ΚατΆ οίκον μασάζ: Η σύγχρονη τάση στις επαγγελματικές μεθόδους χαλάρωσης .

  • 05/10/2022 - BLOG - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

ΚατΆ οίκον μασάζ: Η σύγχρονη τάση στις επαγγελματικές μεθόδους χαλάρωσης .

Η μάλαξη ήταν αρκετά διαδεδομένη στην αρχαιότητα, κυρίως στις αποθεραπείες των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της σκληρής προπόνησης που έκαναν με τους παιδοτρίβες και απαιτούντο άμεση ανακούφιση. ¶λλωστε, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ακράδαντα τόσο στην πνευματική όσο και στην ψυχική ενδυνάμωση ενός υγιή ανθρώπου. Αργότερα, ο σπουδαίος ιατρός της αρχαιότητας, ο Ιπποκράτης πρότεινε τη μάλαξη ως μέθοδο φυσικής θεραπείας των τραυματισμών, αφού ένα υγιές σώμα και ένας υγιής οργανισμός μπορούσε να επανέλθει φυσικά.

Κατά παρόμοιο τρόπο, στην Κίνα κάποιους αιώνες νωρίτερα είχαν παρατηρήσει τα οφέλη της αφής και της τριβής στο ανθρώπινο σώμα, με τους γιατρούς της κινέζικης ιατρικής να εξετάζουν που οφείλεται το ζήτημα της έλλειψης ισορροπίας και ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα των ασθενών που νοσούν. Η τεχνική του μασάζ αναδείχθηκε ως παράδοση και η μάλαξη έγινε φυσική συνέχεια της διαδρομής της ενέργειας διαμέσου μεσημβρινών οδών που μετουσίωναν την ενέργεια αέναα στο σώμα οδηγώντας το σε αυτοίαση και πνευματική τελείωση. 

Στην αρχαία Ρώμη ιδιαίτερη δημοτικότητα απέκτησε το μασάζ κατ’ οίκον, ανάμεσα στις πολυτέλειες που απολάμβανε ο αυτοκράτορας και οι πλούσιοι αξιωματικοί και εκατόνταρχοι. Ωστόσο, εκτός από το πλούσιο κοινό στο οποίο απευθυνόταν το μασάζ κατ’ οίκον, τα οφέλη του μασάζ μπορούσαν να τα απολαύσουν και πολλοί Ρωμαίοι στα δημόσια λουτρά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του massage

Το μασάζ καθώς θεωρήθηκε εναλλακτικός τρόπος θεραπείας, παραγκωνίστηκε στους μεταχριστιανικούς αιώνες. Η έκρηξη της επιστημονικής κοινότητας και ιατρικής τεχνολογίας έφερε νέους τρόπους θεραπείας που βασίζονταν στη φαρμακοβιομηχανία και έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη ιατρική. Μολονότι, το θεραπευτικό μασάζ είχε χάσει την ισχύ του στους αιώνες, μετά τον Ύστερο Μεσαίωνα ξεκίνησαν δειλά δειλά αρκετοί ιατροί να μελετούν τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Εκπρόσωπος της νέας αυτής προσέγγισης ήταν ο Σουηδός ιατρός Per Henrik Ling που εισήγαγε το σουηδικό σύστημα γυμναστικής συνδυασμένο με μάλαξη για την ανακούφιση μυοσκελετικών πόνων. Το μασάζ εντάχθηκε βαθμιαία μετά τον 19ο αιώνα ενεργά ως μέθοδος θεραπείας χαλάρωσης και αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων. Γι’ αυτό και σημειώθηκαν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, αφού απελευθερώνει ορμόνες όπως σεροτονίνη, ντοπαμίνη και άλλες που είναι υπεύθυνες για την ψυχική ευφορία και ευχαρίστηση του ανθρώπινου οργανισμού

  • Είναι σύμμαχος του ύπνου, αφού κατευνάζει το νευρικό σύστημα βελτιώνοντας το αίσθημα της κόπωσης

  • Εναρμονίζει την εσωτερική μας ενέργεια και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση

  • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση κεφαλαλγιών και μυοσκελετικών προβλημάτων βελτιώνοντας τη στάση του σώματος

  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση

  • Είναι συνεπίκουρος της επούλωσης τραυματισμών και πληγών, αφού βελτιώνει αισθητά την όψη του δέρματος

  • Αποτελεί φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού απελευθερώνοντας τις τοξίνες και εμποδίζοντας την κατακράτηση υγρών. 

  • Ενεργεί ανασταλτικά έναντι της δημιουργίας όψης φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα (κυτταρίτιδα)

  • Λειτουργεί ως φυσική απολέπιση στο δέρμα απομακρύνοντας την ανώτερη στοιβάδα τους δέρματος βοηθώντας στην ανάπλαση νέων κυττάρων

“Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες παρατηρήθηκε ότι μια ώρα χαλαρωτικού μασάζ ισοδυναμεί με 8 ώρες ξεκούρασης”


 


 

Το massage κατ’ οίκον ήρθε για να μείνει!

Τις μέρες που έχεις ένταση και αισθάνεσαι το σώμα σου τόσο φορτισμένο με στρες , έχεις ανάγκη από ένα χαλαρωτικό μασάζ που θα απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου και θα απελευθερώσει όλες τις απαραίτητες ορμόνες που χρειάζεσαι, για να νιώσεις πάλι υγιής και ξεκούραστος. Φαντάσου με όλη αυτή την κούραση που κουβαλάς όλη μέρα να πρέπει να πας μέχρι το κοντινότερο θεραπευτήριο για μια συνεδρία μασάζ που θα διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα, για να απολαύσεις τα οφέλη του μασάζ. Και μόνο στη σκέψη της διαδρομής το έχεις ξανασκεφτεί και έχεις ήδη στρωθεί στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση αρνούμενος να σηκωθείς για τις επόμενες ώρες. 

Εκείνη τη δεδομένη στιγμή αυτό που έχεις τόσο ανάγκη φαντάζει ολοένα και πιο μακρινό. Τώρα μπορείς να οραματιστείς ξανά τη θεσπέσια χαλάρωση που έχεις φανταστεί με το επαγγελματικό κατ’ οίκον μασάζ. Αν έχεις αμφιβολίες πως θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία του μασάζ στο σπίτι, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπαίνεις στο website της εταιρείας Hermes Massage και συμπληρώνεις τη φόρμα της online κράτησης ή καλείς στον αριθμό της εταιρείας. Σε μια ώρα το πολύ θα έχει φτάσει στο χώρο της επιλογής σου ένας επαγγελματίας θεραπευτής από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας στο χώρο σου. 

Πώς λοιπόν θα απολαύσω το μασάζ στο χώρο μου; Η εταιρεία Hermes Massage έχει κατορθώσει να κάνει για εσένα τόσο εύκολη τη διαδικασία με μόνο το πάτημα ενός κουμπιού για την κλήση ή από online κράτηση. Ο θεραπευόμενος θα μπορεί να απολαύσει από μια ώρα και παραπάνω αν το επιλέξει πραγματικής εμπειρίας μασάζ χωρίς καμία αναμονή, στο χώρο του με την άνεση του σπιτιού του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα σε όλα τα πλεονέκτημα και τις καινοτομίες που έχει μια επαγγελματική συνεδρία μασάζ στο σπίτι, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα spa therapy και τα κέντρα μασάζ ως προς την ευκολία των παροχών και των πληρωμών, αφού διαθέτει σύστημα POS και μηχάνημα που ζεσταίνει το λάδι για τη μάλαξη. 

Μπείτε στο σάιτ :  https://www.hermes-massage.gr/el/

 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper