφορά το Δημοσιογραφικό κομμάτι. Το μόνο που διαφέρει είναι τα ωράρια. Εδώ όσες ώρες δουλεύεις πληρώνεσαι, ακόμα και όταν κάνεις υπερωρία. Δεν υπάρχουν τα 15ωρα που ισχύουν στην Ελλάδα στο χώρο μας. Τίποτα δε γίνεται αμισθί.

- New Greek Tv , Hellas Fm και Εθνικός Κήρυκας : Οι τρεις πρώτοι σου σταθμοί που σε παρακολουθούμε και μέσα σπο τα Social Media καθημερινα και η εφημερίδα προςτέθηκε πρόσφατα στο πορτοφόλιό σου . Για μίλησε μου για το καθημερινό σου προγραμμα.

Νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι μακριά από την πατρίδα μου και κάνω την δουλειά που αγαπώ στη γλώσσα μου.Το πρόγραμμα μου είναι αρκετά βεβαρυμένο μιας και δουλεύω σε τρεις δουλειές. Θα φύγω από το σπίτι στις 9 και θα τελειώσω στις 9. Η καθημερινότητά μου απαρτίζεται από γυρίσματα ρεπορτάζ και κλείσιμο τεύχους καθημερινά, μιας και η εφημερίδα είναι καθημερινή. Επίσης εχω και το κανάλι μου στο Υουtube “BlondiesTravels” που έχει να κάνει
με ταξίδια και στον ελευθερο μου χρονο ασχολούμαι με αυτο .

No description available.

- Ο μύθος που υπάρχει «θα φύγω έξω» για να βγάλω καλά χρήματα ισχύει ;

Ισχύει. Γιατί όπως σου είπα εδώ ανταμείβεσαι. Και 1 h έξτρα παραπάνω να δουλέψεις θα την πληρωθείς. Ο χώρος μας δεν έχει τόσα πολλά χρήματα που μπορούν να σε κάνουν πλούσιο,, αλλά μπορούν να σου Παρέχουν μία αξιοπρεπή ζωή. Αυτή η χώρα σου παρέχει τα πάντα . Το αμερικάνικο όνειρο υπάρχει με τη διαφορά ότι για να το καταφέρεις πρέπει να εργαστείς πολύ σκληρά διότι τα έξοδα είναι τεράστια και γενικότερα οι πάγοι λογαριασμοί.

- Ποιοί είναι οι στόχοι σου στην Νέα Υόρκη που ζεις και αν σκέφτεσαι τον επαναπατρισμό .

Με την έλευση μου στον έθνικό κήρυκα, τι νούμερο ένα ομογενειακή εφημερίδα παγκοσμίως, πέρασα από όλα τα ομογενειακά μέσα τηλεόραση ραδιόφωνο και εφημερίδα. Θα ήθελα πάρα πολύ κάποια στιγμή να δουλέψω και σένα αγγλόφωνο μέσω. Όσον αφορά τον επαναπατρισμό δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου, εκτός και αν υπάρξει μία πρόταση επαγγελματική που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα με κάνει να επιστρέψω.

- Παρακολουθείς Ελληνική τηλεόραση; Και αν ναι τι σε έχει κερδίσει φέτος ;

Βλέπω την αναπαραγωγή από τα site και τον Μουτσινά στο YouTube. Δεν έχω χρόνο να δω περαιτέρω προγράμματα αλλά από την αναπαραγωγή δεν με έχει κερδίσει κάτι , πέρα απο τον Νικο. Θεωρώ ειδικά τα ριάλιτι πχ bachelor είναι τραγικά . 

- Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Τι μου λείπει από την Ελλάδα; Όλα. Πρωτίστως η οικογένειά μου. Στη συνέχεια το φαγητό, η θάλασσα η μυρωδιά του ιωδίου, η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής. μου λείπει να σχολάσω νωρίς μία μέρα και να πάω μία βόλτα στην παραλία. Να πάρω τους φίλους μου και να πάω για ένα κρασί σε ένα κουτούκι.

No description available.

- Θα μπορούσες να ερωτευτείς και να δημιουργήσεις οικογένεια εκει που είσαι ;

Είμαι σε μία φάση που θα μπορούσα να σου πω ότι είμαι ερωτευμένη. Όσον αφορά την οικογένεια είναι κάτι που δεν το προγραμματίζεις. Δεν προγραμμάτισα να έρθω στην Αμερική απεναντίας αν μου έλεγες πριν τέσσερα χρόνια ότι θα μείνω εδώ και θα έχω στο βιογραφικό μου όσα έχω κάνει θα σε έλεγα τρελό. Αφήνω τη ζωή να με πάει εκεί που θέλει να με πάει. Η αλήθεια
είναι ότι μέχρι στιγμής μου έχει φερθεί πολύ ωραία η ζωή. επειδή όμως με ξέρω μπορεί σήμερα να σου λέω αυτά και σε μία βδομάδα να φύγω σε άλλη ήπειρο. 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper