Γιώργος Καπουτζίδης: "Δεν ήθελα να ρίξω τις "Σέρρες" σ’ ένα μέσο που δεν θα τις αντιμετωπίσει σωστά"

Γιώργος Καπουτζίδης: Δεν ήθελα να ρίξω τις Σέρρες σ’ ένα μέσο που δεν θα τις αντιμετωπίσει σωστά

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη για το περιοδικό "Glow". Ο δημοφιλής δημιουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τη σειρά "Σέρρες" αλλά και για το νέο του θεατρικό εγχείρημα, το "42497", το οποίο ανεβαίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο θέατρο "Ήβη".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης περιέγραψε πώς γράφτηκαν οι "Σέρρες" ενώ τόνισε ότι ήθελε αυτή η δουλειά να αποτελέσει ένα έργο - "βάλσαμο στην καρδούλα κάποιων ανθρώπων".

Αναλυτικότερα, ο ίδιος δήλωσε: "Η ιστορία αυτή ήταν η παρέα μου στη δεύτερη καραντίνα. Ξεκίνησα να τη γράφω όταν ανέβηκα στις Σέρρες, καθώς ο πατέρας μου είχε σπάσει το χέρι του και τον βοηθήσαμε να περάσει όλη αυτήν τη διαδικασία. Έκανα καλή παρέα μαζί του, πήγαμε στη λίμνη Κερκίνη, για καφέ στην Ακρόπολη Σερρών. Περνούσαμε τόσο ωραία, που μας έψαχνε η μαμά που ήταν στο σπίτι.

Εκεί ξεκίνησα να σκαρώνω μία ιστορία, την οποία έγραφα για να διασκεδάσω. Όταν επέστρεψα στην Αίγινα, όπου πέρασα τη δεύτερη καραντίνα μόνος, αυτοί οι άνθρωποι ήταν η παρέα μου. Στην ουσία, έγραφα τη σειρά χωρίς να σκέφτομαι τα κανάλια, αλλά για να συγκινούμαι και να γελάω εγώ.

Ήταν η ωραιότερη διαδικασία γραψίματος που έχω περάσει, είχα απόλυτη ελευθερία. Όταν έφτασα στο τέταρτο επεισόδιο, κατάλαβα ότι θα γίνει σίριαλ και ότι δεν είναι απλώς η παρέα μου. Για μένα, οι "Σέρρες” είναι η ελευθερία να δημιουργείς, να λες όποια ιστορία θέλεις. Γι’ αυτό είναι ελεύθερα δική μου και είμαι πολύ ελεύθερα ο εαυτός μου σε αυτήν.

Συνεπώς, θα ήθελα αυτήν την ελευθερία να τη μεταφέρω και σε άλλους ανθρώπους, να δουν σχέσεις και καταστάσεις που δε βλέπουμε στην τηλεόραση. Δεν είναι σύνηθες να βάλεις έναν gay χαρακτήρα σε πρώτο πλάνο και να προβάλλεις μία τόσο ωραία σχέση με τον πατέρα ή τη φίλη του.

Για όλες τις σειρές μου έχω ακούσει όμορφα λόγια, αλλά αυτή είχε αυξημένη επιδραστικότητα. Άγγιξε ανθρώπους στην καρδιά, δεν τους έφτιαξε απλώς τη διάθεση. Σε κάποιους άλλαξε την οπτική που έχουν για τη ζωή και για τη σχέση με τους γονείς τους. Μου το έχουν μεταφέρει πολλά ΛΟΑΤΚΙ παιδιά.

Αυτή η σειρά είχε νοιάξιμο και όχι φιλοδοξία. Όταν λόγου χάρη έγραφα το "Πάρα Πέντε”, ήθελα να είναι νούμερο ένα, ενώ τώρα ήθελα απλώς να είναι βάλσαμο στην καρδούλα κάποιων ανθρώπων".

Γιατί επέλεξε να δούμε τις "Σέρρες" μέσα από την πλατφόρμα "ANT1+"; Ο Γιώργος Καπουτζίδης εξήγησε πάνω σε αυτό: "Νομίζω ότι σας το έχω πει ήδη. Έχω φύγει από την τηλεόραση. Τη χόρτασα, την απόλαυσα, πέρασα πολύ ωραία, θα ήταν αχαριστία να έλεγα ότι έχω παράπονα ή απωθημένα. Έκανα όλα όσα ονειρευόμουν και παραπάνω. Παρατηρώ και τον εαυτό μου: επιστρέφω στο σπίτι και παρακολουθώ ένα σίριαλ σε μια πλατφόρμα, δεν ανοίγω την τηλεόραση ως "μουσικό χαλί” μέσα στο σπίτι. Πλέον "μουσικό χαλί” στην καθημερινότητά μου είναι τα τραγούδια, η θάλασσα, τα γατιά μου. Ησύχασα. Άλλαξε η ζωή μου στην Αίγινα.

Εξάλλου, η τηλεόρασή μας μοιάζει να μην έχει την ψυχραιμία να συζητήσει κάποια πράγματα. Δεν ήθελα να ρίξω τη σειρά μου σ’ ένα μέσο που δεν έχει την ψυχραιμία να την αντιμετωπίσει σωστά. Δεν ήθελα με τίποτε να παίζει ένα επεισόδιο και την άλλη μέρα να ακούω 50 ανθρώπους να το αναλύουν. Ήθελα να το δουν οι άνθρωποι με τους οποίους νιώθω ότι ταιριάζω. Και δεν έχω παράπονο, μπήκαν και το είδαν".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν μετανιώνει στιγμή για τη δήλωσή του στον αέρα της Eurovision 2022, για την οποία πολλά ειπώθηκαν την περασμένη τηλεοπτική σεζόν.


Ο Καπουτζίδης κάνει καλό στην ελληνική τηλεόραση: Στην "κακιά αδελφή", τελικά η βρισιά μην ήταν μόνο το "κακιά";

"Είναι από τα πιο σωστά πράγματα που έχω κάνει. Ονομάζεται επανοικειοποίηση ενός όρου. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα, όπως η gay κοινότητα, παίρνει μία λέξη προσβλητική, επιθετική ή μειωτική εναντίον της και τη χρησιμοποιήσει η ίδια η κοινότητα, τότε εξαλείφεται ο προσβλητικός χαρακτήρας της. Το "queer” ήταν μια κακή λέξη, μεταφραζόταν "ανώμαλος”, σήμερα όμως η χρήση της άλλαξε από την ίδια την gay κοινότητα. Αυτό ακριβώς έκανα.

Αυτοί που ήταν να το καταλάβουν, το πήραν το μήνυμα. Το πώς το μετέφρασαν κάποιοι άλλοι είναι δικό τους πρόβλημα και δεν μπορώ να ασχοληθώ. Αυτοί οι άλλοι, λοιπόν, ας διαμαρτύρονται όχι όταν το "αδελφή” απευθύνεται σε εμένα, αλλά ας πάρουν θέση όταν παιδιά σε σχολεία το απευθύνουν σε άλλα παιδιά. Εκεί να επέμβουν, εμένα ας με αφήσουν, ξέρω πώς να το χειριστώ" ανέφερε επί του ζητήματος ο Γιώργος Καπουτζίδης.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper