Γιάννης Ζουγανέλης : " Εμένα με ενδιαφέρει η σάτιρα από τη δραματουργική της πλευρά. Θα το κάνω αυτόν τον χρόνο, θα κάνω σάτιρα " !

Γιάννης Ζουγανέλης :  Εμένα με ενδιαφέρει η σάτιρα από τη δραματουργική της πλευρά. Θα το κάνω αυτόν τον χρόνο, θα κάνω σάτιρα  !

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε ο Γιάννης Ζουγανέλης και μίλησε για τη ζωή του, για τα επαγγελματικά του, για την παράσταση στο θέατρο Άλσος αλλά και για την κόρη του Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Ο συνθέτης, μουσικός, κωμικός, ηθοποιός, παρουσιαστής μίλησε για την τηλεόραση και για την σάτιρα.

«Αγαπώ πολύ την τηλεόραση, από την τηλεόραση περιμένει να ψυχαγωγηθεί ο κόσμος, είναι μια τεράστια παρέα, και ειδικά στην Περιφέρεια που δεν έχει ο κόσμος εναλλακτικές λύσεις να ενημερωθεί ή να ψυχαγωγηθεί. Σκέφτομαι να επανέλθω στα σατιρικά. Εγώ τότε έκανα σάτιρα στην εφαρμογή της πολιτικής όχι στα πρόσωπα. Τώρα αυτά που κυριαρχούν είναι τα πρόσωπα και τα πρόσωπα που κυριαρχούν δεν είναι και εμπνευσμένα. Αναμασάνε πράγματα του παρελθόντος και θα πρέπει να έχεις τρομερή έμπνευση για να ισορροπήσεις. Δεν μου αρέσει να προκαλώ αρνητικές λογικές στους αποδέκτες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την διαφορετική αντίληψη που έχει ο καθένας και να είμαστε στο κέντρο της αποδοχής τους, χωρίς να τους προκαλούμε, χωρίς όμως να σημαίνει ότι τους χαϊδεύουμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Και πρόσθεσε: «Οι «Ράδιο Αρβύλα» είναι μια χαρά, έχουν μία εμπειρία πολυετή. Εμένα με ενδιαφέρει η σάτιρα από τη δραματουργική της πλευρά. Θα το κάνω αυτόν τον χρόνο, θα κάνω σάτιρα. Υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική ορθότητα των ημέρων μας, αλλά δεν πρέπει να το σκέφτεσαι αυτό γιατί μετά αλλοιώνεσαι ως χαρακτήρας. Ωραία είναι να αμβλύνεις τα πράγματα αλλά με μια αξιοπρέπεια ιδεολογική. Οι πολιτικοί διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα χρήματα τα δίνει ο λαός όχι οι πολιτικοί ή τα κόμματα. Θα έκανα σάτιρα στη σοβαροφάνεια.

Το πιο σοβαρό πράγμα στη ζωή είναι η κωμικότητα, που χρειάζεται στην ζωή μας και στις σχέσεις μας. είναι όμως και παρεξηγημένη έννοια. Είμαι ηθοποιός, είμαι κωμικός, στην μουσική δεν με παίρνει κανείς σοβαρά γιατί με την εικόνα μου κάποιος, μάλλον θέλει να γελάσει».
«Η έλλειψη έμπνευσης των πολιτικών να πουν πράγματα για να παρακινήσουν δυναμικές μπαίνουν στα social media που μπαίνει όλος ο κόσμος για να επικοινωνήσουν. Η εμφάνιση των πολιτικών σε lifestyle εκπομπές είναι ένα ζήτημα. Είδα άλλες πλευρές πολιτικών που ήταν προσκεκλημένοι σε lifestyle εκπομπές που δεν τις είδα αλλού. Ο τρόπος που αντιδρούμε στην καθημερινότητα είναι βασικό στοιχείο στην άσκηση της πολιτικής», σχολίασε συμπληρωματικά.

«Η καλλιτεχνικότητα ανήκει σε εμάς που τη δημιουργούμε, και στους ανθρώπους που μας επιλέγουν να μας αποδεχθούν. Οι αποδέκτες πολλές φορές είναι καλλιτεχνικά υψηλότεροι από τους καλλιτέχνες τους ίδιους. Ο καλλιτέχνης είναι πολλές φορές παρορμητικός, ματαιόδοξος», τόνισε επίσης.

«Εχω πει στην Ελεονώρα να μην μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης»
«Η Ελεονώρα είναι ένα χαρισματικό παιδί και όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, αν τους επιτρέψεις, ανθίζουν. Έχω νιώσει πολλές φορές τα παιδιά να καταπιέζονται και να αγνοούνται. Πετάνε για παράδειγμα ένα tablet και εκείνα μπαίνουν σε μία άλλη διάσταση, δεν το λέω για να κρίνω. Εγώ, χωρίς να τους κουνήσω το δάχτυλο, έμαθα στο παιδί μου ότι δεν συγκρινόμαστε μεταξύ μας, η σύγκριση μας κάνει ατομιστές ενώ η έλλειψή της μας βάζει στη διαδικασία να ανακαλύψεις την μοναδικότητά σου», υπογράμμισε.

Για το ταλέντο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη είπε: «Είναι πολύ καλή η Ελεωνόρα. Όταν ήταν 2 ετών ήμασταν σε ένα στούντιο και γράφαμε μία εκπομπή για την ΕΡΤ. Μου προτάθηκε να δισκογραφιών πολλά τραγούδια, και επειδή την έπαιρνα μαζί μου στα στούντιο κάποια στιγμή υπήρχε ένα τραγούδι που έλεγε για ένα «δώρο» και της ζήτησα να το πει, μπήκε και το είπε πολύ τρυφερά, την έχω ηχογραφημένη. Την Ελεονώρα την απασχολούσε ανέκαθεν ο ήχος, η μουσική παρακολουθούσε τα πάντα. Αγαπούσε πολύ τις ελληνικές ταινίες που είναι ένα τεράστιο σχολείο. Αγαπούσε πολύ την Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Για τις στιγμές που του ζητούσαν να σχολιάσει τις αποφάσεις και την προσωπική ζωή της κόρης του, ο Γιάννης Ζουγανέλης επεσήμανε πως, «Με ενοχλεί όταν δεν υπάρχει διακριτικότητα. Δεν είναι καλό να βάζεις τον οποιοσδήποτε πατέρα να απολογείται για το πώς ισορροπεί το παιδί του στην κοινωνία. Η ισορροπία είναι και μεγάλη τύχη».

Τέλος για την παράσταση που πρωταγωνιστεί δήλωσε:

«Ξεκινάμε την άλλη Παρασκευή την παράσταση «Τι φάση πάλι, ρε», στο θέατρο Άλσος. Γράφει η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα είναι μια μυστήρια γυναίκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη γυναίκα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Η Δήμητρα διαβάλλει και διαβάλλεται και σέβεται τους πάντες. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι. Θα παίζουμε Πέμπτη έως Κυριακή έχουμε όλη τη γκάμα των εισιτήριων. Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί», τόνισε κλείνοντας ο Γιάννης Ζουγανέλης.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper