Κρήτη: Πλαφόν στις κότες στις αυλές των σπιτιών βάζει η Περιφέρεια

Κρήτη: Πλαφόν στις κότες στις αυλές των σπιτιών βάζει η Περιφέρεια

Η αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πλαφόν στις κότες της αυλής που επέβαλε η περιφέρεια Κρήτης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Περιφέρεια Κρήτης, με απόφαση που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, απαγορεύει να υπάρχει διατήρηση πτηνών και ζώων εντός σχεδίου πόλεως, στον Άγιο Νικόλαο, στη Σητεία και στην Ιεράπετρα. 

Συγκεκριμένα, επιτρέπει μόνο στους περιφερειακούς οικισμούς να υπάρχουν μόνο δύο ενήλικα αιγοπρόβατα, 6 ορνιθοειδή – δηλαδή κότες, κοτόπουλα, γαλοπούλες, πέρδικες, χήνες – και δύο κουνέλια. 

Στους λοιπούς συνοικισμούς μπορούν να υπάρχουν δύο ενήλικα αιγοπρόβατα, 10 ορνιθοειδή, τέσσερα κουνέλια και ένας χοίρος μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης. 

Για τις εν λόγω αποφάσεις της Περιφέρειας μίλησε η κ. Χουδετσανάκη. 

«Εμείς ενόψει τουριστικής περιόδου, και ειδικά στον Άγιο Νικόλαο που είναι μία τουριστική περιοχή που φιλοξενεί πολύ κόσμο, βγήκε αυτή η απόφαση για να προτρέχουμε τους ανθρώπους που έχουν τις κοτούλες τους, κυρίως για να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Στο δεύτερο μέρος της απόφασης, εφιστούμε στην προσοχή, επειδή είναι πυκνοκατοικημένη και δίπλα υπάρχουν τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, πρέπει ο καθένας να σέβεται τον άλλον», είπε αρχικά. 

«Γι’ αυτό βγήκε αυτή η απόφαση και είναι αρκετά διευκρινιστική. Υπάρχει ένα θέμα και πολλές φορές οι άνθρωποι που διατηρούν τα κοτέτσια αμελούν να τα καθαρίζουν και είπαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτό. Επιτρέπεται κάποιος να έχει τις κότες του, αλλά είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγιεινή. Πολλές φορές δεν υπάρχουν χωράφια για τις κότες αλλά μέσα στα σπίτια. Θέλαμε να περιοριστούμε στην καθαριότητα και την υγιεινή. Υπάρχει νομοθεσία από το 1992, δεν αλλάξαμε εμείς κάτι», συμπλήρωσε η κ. Χουδετσανάκη. 

Δες εδώ το ρεπορτάζ - https://www.megatv.com/2023/03/28/kriti-plafon-stis-kotes-stis-ayles-ton-spition-vazei-i-perifereia/ 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper