«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής ! Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο !

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής ! Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο !

Με μία πολύ δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, έφυγε σε ηλικία 89 ετών και γέμισε με θλίψη τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και τις εμφανίσεις του στις θρυλικές ελληνικές ταινίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, ο Γιάννης Βογιατζής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο ίδιος είχε ζητήσει να επιστρέψει στο σπίτι του, όταν ένιωσε καλύτερα, ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά. Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Invoid spa
  • Invoid
  • Orimasis
  • Casper