Ούτε ένας πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί

Ούτε ένας πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί

Ονόματα πρώην υπουργών και του πρόεδρου της Βουλής αναμείχθηκαν σε υπόθεση απάτης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και λίστα με ονόματα 32 νυν και πρώην βουλευτών ύποπτων για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.


Ωστόσο η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν "τσιμπάει". Ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα βρεθούν κάποιοι ένοχοι από την διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και ακόμη λιγότεροι πιστεύουν ότι θα υπάρξουν τιμωρίες.

Όπως προκύπτει και από το σχετικό ρεπορτάζ, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, οι πολίτες έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ατιμωρησίας για τους πολιτικούς, οι οποίοι θα την "βγάλουν" καθαρή και σε αυτή την υπόθεση, όπως σε τόσες και τόσες άλλες.



Ο Χούσκο Κιτόγλου και η Ιωάννα Ρώτα μας λένε χαρακτηριστικά: "Τα μεγάλα ψάρια δεν πιάνονται στα δίχτυα και το ίδιο ακριβώς γίνεται με τα μεγάλα ...κεφάλια στην Ελλάδα. Δεν τιμωρούνται ποτέ γιατί η τσιμπίδα του νόμου είναι πολύ μικρή και αυτοί πολύ μεγάλοι, για να τους πιάσει."



Το παράδειγμα με τα ψάρια χρησιμοποίησαν και οι φίλες Γεωργία Τζαφέρου, Φένια Φωκά, οι οποίες σημειώνουν ότι: " Τα μεγάλα ψάρια δεν πιάνονται ποτέ και πάντα την "πληρώνουν" οι μικρότεροι. Δεν συμφέρει το κράτος η αποκάλυψη των ενόχων, γιατί αποτελούν μέλη του μηχανισμού του."



Ακόμη και αν βρεθούν ένοχοι, θα είναι αυτοί, που θα φταίνε λιγότερο, πιστεύει ο Δαυίδ Ρεζέ και τονίζει: " Το πολύ-πολύ να καταδικάσουν ένα δύο άτομα, για τα μάτια του κόσμου, ίσα-ίσα για να δείξουν ότι έγινε κάθαρση, ενώ οι πραγματικοί ένοχοι θα παραμείνουν ατιμώρητοι, διότι αυτοί είναι υπεράνω νόμων."



Ο φοιτητής Γιάννης Αρβανιτίδης είναι και αυτός πεπεισμένος ότι οι ένοχοι στις υποθέσεις των πολιτικών δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ, γιατί όπως λέει: " Θα καταρρεύσει όλο το σύστημα και κάτι τέτοιο δεν συμφέρει όσους το συντηρούν και επωφελούνται απ΄αυτό."


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper