Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: «Αργυρός» ο Τεντόγλου με 8.32 – Έχασε το χρυσό στο τέλος

  • 17/07/2022 -
  • |

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: «Αργυρός» ο Τεντόγλου με 8.32 – Έχασε το χρυσό στο τέλος

Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 8.32 στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ, χάνοντας στο τέλος τη δυνατότητα να πετύχει το περίφημο quintaple, δηλαδή να γίνει ο πρώτος Ελληνας αθλητής που είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στους 5 μεγάλους αγώνες (Ολυμπιακοί, παγκόσμιο ανοιχτού-κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού-κλειστού).

Ο άλτης από τα Γρεβενά έδειχνε να έχει τον έλεγχο με προσπάθειες άνω των 8.20 μέτρων, όμως ο Κινέζος Βανγκ ήρθε από το πουθενά (σ.σ. φέτος είχε 7.67) και στην τελευταία προσπάθεια πέταξε στα 8.36, με αποτέλεσμα να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Το πρώτο άλμα του Μίλτου ήταν πολύ μεγάλο (κοντά στα 8,40μ.), ωστόσο βγήκε άκυρο για 3 μόλις εκατοστά.  Αυτό τον ανάγκασε να πάει πιο προσεκτικά στο δεύτερο. Το προβάδισμα μετά την πρώτη προσπάθεια είχε ο Σρισανκάρ με άλμα μόλις στα 7,96μ., καθώς είχαμε αρκετά άκυρα άλματα και μέτριες προσπάθειες από τους υπόλοιπους. Ο Μίλτος παρά το άκυρο, έδειχνε με διαφορά καλύτερος από όλους.


Το δεύτερο άλμα ήταν αυτό που έβαλε την υποθήκη για το βάθρο. Πέταξε στα 8,30μ. και πέρασε με διαφορά μπροστά στην πρώτη θέση, αγχώνοντας τους υπόλοιπους. Ο Ελβετός Εχάμερ με 8,16μ. και ο Κουβανός Μασό με 8,15μ. ακολούθησαν πίσω από τον Μίλτο στο δεύτερο άλμα, όπου έμειναν χαμηλά όλοι οι άλλοι άλτες. Δύο άκυρα είχε ο Χασιόκα που είχε μπει με το καλύτερο άλμα στα προκριματικά.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε με το τέλος του αγώνα για τον Μόντλερ, που θεωρητικά ήταν ο βασικός αντίπαλος του Μίλτου, αλλά το 7,81μ. που έκανε δεν τον έβαλε στην 8αδα για να συνεχίσει με τα επόμενα τρία άλματα. Εξω έμεινε και ο Χασιόκα που μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση, αλλα έκανε 7,86μ. και έμεινε δέκατος.


Οι Τεντόγλου, Εχάμερ, Μασό, ΜακΚάρτερ, Ντέντι, Βανγκ, Σρισανκάρ και Κασέρες συνέχισαν στον αγώνα. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Μίλτος έκανε 8,24μ. συνεχίζοντας τα σταθερά του άλματα εκεί κοντά, χωρίς να είναι ευχαριστημένος. Ομως οι υπόλοιποι παρέμειναν πίσω καθώς Εχάμερ και Μασό δεν κατάφεραν να βελτιωθούν κι έμειναν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


Ο Μίλτος συνέχισε να είναι σταθερός και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του. Προσγειώθηκε στα 8,32μ. που δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper