Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει σήμερα τα νέα μέτρα για το ρεύμα !

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει σήμερα τα νέα μέτρα για το ρεύμα !

Είχε προηγηθεί μπαράζ συσκέψεων με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να βρεθεί λύση στη δύσκολη εξίσωση που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς, με κόστος που να το αντέχουν όμως τα δημοσιονομικά δεδομένα, και παράλληλα να μην προκληθούν ενστάσεις από την πλευρά της Ευρώπης.
Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισπεύδει τις ανακοινώσεις, τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ότι θα γίνουν μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το ‘Αμπου Ντάμπι (ερχόμενη Δευτέρα) και πριν από την αναχώρηση του για τις ΗΠΑ στις 15 Μαΐου;

– Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την κοινωνική “θύελλα” που έχουν ξεσηκώσει οι εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν είναι λίγες οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που πιστεύουν ότι “η παρέμβαση έπρεπε να γίνει… χτες, και εφόσον η Ευρώπη, στη Σύνοδο Κορυφής, αποφασίσει να απαντήσει ενιαία στο γιγαντιαίο αυτό πρόβλημα, να αξιοποιηθούν οι όποιες δυνατότητες.

– Το μέγεθος των αντιδράσεων καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις καθημερινές επαφές κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με τους πολίτες. Οι κοινωνικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, πόσο μάλλον που το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης δεν έχει ορίζοντα τερματισμού.

-Σημαντικό ρόλο παίζει και το Συνέδριο της ΝΔ το οποίο ξεκινά αύριο. Δεδομένου ότι έχει καθαρά κομματικό χαρακτήρα, κρίθηκε ότι δεν προσφέρεται ώστε ο Πρωθυπουργός να αξιοποιήσει το βήμα έστω για να περιγράψει το πλαίσιο της σοβαρής αυτής κυβερνητικής παρέμβασης.

Επιπλέον υπήρχε και ο κίνδυνος το συνέδριο να επισκίαζαν τοποθετήσεις συνέδρων που θα αναδείκνυαν τον εφιάλτη των εξωφρενικών λογαριασμούς ρεύματος, “εγκαλώντας” ουσιαστικά την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη στήριξη των πολιτών.

-Ο τέταρτος λόγος έχει να κάνει με την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να “κεφαλαιοποιήσει” πολιτικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι ουσιαστικά η εκλογή του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο στις 15 Μαΐου, επιχειρείται από την Κουμουνδούρου να έχει χαρακτήρα… “δημοψηφίσματος” σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ενεργειακής “καταιγίδας”.

-Βασικός λόγος και το γεγονός ότι οι διεργασίες που γίνονται στην Ε.Ε. δεν δείχνουν ότι θα βγει “λευκός καπνός’” στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper