Τα πιο παράξενα έθιμα γάμου στον κόσμο !

  • 01/09/2022 - BLOG - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Τα πιο παράξενα έθιμα γάμου στον κόσμο !

Κάποιες παραδόσεις, ούτε να τις σκεφτείς δε μπορείς! Για αυτό, το Starfan.gr συγκέντρωσε για εσένα τα ωραιότερα και πιο παράξενα έθιμα γάμου στον κόσμο

Βραζιλία: χρυσή τύχη!

Γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα η νύφη λίγο πριν το γάμο παραδοσιακά σημειώνει τις ελεύθερες φίλες της στο παπούτσι της. Κάπως έτσι και στη Βραζιλία, η μέλλουσα νύφη οφείλει να φροντίσει για τις φίλες της. Για αυτό στο στρίφωμα γράφει τα ονόματά τους, όπως λέει η γαμήλια παράδοση να τους φέρει «τύχη και ευλογία». Εκτός από τις ευχές που συγκεντρώνουν οι νύφες στη Βραζιλία, κατά την είσοδό τους στο χώρο της δεξίωσης αφήνουν ένα ζευγάρι χρυσά παπούτσια, στο οποίο οι καλεσμένοι βάζουν χρήματα ή άλλα δώρα για το ζευγάρι.

Ιαπωνία: σάκε και τριπλή ευτυχία

Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα ξεχωριστό έθιμο που αντέχει στο χρόνο και πρωταγωνιστεί στις γαμήλιες τελετές από τον 17ο αιώνα. Σύμφωνα με το έθιμο san-san-kudo η νύφη και ο γαμπρός πίνουν τρεις γουλιές σάκε από τρεις διαφορετικές κούπες. Στη συνέχεια, οι γονείς τους πρέπει να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οι πρώτες τρεις γουλιές συμβολίζουν το νέο δεσμό μεταξύ των οικογενειών, οι αμέσως επόμενες συμβολίζουν το μίσος, το πάθος και την άγνοια. Οι τρεις τελευταίες συμβολίζουν την απελευθέρωση από τα τρία παραπάνω ψεγάδια.

 

(Photo Source: https://www.nippon.com/en/features/jg00016/)

Κούβα: Χορέψετε-χορέψετε

Στην Κούβα λοιπόν, εκτός από τις ευχές που μοιράζονται οι καλεσμένοι στο γαμήλιο πάρτυ έχουν ακόμη μια υποχρέωση. Εάν χορέψουν με τη νύφη, θα πρέπει να καρφιτσώσουν επάνω στο νυφικό της χρήματα. Μια παράδοση που στηρίζει διαχρονικά τα νέα ζευγάρια στο νέο τους ξεκίνημα, αλλά και ένα γαμήλιο έθιμο αρκετά κοντινό με τη δική μας παράδοση. Στην Ελλάδα, ειδικά τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν αρκετά σύνηθες να χορεύει η νύφη και να της γεμίζουν οι συγγενείς το νυφικό με χρήματα και κοσμήματα, αντί για δώρο γάμου. 

Σκωτία: Μαύρο στη νύφη και το γαμπρό 

Τι κι αν ακούγεται σαν το χειρότερο εφιάλτη μιας νύφης; Σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, συγγενείς και φίλοι τη μέρα πριν το γάμο ετοιμάζουν τη νύφη και το γαμπρό για τη νέα τους ζωή. Πως; Απλώς τους επιτίθενται με σιρόπι, αλεύρι και στάχτη και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς και συμβολίζει όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι στη ζωή του! 

Μαρόκο: 7 ημέρες είναι αρκετές; 

Ξεκινώντας με pre-wedding πάρτυ, την προετοιμασία, αλλά και την ημέρα της γιορτής, ένας γάμος στο Μαρόκο κρατάει μέχρι και 7 ημέρες! Είναι σαν κάποιου είδους φεστιβάλ, χάρη στις εντυπωσιακές ενδυμασίες των παρευρισκόμενων, την ασταμάτητη μουσική, αλλά και το συνεχή χορό με τη νύφη και το γαμπρό. Σαν να μην είναι αρκετά όλα αυτά όμως, απαραίτητο για έναν γάμο στο Μαρόκο είναι και μια τελετή εξαγνισμού, που πραγματοποιείται σε χαμάμ. Η μέλλουσα νύφη, πριν τη γαμήλια τελετή επισκέπτεται ένα χαμάμ. Συνοδεύεται από τις φίλες και κάποιους συγγενείς και απολαμβάνουν την ημέρα σαν πραγματική ιεροτελεστία.

 

Όπως κι αν φανταζόμαστε τον γάμο των ονείρων μας, πάντα υπάρχουν γαμήλια έθιμα και παραδόσεις που γίνονται κομμάτι της προετοιμασίας! Μπορεί να μην ξέρεις ακόμη πως θα ήθελες να είναι ο δικός σου γάμος ακριβώς ή να μην είσαι σίγουρος για τις παραδόσεις θα ήθελες να ακολουθήσεις ως καλεσμένος. Εάν πάντως ψάχνεις ευχές για γάμο για τους γάμους που έχεις να παρευρεθείς ξέρουμε που θα βρεις τις πιο ωραίες ευχές!


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper