Τα 6 μέτρα που έχουν «κλειδώσει» για το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Τα 6 μέτρα που έχουν «κλειδώσει» για το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για στήριξη των Ελλήνων πολιτών μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας αβεβαιότητας για την ενέργεια και την αύξηση του πληθωρισμού. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό και, ήδη, έχουν «κλειδώσει» 6 από αυτά, ενώ υπάρχουν κι άλλα σε αναμονή.

Η έμφαση θα δοθεί στην ενέργεια, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έπειτα και από τον εκβιασμό που κάνει η Ρωσία με τη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

 

1.Στήριξη για το ρεύμα, σίγουρα για φθινόπωρο-χειμώνα
2. Εξετάζεται η στήριξη για φυσικό αέριο
3. Επιταγή ακρίβειας
4. Αυξημένο επίδομα θέρμανσης
5. Αύξηση κύριων συντάξεων κατά 6,5%
6. Αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης για Δημόσιο-Συνταξιούχους.

Για τα άλλα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, «παίζονται», ενώ πλην μεγάλης έκπληξης στο οικονομικό επιτελείο δε σκέφτονται σοβαρά τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ και άμεσων φόρων.

Παράλληλα, κορυφαίος Υπουργός αποκάλυψε στον ρεπόρτερ του καναλιού ότι μέσα σε δυο μέρες, η τιμή του αερίου έπεσε κατά 110 ευρώ και αυτό σημαίνει διαφορά 8 δισ. ευρώ για το ΑΕΠ μας!

«Γιατί λοιπόν δεν έχει κλειδώσει το πακέτο και θα κλείσει την άλλη εβδομάδα; Έχουμε αγνώστους: 1. Περιμένουμε τα στοιχεία του Β' τριμήνου του έτους. 2. Περιμένουμε την πορεία εσόδων του Αυγούστου που είχαμε έκρηξη του τουρισμού. 3. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Ευρώπη για την ενέργεια».

Άρωμα Αραβίας στην φετινή ΔΕΘ

'Αρωμα Αραβίας θα αποπνέει φέτος η φετινή ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας.

Συμμετέχοντας σήμερα στο δεύτερο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Πρέβεζας στην αμμώδη παραλία του Μονολιθίου, ο κ. Τζήκας τόνισε πως η φετινή ΔΕΘ θα έχει έντονο άρωμα Αραβίας, αλλά και πολλές εκπλήξεις, υπογραμμίζοντας την ισχυρή παρουσία που αναμένεται να έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη ΔΕΘ, αφού θα αποτελέσουν τη φετινή Τιμώμενη Χώρα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, αναφέρθηκε και στην έκθεση τεχνολογίας Beyond, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά, με στόχο τόσο την προσέλκυση λαμπρών τεχνολογικών μυαλών, όσο και την καθιέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης ως μιας κοιτίδας τεχνολογίας.

Το φετινό μήνυμα της BEYOND είναι «Get Future Ready» και περισσότερες από 250 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ όλοι οι περυσινοί εκθέτες θα δώσουν και φέτος το παρών.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper