Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 39 δισ. δολάρια στην πρώτη μέρα του πολέμου . Τι υποστηρίζει δημοσίευμα του Bloomberg ;

Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 39 δισ. δολάρια στην πρώτη μέρα του πολέμου . Τι υποστηρίζει δημοσίευμα του Bloomberg ;

Τα πλουσιότερα άτομα της Ρωσίας ένιωθαν ήδη την πίεση από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του έθνους και της Ουκρανίας. Έγινε πολύ χειρότερο μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Σε λιγότερο από 24 ώρες, έχασαν 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ζημιά, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, ήταν σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ο δείκτης αναφοράς της Ρωσίας, MOEX Russia, έκλεισε 33% χαμηλότερα στη Μόσχα – η πέμπτη χειρότερη βουτιά στην ιστορία του χρηματιστηρίου. Ήταν η πρώτη φορά μετά το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 που μια τέτοια πτώση έπληξε μια αγορά αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

        

Μία από τις χειρότερες κρίσεις ασφαλείας στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απειλεί να βαθύνει την πτώση της αγοράς στην περιοχή, αλλά ειδικά στη Ρωσία, η οποία έχει πληγεί από κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη που θέλουν να τους χτυπήσουν άμεσα», είπε για τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους σε συνέντευξή του στο δίκτυο ο Κρις Μίλερ, συνδιευθυντής του προγράμματος Ρωσία και Ευρασία στη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν καλά νέα στις κυρώσεις για αυτούς», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, πάντως, απευθύνθηκε χθες (24/2) σε επιχειρηματίες της χώρας και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητες τους και τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά». Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, και δεν προτίθεται να καταφέρει πλήγμα στο σύστημα του όποιου νοιώθει ότι είναι τμήματα. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στην Δύση «πρέπει να αντιληφθούν και να μην θέτουν στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper