Ρουμελιώτης: Ο Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα του Μνημονίου

Ρουμελιώτης: Ο Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα του Μνημονίου

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες των "Επικαίρων" ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να ερωτηθεί αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος που εκπονήθηκε για την Ελλάδα.

 

Και αναφέρει ότι συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να διευκρινίσει:

 

1)  Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

 

2)  Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη.

 

3)  Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

Για όλα αυτά είχε ενημερωθεί από τον Ντομινίκ Στρος Καν και από εμένα.

 

 

Τα υπόλοιπα στοιχεία θα δημοσιευτούν σύντομα.

 

 

 

Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου

 

Το μέτωπο με τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Πάναγιώτη Ρουμελιώτη που δήλωσε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου για τη χώρα ήταν γνωστό εξαρχής ότι δεν έβγαινε, άνοιξε ο Γ. Παπανδρέου. «Την τελευταία περίοδο με υπομονή και αυτοσυγκράτηση παρακολουθούμε έναν ποταμό μνήμης που ρέει σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και όχι μόνο από αυτόν», σχολίασαν σχετικά στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

«Επειδή διετέλεσε εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ κι επειδή η εκεί παρουσία του επηρεάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας, οφείλουμε να αναλογιστούμε:

 

- Γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν ενημέρωσε κανέναν ως όφειλε, όπως π.χ. την ελληνική κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει.

 

- Γιατί δεν έθετε θέμα στους υπευθύνους του Ταμείου ώστε να λάβει τις απαντήσεις και να ενημερώσει εν συνεχεία την ηγεσία της χώρας; Και γιατί δεν παραιτήθηκε;

 

- Γιατί η μνήμη του επανήλθε μετά την αποχώρησή του από το ΔΝΤ και την εύρεση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;».

 

- Αν γνώριζε όντως ότι το ΔΝΤ έχει αυτή την θέση γιατί δεν έθεσε το θέμα στην διοίκηση του ταμείου;

 

- Γιατί δεν παραιτήθηκε;


«Ο καθένας μπορεί να βγάλει το ψωμί του όπου θέλει αλλά και όλοι μας να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» τόνισαν οι ίδιοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. «Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Ρουμελιώτης και όσοι μιλούν δημοσίως ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού και μάλιστα ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο τα σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία περίοδο με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η ισοπέδωση, πέραν το ότι δεν αποδίδει την αλήθεια, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper