Ανελέητο το σφυροκόπημα από τη Ρωσία και προέλαση στο Κίεβο

Ανελέητο το σφυροκόπημα από τη Ρωσία και προέλαση στο Κίεβο

Το σφυροκόπημα της Ρωσίας είναι ανελέητο από την πρώτη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία. Οι εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο, Οδησσό. Και ήταν μια γενικευμένη εισβολή, με τα ρωσικά στρατεύματα να μπαίνουν σε ουκρανικό έδαφος από την Κριμαία, τη Λευκορωσία και τις αυτόνομες περιοχές στα ανατολικά.

Κι από αέρος, το σφυροκόπημα ήταν ανηλεές. Τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν πως ρωσικά ελικόπτερα έφτασαν στην περιοχή του Κιέβου και πως οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.
Ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο και σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία από αυτά ενώ έπιασαν και αιχμαλώτους.

Το Γκοστόμελ θεωρείται «σημείο» κλειδί για την κατάκτηση του Κιέβου. Γι’ αυτό και η επίθεση εστιάστηκε σε αυτό, με αναλυτές να τονίζουν πως αν πάρουν οι Ρώσοι το αεροδρόμιο, τότε η προέλασή τους προς το Κίεβο, θα είναι περίπατος. Και αυτό γιατί κομάντος θα «πέσουν» στο αεροδρόμιο και θα φτάσουν στην πρωτεύουσα.
Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία επιτέθηκε στο Κίεβο απ’ όλες τις πλευρές και αν κατακτήσει ή πολιορκήσει την ουκρανική πρωτεύουσα, τότε θα έχει ακόμη ένα (εκτός της στρατιωτικής της υπεροχής) πλεονέκτημα. Στόχος; Να ρίξει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να τοποθετήσει φιλορωσική κυβέρνηση…

Οι μάχες είναι σε εξέλιξη κατά μήκος σχεδόν όλων των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Σφοδρές συγκρούσεις καταγράφονται στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβου, Χερσώνας και Οδησσού και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν εγκαταλείψει όλες τις εγκαταστάσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στο μεταξύ, ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στη μαζική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper