Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου σε μια σπουδαία ηθοποιό που πέθανε στα 83 της !

Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου σε μια σπουδαία ηθοποιό που πέθανε στα 83 της !

Mπορεί η Ντίνα Κώνστα να μείνει για πάντα στη συνείδηση του κόσμου ως η αξεπέραστη «Ντένη Μαρκορά» που πάει να συναντήσει τον τηλεοπτικό της γιο, Νίκο Σεργιανόπουλο, όμως έχει αφήσει πίσω της πολύ πλούσια παρακαταθήκη και στο θέατρο.

Γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στη Σάμο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. «Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι’ αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Ασχολήθηκε κυρίως με το ελεύθερο θέατρο, ενώ δούλεψε επτά χρόνια στο Εθνικό. Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν», το «Σόι μας» και «Δύο ξένοι».

Από τις πιο αλησμόνητες εμφανίσεις της στο θέατρο ήταν στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» που αφορούσε στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Όπως είχε δηλώσει ήταν ρόλος- ρίσκο και το σκέφτηκε πολύ πριν τον αποδεχτεί.

Δύο από τις ηθοποιούς που ταυτίστηκαν μαζί της στους «Δύο ξένους», η «Μαρίνα Κουντουράτου» (Εβελίνα Παπούλια) και η «Μίνα Αγγελοπούλου» (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) την αποχαιρέτησαν στο Ιnstagram με τα πιο ζεστά λόγια.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου


Εβελίνα Παπούλια

 

 

Ιδιαίτερος και ο αποχαιρετισμός της ενδυματολόγου Έβελυν Σιούπη που με τις επιλογές της «έχτισε» τον ρόλο της Ντένης και της Γιολάντας.

 

 

 

Βασίλης Μπισμπίκης

 

 

Δημήτρης Μακαλιάς

 

Νίκος Κοκλώνης

 

 

Έλενα Ακρίτα

 

Σταμάτης Κραουνάκης

Γιάννης Ζουγανέλης

 

 

 

Ρένα Θεολογίδου

 

 

Έλενα Λυμπέρη

 

Panik

 

Στέλιος Καλαθάς


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper