Συνέντευξη της Σεμίνας Διγενή στο Newspistol.gr : " Όσα είχε να μου δώσει η τηλεόραση , τα έδωσε κι όσα είχα να της δώσω ως παρουσιαστρια, τα έδωσα " !

Συνέντευξη της Σεμίνας Διγενή στο Newspistol.gr :  Όσα είχε να μου δώσει η τηλεόραση , τα έδωσε κι όσα είχα να της δώσω ως παρουσιαστρια, τα έδωσα  !

Η Σεμίνα Διγενή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΙ», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.
 
Ένα ταλαντούχο και δυναμικό πλάσμα που θαυμάζω και παρακολουθώ πάντα. Είχα την χαρά και την τιμή να μιλήσω μαζί της και να μου απαντήσει σε ότι θέλησα να μάθω. Αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση, αν παρακολουθεί τηλεόραση. Για τα podcast που επέστρεψαν αλλά και το νέο της βιβλίο και το πως εμπνεύστηκε την ηρωίδα του  . 
 
Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή κυρία Διγενή που έστω και μέσα από μία γραπτή συνέντευξη έχω την χαρά και την δυνατότητα να σας γνωρίσω. Λείπετε απο τον χώρο της τηλεόρασης. Επιλογή σας ;
 
Ξεκάθαρη. Είναι ένας κύκλος που έκλεισε τελεσίδικα για εμένα, το 2009. Όσα είχε να μου δώσει, τα έδωσε κι όσα είχα να της δώσω ως παρουσιαστρια, τα έδωσα. 

Παρακολουθείτε τηλεόραση ;

Κάποιες ταινίες και δυο σειρές, κανονικά με ήχο, αλλά την ενημέρωση σε ... mute. Ενημερώνομαι από αλλού. Οι ειδήσεις στην τηλεόραση αφορούν σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν. Σ' αυτό της μισής αλήθειας. 


Ένας ρόλος πίσω απο τις κάμερες σε κάποιο πρότζεκτ ή σε κάποιο κανάλι θα σας ενδιέφερε ;

Μόνο αν με ενέπνεε δυνατά το project και ο παρουσιαστής-ρια. Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ αυτό. Έχουν αλλάξει όλα. 

 
Αληθεύει ότι έγινε κρούση απο την Barkingwell Media για να βρίσκεστε στο J2us στην θέση της κριτικής επιτροπης;
 
Δεν θά θελα να αναφέρομαι σε θέματα προτάσεων ή προσεγγίσεων που έγιναν ή δεν έγιναν. Το θεωρώ άκομψο.  

-Δημοσιογράφος , συγγραφέας και Podcaster. Διαφορετικές κουλτούρες και ρυθμοί δουλειάς;
 
Με κοινό παρονομαστή όμως, τη δημοσιογραφική δουλειά. Ο δημοσιογραφικός εαυτός μου βοηθάει και στηρίζει πάντα όλους τους υπόλοιπους, σε όσα τολμούν. Και είναι πάντα χρήσιμος.

Στο Felicità (από την Κάπα Εκδοτική) το νέο σας βιβλίο -το τέταρτο- το οποίο διάβασα, κυριαρχούν η θεατρική δομή, το στοιχείο μυστηρίου και η ανατρεπτική πλοκή, αφηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος. Είναι το πρώτο σας θεατρικό έτσι δεν είναι;
 
Ακριβώς. Να προσθέσω πως αυτό που φαίνεται να είναι μία απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη κι έναν νεαρό διανομέα, κλιμακώνεται σε μία κατάσταση που δημιουργεί διαρκώς ερωτήματα. Μέχρι τις τελευταίες σελίδες ο αναγνώστης δεν μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της νουβέλας. Κι όταν τελικά η αλήθεια αποκαλύπτεται, ανατρέπει σαρωτικά όσα φαίνονταν να ισχύουν.

 

-Πως  προέκυψε η ιδέα της συγγραφής του και κυρίως της ηρωίδας του;
 
Θα σας απαντήσω με αυτό που γράφω σ ένα σημείο του σημειώματός μου στο βιβλίο«Η ηρωίδα αυτής της νουβέλας, αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Με το που τη δημιούργησα, άρχισε να μου υπαγορεύει το κείμενο του 
Felicità. Όπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να... ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του. Όταν δέχεται να της "πουλήσει" 24 ώρες του, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινάει.»
No description available.
 
Νομίζω πως αξίζει να αναφέρω ότι οι δύο πρώτοι αναγνώστες του Felicità, η Ελένη Ράντου και ο Θέμης Καραμουρατίδης, συστήνοντας το βιβλίο στους αναγνώστες, τόνισαν: «Το κείμενο είναι γεμάτο με το πάθος της Σεμίνας, έξω από φόρμες, κανόνες και "πρέπει". Εμένα με καθήλωσε». Ελένη Ράντου
 
«Το Felicità σε κάνει να νιώθεις πως κρυφοδιαβάζεις σενάριο μιας συναρπαστικής ταινίας του Αντονιόνι ή του Αλμοδόβαρ.  Με καμικάζι τρόπο, γράφει αυτό το έργο, σαν να μην έχει όλη αυτή την τεράστια πορεία  στην δημοσιογραφία . Σαν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα μέσα στο Felicità.»
Θέμης Καραμουρατίδης. 
No description available.
 
Πώς αισθανθήκατε διαβάζοντας τα σχόλιά τους; 
 
Αισθάνθηκα ακόμη περισσότερο τρακ, απ ότι στην αρχή, αλλά και συγκίνηση. Τους ευχαριστώ πολύ.
 
-Μαθαίνω πρόκειται ν ανέβει στη σκηνή με ζευγάρι που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη!
 
Κάτι καλό ετοιμάζεται, αλλά θα είναι ανακοινώσιμο τον άλλο μήνα. 
 
Τα Podcast είναι μια νέα μόδα που αγκαλιάζεται πλέον και στην Ελλάδα. Συνεργασία με τον Real FΜ και τα sites του ομίλου, με πρόσωπα που επιλέγετε να κάνετε αφιερώματα και με την υποστήριξη της Elpedison.  . Υπάρχουν ήδη στις σκέψεις τα επόμενα πρόσωπα podcasts σας ;
 
Φυσικά υπάρχουν. Ξεκίνησα με την Τζένη Καρέζη και τον Γιώργο Μαρίνο. Αυτές τις μέρες έρχεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος  και λίγο αργότερα ο Πασχάλης Τερζής και η Ντίνα Κώνστα.
No description available.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper