Δολοφονία 45χρονου στην Πιερία: «Τον σκότωσα γιατί με κατέδωσε στην Αστυνομία»

Δολοφονία 45χρονου στην Πιερία: «Τον σκότωσα γιατί με κατέδωσε στην Αστυνομία»

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιης δολοφονίας 45χρονου στην Καλλιθέα Πιερίας από 59χρονο, όπως τις περιέγραψε ο δράστης, ο οποίος πυροβόλησε το θύμα και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά για να αποκρύψει το έγκλημα.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το grtimes.gr, ο καθ' ομολογίαν δράστης του άγριου φονικού ομολόγησε, πως επιθυμούσε να τιμωρήσει το θύμα, επειδή τον είχε καταδώσει στην Αστυνομία. Ο 59χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και για οπλοχρησία και παραπέμφθηκε να δικαστεί, ενώ απαλλάχθηκε για το αδίκημα του «εμπρησμού από πρόθεση με κίνδυνο για ξένα πράγματα».

Τη σορό του άτυχου 45χρονου κάτοικο Καλλιθέας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον πατέρα του κι έναν φίλο του που τον αναζητούσαν, είχαν εντοπίσει περαστικοί. Ο ανδρας βρέθηκε καμένος, με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένος πισθάγκωνα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το πτώμα 45χρονου άνδρα δεμένο με κουκούλα στο κεφάλι και από την αρχική εξέταση αποκαλύφθηκε, ότι ο άνδρας είχε καεί ζωντανός.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης αναζήτησαν τον ύποπτο, ο οποίος ήταν σεσημασμένος. Αρχικά είπε, ότι ο θανών πήγε στο σπίτι του με το ποδήλατο του και αφού του έδωσε ένα κουτί με δύο καρτέλες χαπιών- όπως είχαν κανονίσει- στη συνέχεια αποχώρησε. Από βιντεοληπτικό υλικό όμως διαπιστώθηκαν οι κινήσεις του δράστη, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ένα μπιτόνι, το οποίο περιείχε βενζίνη κι ένα νάιλον σχοινί πράσινου χρώματος, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένοι οι καρποί του θύματος.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναγράφονται τα εξής: «Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς και ομολόγησε την πράξη του. Ανέφερε ότι ο 45χρονος με τον οποίο είχαν πολύ στενές σχέσεις, το 2016, τον κατέδωσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, για 21 δέντρα κάνναβης. Στη συνέχεια έφυγε στην Αυστραλία απ’ όπου επέστρεψε ύστερα από 5 χρόνια στην Κατερίνη, χωρίς και πάλι να πάει να τον επισκεφτεί.

Διευκρίνισε ότι το επίδικο βράδυ το θύμα πήγε στο σπίτι του με το ποδήλατο του και εκεί ήπιαν τσίπουρο και κάπνισαν χασίς. Τότε ξεκίνησε με το θύμα συζήτηση για το περιστατικό του 2016, ώσπου τελικά στις 4:00 τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, ενώ οι δυο τους καθόντουσαν στο σαλόνι τους σπιτιού του, αυτός του επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο και τον ακινητοποίησε χτυπώντας τον με το κοντάκι της καραμπίνας στο κεφάλι. Εξήγησε στους αστυνομικούς, ότι τότε του έδεσε πισθάγκωνα τα χέρια με το σχοινί, ενώ το θύμα τον παρακαλούσε να τον λύσει. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατέθεσε, ότι αγνόησε τις παρακλήσεις του θύματος, αφού πλέον είχε πάρει τις αποφάσεις του και πρόσθεσε, ότι για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα, έπρεπε να πιεί πολύ τσίπουρο και να καπνίσει χασίς.

Μετά επιβίβασε το θύμα στο μπροστινό κάθισμα ΙΧ αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε προς τα κοιμητήρια της Καλλιθέας. Εκεί, όπως ανέφερε, αποβίβασε το θύμα στην πίσω πλευρά των κοιμητηρίων, το έβαλε να καθίσει στο έδαφος και αφού το ρώτησε να του εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τον κατέδωσε στη Δίωξη Ναρκωτικών, στη συνέχεια τοποθέτησε στο στόμα του την κάννη της κοντόκαννης καραμπίνας που είχε φέρει μαζί του και τον πυροβόλησε μια φορά.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε, ότι κατόπιν έριξε στο σώμα του ήδη νεκρού 45χρονου βενζίνη από το μπιτόνι που είχε πάρει μαζί του και του έβαλε φωτιά με αναπτήρα για να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος. Όταν μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε οδηγώντας στην κατοικία του, πήρε το ποδήλατο του θύματος και το εγκατέλειψε στην πλατεία της Καλλιθέας, ενώ έθαψε την επαναληπτική κοντόκαννη καραμπίνα σε απερίφρακτο αγροτεμάχιο παραπλεύρως της κατοικίας του. Το όπλο βρέθηκε θαμμένο από τους αστυνομικούς».

Απολογούμενος στον Ανακριτή Κατερίνης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της προανακριτικής απολογίας. Διευκρινιστικά συμπλήρωσε ότι, το βράδυ της 14ης Ιουνίου 2021, ο 45χρονος ήρθε με το ποδήλατο στην κατοικία του για να του φέρει τα ναρκωτικά χάπια που του είχε ζητήσει. Το θύμα ανέφερε ότι εκείνη την ώρα στην πλατεία της Καλλιθέας είχε τρία αυτοκίνητα της Ασφάλειας και τότε ο κατηγορούμενος τον προσκάλεσε στο σπίτι του για να καθίσουν.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε, ότι το θύμα τον ακολούθησε στο σπίτι του και περαιτέρω αναφέρθηκε στα περιστατικά του 2016, επιχειρώντας να εξηγήσει την βασιμότητα των ισχυρών υποψιών που διατηρούσε επί 4 χρόνια σε βάρος του 45χρονου, καθόσον θεωρούσε ότι αυτός- με τον οποίο μέχρι τότε συνέτρωγαν καθημερινά στο σπίτι του και τον οποίο αυτός κερνούσε ναρκωτικά – ήταν που τον κατέδωσε στην αστυνομία, πριν την τότε σύλληψη του, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Εξήγησε δε ότι οι υποψίες προκλήθηκαν σε αυτόν εξαιτίας της συμπεριφοράς του θύματος τόσο πριν την αποχώρηση του για την Αυστραλία όσο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα οπότε ξεκίνησαν ξανά να έχουν επαφές, μέσω κοινού φίλου.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, από τα παραπάνω – σε συνδυασμό και με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό – συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως το θύμα φοβόταν τον κατηγορούμενο και είτε εισερχόταν στην κατοικία του μόνο όταν ήταν άλλοι παρόντες, είτε (το πιθανότερο) απέφευγε να εισέρχεται στην κατοικία του κατηγορούμενου και εν γένει την επαφή μαζί του από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα – μη μπορώντας ωστόσο να κόψει κάθε επαφή με τον κατηγορούμενο που ήταν πιεστικός απέναντι του και γενικά βίαιος – στάση που αναγκάστηκε να μην τηρήσει του βράδυ της 14η Ιουνίου 2021. Μπήκε στο σπίτι γιατί φοβήθηκε τον ενδεχόμενο έλεγχο και σύλληψη του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Καλλιθέα για άλλους υπηρεσιακούς λόγους .

Ο κατηγορούμενος είπε ότι σκόπευε να μάθει την αλήθεια και ενώ το θύμα παρέμενε δεμένο στον καναπέ της κατοικίας του, έκαναν μαζί χρήση διάφορων ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ξεκίνησε να το ρωτάει για τα συμβάντα του 2016 και τη σύλληψη του για καλλιέργεια 21 δενδρυλλίων κάνναβης.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper