Συνέντευξη στο Newspistol.gr : Κωνσταντίνος Καμέας - Ο παρουσιαστής του STATUS με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα

Συνέντευξη στο Newspistol.gr : Κωνσταντίνος Καμέας - Ο παρουσιαστής του STATUS με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα

Ο Κωνσταντίνος Καμέρας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας για την τηλεοπτική του πορεία , για τις συναντήσεις του με αγαπημένα πρόσωπα της σόουμπιζ αλλά και για το αν είναι έτοιμος να εργαστεί στην Αθήνα. 

- Έχεις καταφέρει μέσα από την εκπομπή σου να φιλοξενήσεις αγαπημένα πρόσωπα από το χώρο της μουσικής, της τηλεόρασης, του θεάτρου αλλά και της πολιτικής. Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει στη δουλειά αυτή;

Κάθε καλεσμένος έχει την δική του ιστορία ζωής, τα δικά του βιώματα και παίζει σημαντικό ρόλο πως αγγίζεις αυτά τα θέματα. Σε μία εποχή λοιπόν που υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, επιλέγω να πάω κόντρα σε αυτό και εστιάζω στην επικοινωνία, στην επαφή, πάντα με απόλυτο σεβασμό προς το κάθε καλεσμένο. Αυτό με εξιτάρει. Για μένα η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων που έχουνε έρθει στην εκπομπή αποτελεί μεγάλη τιμή.

 

- Πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις αυτά που έχεις χτίσει στην επαρχία με τηλεόραση και ραδιόφωνο και να πεις ρισκάρω και πάω να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο σε μία πόλη σαν την Αθήνα;

Μετά από 20 χρόνια πορείας στα media της Θεσσαλίας, για να κάνω αυτή την μετάβαση στην Αθήνα σημαίνει ότι έχω αξιολογήσει πολύ καλά την τηλεοπτική πρόταση, τις συνθήκες, το περιβάλλον. Κάθε επαγγελματίας θέλει να εξελίσσεται και να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά. Ξέρω ότι στην Αθήνα υπάρχει πίεση και τεράστιος ανταγωνισμός. Όμως έχω μάθει να είμαι «στρατιώτης» και να δουλεύω μεθοδικά, να ακούω τους πιο έμπειρους από εμένα, να αφοσιώνομαι στην δουλειά μου, να κλείνω τα αυτιά μου και να κοιτάω μόνο μπροστά.

No description available.

- Έχεις νιώσει την αδικία και αυτό που λέμε πισώπλατα μαχαιρώματα στο χώρο αυτό; Και πως αντιμετώπισες τέτοιου είδους δυσκολίες θέλω να μας πεις.
Αν σου έλεγα όχι θα έλεγα ψέματα. Πριν αρκετά χρόνια μου κόψανε μέσα στην τηλεοπτική σεζόν την εκπομπή που παρουσίαζα τότε με ένα τηλεφώνημα χωρίς να μου εξηγήσουνε τους λόγους. Και μιλάμε για μία εκπομπή που ήταν ήδη 3 χρόνια στον αέρα και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αργότερα βέβαια έμαθα ότι από πίσω βρισκότανε άνθρωπος του καναλιού που αποσκοπούσε στην δική του άνοδο. Πήρα τον χρόνο μου, σκέφτηκα το επόμενο τηλεοπτικό μου βήμα και προχώρησα. Ακόμη και μέσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση, διδάχτηκα πολλά. Όλα είναι εμπειρίες και μαθήματα

- Ποιος καλεσμένος μέχρι σήμερα σε έχει δυσκολέψει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας;

Από τους 70 περίπου καλεσμένους που έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το STATUS, ευτυχώς μόνο ένας με δυσκόλεψε αρκετά διότι υπήρχε ήδη αρνητικό κλίμα από την πλευρά του στο backstage με φωνές και έντονες αντιδράσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Μάλλον δεν ήταν σε καλό mood. Σε μια τέτοια περίπτωση καλείσαι να βάλεις μπροστά την διπλωματία σου, να ηρεμίσεις τα πνεύματα και να τον κάνεις να νιώσει άνετα. Βέβαια δεν ξέρω αν τα κατάφερα γιατί αυτή η αρνητικότητα πήγε να φανεί και στον τηλεοπτικό αέρα αλλά προσπάθησα να τον προστατέψω για να μην εκτεθεί. Σίγουρα δεν θα τον καλούσα ποτέ ξανά στην εκπομπή.

- Ποια πρόσωπα ήταν αυτά που ενώ τα περίμενες να είναι πιο «μαγκωμένα» στην κουβέντα που κάνατε ήταν ευχάριστη έκπληξη για σένα;

Αυτό το πίστευα κυρίως για τα πρόσωπα που έχουνε κάνει ήδη μία τεράστια καριέρα με πολλές επιτυχίες αλλά έκανα μεγάλο λάθος. Ήταν μαγική η στιγμή που έκανα συνέντευξη στο STATUS με την Κάτια Δανδουλάκη, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, τον Τάκη Ζαχαράτο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, την Ειρήνη Νικολοπούλου. Οι άνθρωποι ήταν υπέροχοι, ευγενέστατοι και διάθεση να βοηθήσουνε και εμένα τον ίδιο κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

- Τι είναι αυτό που παρακολουθείς φέτος στην τηλεόραση και σε έχει κερδίσει;
Όπως όλοι μας υπήρξα φανατικός τηλεθεατής του Maestro. Επίσης είμαι ο πιο φανατικός τηλεθεατής της Αγγελικής Νικολούλη. Μαρέσει πάρα πολύ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο 2night και ο Αντώνης Σρόιτερ στην «Αυτοψία». Είναι εξαιρετικοί.

- Από τη στιγμή που έχεις την δική σου εκπομπή και είσαι ο κεντρικός παρουσιαστής, αν θα σου γινόταν μία πρόταση να συμμετέχεις σε ενα πρότζεκτ ως συνεργάτης ή μέλος του πάνελ θα το έκανες;

Η τηλεόραση είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και κάθε θέση έχει την αξία της. Εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και μπράβο τους που τα καταφέρνουνε. Τους θαυμάζω πραγματικά. Προσωπικά δεν έχω περάσει ποτέ από αυτή την θέση, δεν έχω καθόλου εμπειρία, οπότε μου είναι άγνωστο και ξένο. Θα αγχωθώ πολύ, δεν θα το απολαμβάνω και δεν θα είμαι καλός. Για αυτούς τους λόγους θα σου πω όχι. Μακάρι να είχα την εμπειρία σε αυτό το πόστο, θα είχα και περισσότερες ευκαιρίες.

No description available.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper