Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» στεγνά τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις 180 έδρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» στεγνά τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις 180 έδρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “λάθος τις δηλώσεις στελεχών ότι η ΝΔ θα πάρει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή”, φωτογραφίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μία ημέρα μετά τις εκλογές δήλωσε στον ΣΚΑΪ: “Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Δεν προδικάζω κανένα αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών, λέω ότι είναι ένα από τα διλήμματα που θα μπορούσαν να τεθούν. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις και μια μεγάλη αλλαγή μέσα σε 25 ημέρες. Κάποιος που ψήφισε Μητσοτάκη σήμερα, γιατί να μην το κάνει σε 25 ημέρες”.

Αντώνης Σρόιτερ: Πάμε σε αυτό, λοιπόν. Τη βραδιά των εκλογών, κ. Πρόεδρε, στα προεκλογικά και μετεκλογικά πάνελ, κάποιοι διέγνωσαν ήδη αλαζονεία σε κάποια στελέχη σας. Άκουσα κι εγώ δηλώσεις, «θα πάρουμε 180 βουλευτές στις δεύτερες εκλογές, ήδη έχουμε 170-τόσους στις πρώτες, αν είχαμε ενισχυμένη αναλογική, και δεν θέλουμε κανέναν θα αλλάξουμε το Σύνταγμα μόνοι μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν λάθος αυτές οι δηλώσεις. Νομίζω ότι διορθώθηκαν στην πορεία και δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία. Είναι πρακτικά αδύνατον η Νέα Δημοκρατία να πάρει 180 έδρες στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το Σύνταγμα, κ. Σρόιτερ, προβλέπει τους 180 βουλευτές, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη Βουλή, ακριβώς γιατί απαιτεί από εμάς να αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας και αυτό θα το επιδιώξω σε κάθε περίπτωση.

Αν θέλουμε να κάνουμε μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να βρούμε συγκλίσεις, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Άρα, μακριά από μένα οποιαδήποτε λογική ότι «θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου, σε μία κατεύθυνση που ικανοποιεί μόνο εμένα». Ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε αριθμητικά θα είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος είναι τελικά αυτή…


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper