Αλέξης Τσίπρας μετά το ντιμπέιτ: " Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές, είναι ασέβεια στο λαό που θα πάει να ψηφίσει " !

Αλέξης Τσίπρας μετά το ντιμπέιτ:  Μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές, είναι ασέβεια στο λαό που θα πάει να ψηφίσει  !

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά το ντιμπέιτ ζήτησε να μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές.

«Το ματς έληξε 2-0, στο Champions League, εδώ δεν ξέρω, οι πολίτες θα κρίνουν», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ρωτήθηκε «πόσο έληξε».

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είναι ο φίλος για της Δημοκρατίας και ελπίζω να κατάλαβαν κάποιοι το λάθος τους που δεν θέλησαν να γίνει το 2019 συζήτηση και που δεν θέλουν να γίνει και το 2023 μια συζήτηση όπως θα έπρεπε κι ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Προσέθεσε ότι η συζήτηση ωφέλησε και θα ήταν ακόμα πιο επωφελής για τη δημοκρατία και τους πολίτες αν είχε πιο χαλαρούς όρους, ενώ επισήμανε ότι συζήτηση μεταξύ όλων αλλά και μεταξύ των δυο είχε γίνει και το ‘15 και το 2009, αλλά και παλιότερα.«Αυτό μόνο όφελος είναι για τη δημοκρατία, το καταλαβαίνουν οι πολίτες και ελπίζω να έχει καταλάβει και το σφάλμα του ο κ. Μητσοτάκης, που δεν έγινε ούτε το ‘19 και μεταξύ όλων και ανάμεσα στους δύο, και δεν θέλει και σήμερα μια συζήτηση πολιτισμένη όπως σε όλη την Ευρώπη γίνεται ανάμεσα και στους δύο».


Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας τόνισε «ας μην υποτιμούμε τη λαϊκή ετυμηγορία, ο λαός θα πάει να ψηφίσει για να βγάλει κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές και νομίζω ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ο πρώτος να διαμορφώσει τους όρους για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Άρα μην προδικάζουμε ότι θα υπάρχουν δεύτερες εκλογές, είναι ασέβεια στο λαό που θα πάει να ψηφίσει».

Για το αν ισχύει ότι στο διάλειμμα είπε στον κ. Μητσοτάκη να κάνουν τηλεμαχία οι δύο τους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:«Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι η δέσμευση του για τις επόμενες εκλογές θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία αν ήταν μια δέσμευση που θα αφορούσε αυτή την εκλογική αναμέτρηση γιατί δεν πρέπει να υποτιμούμε τη διαδικασία της λαϊκής ετυμηγορίας». Επανέλαβε την άποψη του ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος που το αρνείται καθώς «θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους, για τη δημοκρατία πάνω απ’ όλα να γίνουμε μια πραγματική χώρα και να μη φοβόμαστε το διάλογο».
«Το ”δεν είναι όλοι ίδιοι” του κ. Κουτσούμπα σας δείχνει ότι ενδεχομένως να λειαίνεται λίγο το έδαφος;», ρωτήθηκε επιπλέον ο κ. Τσίπρας, απαντώντας ότι «υπάρχει μια μετατόπιση στην πραγματικότητα και τον ρεαλισμό γιατί οι πολίτες το καταλαβαίνουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι».

Ως προς το τι θα ρωτούσε τον κ. Ανδρουλάκη αν είχε τη δυνατότητα στο debate, ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αν ήταν διαφορετικοί οι όροι. «Εγώ προσπάθησα, ακόμα και σε αυτούς τους πολύ σφιχτούς όρους, να κόψω λίγο από το ενάμισι λεπτό που είχα, για να θέσω κάποια ερωτήματα, να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος. Κρίμα που η διακομματική δεν αποφάσισε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper